Reklama

Reklama

Líbily se vám ve své době novátorské parodie typu Bláznivá střela nebo Agent WC40? Potom vězte, že u této úchvatné satiry na heroické válečné filmy se budete bavit ještě mnohem více! Berlín, 2. světová válka. Černou uniformu SS nosí i Standartenführer Schurenberg, povoláním sovětský špion Alexandr Isajevič Osečkin. Jeho obrovský černý mercedes má hliníková kola a na spodku modré diody. Bydlí v berlínské čtvrti Heilhitlerovo a je mistrem světa ve sportu „heilhitler“. Martin Bormann je homosexuál, v kanceláři chodí v havajské košili a tajně miluje Schurenberga. Hitler šňupe koks a je mu jedno, že na chodbách potkává agenta tajné služby USA, který je černoch, jeho uniforma nemá rukávy a při setkání se Schurenbergem si dávají „five“. A když se na padáku snese veleprsatá radistka Zina, začnou se dít věci! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (82)

bobstock 

všechny recenze uživatele

Až moc kombinující šílená parodie druhé války s mnoha nadčasovými vymoženostmi. Vtipů a scének končících do absurdních tanečních kreací je tolik, že to utlouká nezajímavý děj samotného příběhu, který mi tak trochu utekl. Stejně jako málem utekly mega prsa Anně Semenovičové z podprsenky...jak s tímhle mohla dělat krasobruslení mi je záhadou. :) 50% ()

el-lobo 

všechny recenze uživatele

Berlín, 2. světová válka. Černou uniformu SS nosí i Standartenführer Schurenberg, povoláním sovětský špion Alexandr Isajevič Osečkin. Jeho obrovský černý mercedes má hliníková kola a na spodku modré diody, bydlí v berlínské čtvrti Heilhitlerovo a jemistrem světa ve sportu heilhitler. Martin Bormann je homosexuál, v kanceláři chodí v havajské košili s palmičkami a tajně miluje Schulenberga. Hitler šňupe koks a je mu jedno, že na chodbách potkává agenta tajné služby USA, který je černoch, lebku a zkřížené hnáty má na bejsbólové čepici, otočené kšiltem nad ucho, jeho uniforma nemá rukávy, je ověšený stříbrnými řetězy a při setkání se Schurenbergem si dávají five. A když se na padáku snese veleprsatá radistka Zina, začnou se dít věci. Bláznivá parodie na Sedmnáct zastavení jara, Stirlitze si utahuje s válečných hrdinů - nebo přesněji z přitroublých filmů o válečných hrdinech. ()

Reklama

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Tak se mi moje letitá školní ruština zase jednou hodila, když u nás tenhle film zatím není (?) k sehnání jinak než v originále. To ale vůbec nevadí - odvázaná parodie na "Sedmnáct zastavení jara", která si nebere žádné servítky a dělá si srandu z kdečeho a kdekoho se opravdu povedla. A navíc je tu herecké obsazení, nad kterým srdce asi zejména mužské části diváků zaplesá - Anfisa Čechova a Kseniya Sobchak (Eva Braunová) jsou holky radost pohledět, ale obě zastiňuje svým komediálním výkonem i impozantní figurou Anna Semenovič v roli radistky Ziny. Ach, ty její krásné velké oči (a nejen ony), ty mi vždycky zvednou náladu (a nejen ji) :-D . ()

Čako 

všechny recenze uživatele

Větší ptákovinu aby člověk pohledal. Víc než parodie to bylo pro mě utrpení. Ano musím přiznat GPS-ce v mercedesu Alexandra Isajeviče Osečkina jsme se smáli hodně dlouho, taky pro to, že to je první vtip co zde uvidíte, ale zbytek filmu byla jen přímočará čistka válečných filmů skřížená se Scary Movie a Agentem WC40. Na Bláznivou střelu má hodně daleko jak s vtipy tak s celkovým pojetím. A dosti mě udivuje, že si na tenhle počin troufli rusáci. Mají za to ode mne * navíc! ()

Puerdraco 

všechny recenze uživatele

Po čase som sa k tomuto filmu vrátil a musím znížiť svoje hodnotenie (zo ***** na ***). Pred pár rokmi som bol fascinovaný tým, že Rusi natočili komédiu z obdobia WWII (na území komunisického bloku platilo nepísané pravidlo, že takéto komédie nie sú v súlade so záujmami robotníckej triedy) a, úprimne povedané, na mnohých miestach som sa aj schuti zasmial, ALE po čase som vytriezvel a v porovnaní s inými komédiami z uvedeného obdobia (zvlášť francúzska tvorba) je to len slabý odvar. Samozrejme nemôžem zrovnávať po formálnej stránke toto dielo s legendami typu Siedma rota či Veľký flám, avšak v rámci žánru sú to dva rozdielne prístupy s rôznou úrovňou kvality. Na majstrovstvá v hailovaní sa však zabudnúť nedá. :o) ()

Galerie (2)

Zajímavosti (4)

  • Kromě jiného se ve filmu objeví parodie na Supermana. A když Zina (Anna Semenovič) vymění na Měsíci americkou vlajku za ruskou, tak zazní věta: „Houstone, máme problém.“ (noelcoward73)

Reklama

Reklama