Reklama

Reklama

Vědomostní soutěž AZ-kvíz, která se připravuje v brněnském studiu České televize pod vedením režiséra Ladislava Cmírala, už svým názvem oznamuje, že vyžaduje od soutěžících co nejširší znalosti. Název koresponduje také s hrací tabulí, na níž jsou otázky skryty pod políčky označenými písmeny abecedy od A do Zet. Soutěž kombinuje tematicky pestré vědomostní otázky se strategickou hrou. Ta spočívá v obsazování polí na hrací tabuli a v jejich propojení do souvislého řetězce, jenž spojí tři strany trojúhelníku. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (336)

GMVajgl 

všechny recenze uživatele

Nejpůsobivější jsou závěrečné titulky - když člověk vidí jaká spousta lidí spolupracovala na tak bídném, mizerném a low-budget pořadu. Otázky jsou náhodné, od triviálních po nepochopitelně těžké. Člověk vždy něco neví, takže se může zesměšnit a ještě si ho možná bude dobírat moderátor, který / která je očividná mentální mrtvola, co dělá od roku 1997 pořád jednu a tutéž práci = předčítá otázky. Výhra záleží dost na štěstí a odměna je jen symbolická / k smíchu. Nechápu moc dobře, proč tam vůbec lidi chodí. Celý tenhle pořad je snad už jen meme-generátor. Šivánanda Sarasvatí řekl: "Do not store in your brain useless information. Learn to unmind the mind. Unlearn whatever is of no use to you. Then only can you fill your mind with divine thoughts." ()

Smerfetka88 

všechny recenze uživatele

Holt mám slabost pro takovéhle vědomostní soutěže takže i přes nedostatky, které v AZetku jsou, dávám 3*. Jak už bylo zmíněno, je to trochu suché a bez šťávy, chybí tomu nadšení, trochu života. Soutěžící mi přijdou trochu jako na popravě, kde si před jistou smrtí ještě musí zahrát vědomostní kvíz. Ty ceny, co si budeme povídat, taky většinu neoslní. Netvrdím, že kniha je špatná výhra, ovšem vybrat si mezi atlasem hub a hinduištinou pro začátečníky .... ()

Reklama

daEmoNickY 

všechny recenze uživatele

Rozumět věcem nebo znát nazpamět kdejakou dvojicí? Radši než dopadnout jak Halina Pawlowská, volím to první. Hodnotím účel hry, ne její provedení, procvičit si čas od času bednu není na škodu. _____________ VYBORNE PROVEDENI ______________ 1) Je zobrazeno kolik zbývá času 2) "barvy" se dají jakžtakž rozlišit i na černobílé televizi 3) od pohledu je jasné kdo je na řadě 4) "kroužkem" zobrazené kolik času zbývá na otázku z celk. času viz. http://en.wikipedia.org/wiki/Pie_graph 5) na konci je vysvícené jak vypadá vítězné spojení. Dobrá práce! ______________ SYSTEM ______________ Výhra je poměrně malá, takže lidi nezpychnou a (na encyklopedické znalosti netřeba být příliš hrdý viz. mýtus http://c2.com/cgi/wiki?MappersVsPackers ) CT má na natočení dalšího dílu. _________ DOPORUCENO _________ Seznam různých skládaček http://en.wikipedia.org/wiki/Logic_puzzle . Moudrý týpek Richard Feynman http://www.youtube.com/watch?v=WspwWN2ReV0 . ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Ano, na jednu stranu dobře fungující, inteligentní a snad i lehce taktická vědomostní soutěž, ovšem neuvěřitelně suchá, bez napětí, bez důvtipu a bez výrazného moderátora. Opravdu mě to moc nebavilo, ale oceňuji, že se vyhýbá komerci a nesnaží se své soutěžící lákat pomocí milionů upoutávek na miliony pěněz... PS: Tom Riddle - protože ho nevidí :) 5/10 ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„CH jako chrudoš..“ Moderátorka s nejdelším příjmením na světě se střídá s žoviálním Alešem v pokládání otázek. Vzduchem nelétají statisíce a člověk si může z obývacího pokoje zasoutěžit s nimi. Uživatel Tom Riddle jistě ví, že docela časté netrefení bonusu lze přičítat nervozitě z přítomnosti televizních kamer.. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (16)

  • K roku 2017 se jedná o nejdéle vysílaný soutěžní pořad v ČR. (frolish01)
  • Soutěžící, který postoupí do 5 dílů po sobě, získává prémii v podobě trička s logem pořadu. (SONY_)

Související novinky

Vysílá studio Brno

Vysílá studio Brno

11.10.2016

Pojďte si zahrát AZ kvíz a moderovat zprávy ve výstavě na Špilberku. Vybrat písmenko a správně odpovědět, zasednout před mikrofon a čtecí zařízení a přednášet zprávy, nakouknout do zákulisí slavných… (více)

Reklama

Reklama