Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Harold je černou ovcí rodiny. Zůstává ve stínu svého otce, zasloužilého šerifa Jima Hickoryho (Walter James) i svých hrubiánských bratrů (Leo Willis a Olin Francis). Jak si dobře uvědomuje, aby získal respekt ostatních i srdce dívky Mary (Jobyna Ralston), bude muset zapojit veškerý svůj důvtip. Ukradení městských úspor neznámými pachateli mu k tomu poskytne spoustu prostoru. (Matty)

(více)

Recenze (19)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Moje prvé stretnutie s Haroldom Lloydom, takže som sa neubránil porovnávaniu s Busterom Keatonom a Charliem Chaplinom. S tým prvým mal Harold spoločného viac, musím však konštatovať, že v komediálnosti aspoň podľa tohoto filmu a podľa môjho vkusu za ním zaostáva. The kid brother je skôr taký milý rodinný a romantický predvídateľný film, kde sa občas objaví nejaký gag a kde je všetko až príliš na svojom mieste. Napriek tomu sa na to príjemne pozerá a záverečná pasáž, keď konečne Haroldovi dojde, ako sa stať hrdinom dňa pomocou "pomôcok" na lodi a ako sa šikovne dopraviť domov so zlodejom, lupom a za svojou milou a šťaštným koncom, načasovaným presne na sekundy je vtipná a má grády. No a ten záporák vyzerá ako Max Shreck! ()

Matty 

všechny recenze uživatele

All-American boy přesídlil z velkoměsta na venkov, aniž by tím utrpěla jeho vtipnost. Vždyť i příroda skýtá nejedno místo vybízející svou výškou k obratnému šplhání do výše a nebezpečným pádům. Chce-li ovšem nabýt absentující mužnosti a získat zpět ztracenou otcovskou lásku, musí Harold v očích své milé a svého otce vyšplhat pěkně vysoko. Lloydův předposlední němý film obsahuje krom perfektních gagů i momenty nezvykle vážné a zrežírované na úrovni těch nejlepších dobových žánrovek. Aby jej ostatní začali nazývat hrdinou dne, bude se muset krom romantických nástrah vypořádat také s nezničitelným padouchem (thriller) a samozvanými strážci zákona (western). Podobně jako u Friga na mašině ani zde nejde o zábavu natřískanou gagy, o řemeslně precizní dílo bezesporu ano. 85% ()

Reklama

Wiliem 

všechny recenze uživatele

Snímek, který příliš nevybočuje z klasické šablony většiny Loydových filmů, má však od doposud shlédnutého, něco navíc a to jsou místy opravdu velice vtipné a nápadité pasáže. Minimálně tři scénky jsou skutečně vynikající, proto se snímku dá lecos odpustit, jako je například právě trochu hloupoučký děj. 80%. ()

wovsi 

všechny recenze uživatele

Oproti Chaplinovskýmu apelu na lidskost a na člověka nabízí Lloyd dobrodružnou a romantickou srandu s happy endem, což občas přijde vhod. Fakt jsem se docela hodně nasmál. Lloydovi nápady neznají mezí. Nejvíc mě snad pobavil jeho způsob umývání nádobí - ten chlapík snad vynalezl automatickou pračku :) Jinak mi taky dost připomíná co do vzhledu a outsiderství Woodyho Allena... ()

PetraMishka 

všechny recenze uživatele

Další skvělý film Harolda Lloyda, tentokrát z amerického venkova, kde se mínění a sympatie mění velmi rychle, a tak nakonec zachraňuje Harold nejen ukradené peníze, ale i svého otce šerifa před pověšením rozzuřeným davem. Je tu hodně skvělých momentů, rozhodně konec se zběsilou jízdou se svázaným darebákem - napínavější než Ben Hur. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (4)

  • Harold Lloyd (Harold Hickory) vždy říkal, že právě On, hrdina dne je jeho nejoblíbenějším filmem, ve kterém hrál. Rád ho později promítal na různých festivalech nebo filmových školách. (ČSFD)
  • Haroldův bratr, Gaylord Lloyd, byl asistentem režiséra filmu. (ČSFD)
  • Všechny hlavní mužské role mají stejná křestní jména jako herci, kteří je hrají. Výjimkou je Jim Hickory, jehož křestní jméno pochází od příjmení herce Waltera Jamese. (ČSFD)

Reklama

Reklama