Reklama

Reklama

Jsi chytřejší než páťák?

(pořad)

Obsahy(1)

Zábavná soutěžní show, ve které každý může vyhrát až milion korun. Musí však správně zodpovědět otázky, jaké ve škole dostávají „páťáci“.

Každého kola se účastní jeden dospělý soutěžící, který má šanci vyhrát až 1 milion korun, pokud správně zodpoví otázky převzaté z výukových materiálů pro první stupeň základní školy (tzn. učebnice, prezentace, pracovní sešity pro 1-5. ročník ZŠ).

Soutěžící odpovídá na otázky z 10 tématických kategorií (například astronomie, cizí jazyky, český jazyk, matematika, nauka o Zemi, zdravověda, zeměpis ČR, zeměpis světa, zoologie .....), a to v libovolném pořadí. Každá správně zodpovězená otázka jej posune o stupeň výš (jednotlivé stupně jsou ohodnoceny různými částkami). Pokud zodpoví správně všech 10 otázek, smí zodpovědět 11. otázku za 1 milion korun.

Pokud se soutěžící rozhodne ukončit svou účast ve hře, musí se na žádost moderátora podívat do kamery a říct větu „NEJSEM CHYTŘEJŠÍ NEŽ PÁŤÁK." (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (94)

joker.george 

všechny recenze uživatele

Když jsem tohle viděl, chodil jsem myslím do třetí třídy a už v té době mi to přišlo jako kravina, tak jak se na to asi můžu dívat dnes? Říkal jsem si, že ti co tohle vymysleli asi do školy nechodili, neboť to nemělo s tím, co se vyučovalo absolutně nic společného. Buďto byly stupidní otázky, u kterých jsem se hlavně pozastavoval, když soutěžící řekl absolutní kravinu, takže mi nikdo neříkejte, že tam ti soutěžící byli dobrovolně, protože kdo by ze sebe dobrovolně dělal vola? nebo byly otázky absolutně mimo mísu. ()

Allien.9 odpad!

všechny recenze uživatele

"Jsi chytřejší než páťák?" Já ano a upřímně doufám, že jsou soutěžící nastrčení, protože jestli ne, tak je tato "show" (jako mnohé další) hrubou urážkou mé inteligence. P.S.: Nahrané až hrůza. P.P.S.: Otázka z první třídy na téma umění: Kdo hrál ve filmu "Piráti z Karibiku" Jacka Sparrowa? Ano, kdyby se ve školách učilo o filmech, byla bych v sedmém nebi, ale NE, tohle se, VY IDIOTI z TV Nova, ve školách fakt neučí.;-) ()

Reklama

#47 odpad!

všechny recenze uživatele

Již od prvního vysílání jsem byl přesvědčen, že tahle soutěž je jeden velký podvod, za prvé stále stejné děti, které ví odpověď i na ty nejbrutálnější otázky, které rozhodně nemají s pátou třídou ZŠ moc společného (rok kdy letěl Remek do kosmu, druhé jméno George W. Bushe, jakási řeka v Turecku atd.), člověk se neubránil dojmu že již otázky znali dopředu, navíc bylo zajímavé, že když si soutěžící vybral jednoho na potítko kvůli nápovědě, tak často zrovna tento jako jediný "odpověděl" špatně. Výběr soutěžících byl ale také zajímavou kapitolou, v podstatě každý z nich IQ tykve a některé odpovědi které vypustili (synonymum hlemýždě = Slimák apod.) jakoby schválně nahrávaly Suchánkovi s Genzrem, kteří si z toho dělali vlastní exibici. Když člověk srovná úroveň těchto lidí s chodícími encyklopediemi, které se téměř pokaždé objeví třeba v AZ kvízu na ČT, je čím dál víc jasné, že tito najatí komparzisté jsou tam jen pro to, aby si z nich moderátoři mohli dělat srandu a aby show byla zábavná potažmo sledovaná. Navíc i pokud tento soutěžící vyhrál i třeba pětimístnou částku nebo pokud vypadl těsně před jejím získáním, snad nikdo z nich nedal najevo žádné emoce...což je také při nejmenším zarážející, prostě očividná manipulace, nemůžu si pomoct... ()

BradleyT 

všechny recenze uživatele

Tak tento pořad se mi celkem líbil, nebylo to sice žádný terno, ale dívat se na to dalo. Nicméně závěrečná věta nedopadla dle úmyslu jako ztrapnění účinkujícího, nýbrž se tomu každej zasmál, páč otázky z češtiny - výběrem ty největší špeky, byť z první třídy, prostě dneska už nikdo neví a proč taky... ()

Herzeleid odpad!

všechny recenze uživatele

Tak toto je moc.. zjevně jsem prošvihl, když to vysílali jako nový pořad, ale to bylo jen dobře. Zahlédl jsem to na Smíchově/Telce či co... Na to, že mám Suchoše s Geňou celkem rád a někeré jejich frky mě fakt pobaví i poněkolikáté, tak do tohoto pořadu se opravdu nehodí. Dát tam jiné moderátory, tak by to možná mohl být pořad pro děti, ale takto je to neskutečná patlanina. Třikrát NE. Až jsem k tomu musel napsat komentář :-D ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama