Reklama

Reklama

VOD (1)

Gang bankovních lupičů vymyslel geniální útěk z místa činu. Poté, co vyloupí banku, utečou všichni na střechu, odkud zavolají televizní štáb se slibem exkluzivních záběrů. Když na střeše přistanou nic netušící reportéři, lupiči se zmocní jejich vrtulníku a bezpečně zmizí. Z party zlodějů jsou boháči s krásnými auty, motorkami, domy i ženami. Užívají si lehce nabytých peněz, dokud se neobjeví bývalý kumpán Rivers. Ten byl propuštěn z vězení poté, co ho policie při jednom z vloupání postřelila a zatkla. I když má Rivers bankovní účty plné peněz, nemůže svým dávným kamarádům odpustit, že ho nechali policii napospas. Jediné, pro co celá ta léta žil, byla pomsta. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (298)

Aelita 

všechny recenze uživatele

Snad první film, kde mi nejen nevadil chaotický střih, ale dokonce organicky sedl - hlavně v sekvenci parkurové honičky. Pravdu dí přísloví, že když dva dělají totéž, není to totéž. Ve spoustě současných filmů klipový střih jen zakrývá neumění filmových tvůrců něco pořádně natočit nebo svědčí o jejích podbízivosti vkusu klip-generací, ale v tomto případě rychlý střih nebyl samoúčelným. Líbilo se mi i to, že při honičce si kamera zahrála současně na náhodného svědka i na utíkajícího lupiče. Podobná kamera v roli osoby lapky se objevila například i v úvodní scéně české detektivky "Žirafa v okně". ___ Gangsteři jsou jedním z mála filmů, kde není zcela jasné, komu straní scénárista s režisérem, protože sympatičtí nebo aspoň lidští jsou jak poldové, tak i celý gang mladých, inteligentních a schopných. Kapitalismus je zvláštní zřízení - na jedné straně se vynáší do nebes samostatnost jedince, na straně druhé současně zaznívá apel na solidaritu v podobě charity, jako kdyby ta nebyla pro příjemce ponižující. Že i pro bankovní lupiče je samozřejmostí 10% na charitu, mne spíše pobavilo, než potěšilo. Z filmu je naopak víc než zřejmé, že v moderní přetechnizované společnosti normální životní standart, natož život a zdraví jsou tak náročné na výdaje, že průměrný plat na ně jen tak tak stačí, pokud vůbec. Není divu, že i muži zákona se ohlížejí po vedlejšáku. Sympatie nesympatie, porušení zákona se bez následků neobejde - alespoň ve slušném filmu. Hollywoodský obraz Butche Cassidyho a Sundance Kida je stejně didaktický, jako sympatický a dojemný - to abychom se snad nestali gangsteři všichni. ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Solidní jízda mladých sígrů. Režijně stabilní po celou stopáž. Během krátkého času se podařilo přiblížit vesměs všechny postavy a hlavně odhalit široké spektrum jednotlivých obsahových částí. Některé byly možná zbytečné (Hermandezovo kradení peněz), ale pasuje to tam naprosto v pohodě, bez toho aniž by cokoliv vyznělo nuceně nebo přehnaně. Jen teda černošští bráši to moc nevymysleli :-/. Jinak svěží, pěkně natočené (přestřelka v hotelu) s dobrou hudbou, solidním příběhem a hlavně drajvem. Tudíž mě to bavilo celou stopáž parádně. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $32miliónovTržby USA $57,744,720Tržby Celosvetovo $70,587,268Tržby za predaj DVD v USA $17,588,466 //počet predaných kusov 1,078,164║ film nabitý známymi tvárami má svoju dravosť, prešpikovaný dej, akciu, dramatickosť, dobrú kameru a natočené za rozumný rozpočet, aj keď podobných filmov je už niekoľko má čím strhnúť, zaujať /80%/ ()

Vyrida 

všechny recenze uživatele

Až úsměvně průměrný akční film, kterému sice nechybí v celku podařené herecké obsazení, ale k čemu to je dobré, když se zhruba 3/4 filmu od úvodních minut nic pořádného neděje? Závěrečné vyvrcholení je proto asi nejsladší tečkou z celého snímku a to i přes to, že v některých záběrech si kameraman se střihačem nejspíše dali trošičku extáze. Od scénáře jsem nic jiného, než miliónkráté ojetou bankovní jednohubku ani očekávat nemohl. Takže zklamání či nadšení se nekonalo, spíše něco mezi tím, což se po mém náročném dni k večeru přímo vybízelo. Pokud tedy hledáte film plný rádoby drsné mluvy, cool přestřelek okořeněné tucty mrtvých gangsterů a pohledných polonahých děvčat, máte smůlu. Takers vám sice všechno nabídne, ale v polovičním průměrným balení. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

V rámci povrchně naleštěných heist stylovek vlastně absolutní špička, u níž nemožno chtít víc. Tedy jasně, může se chtít děj, který si nepůjčuje odevšad a hrdinové, kteří jsou i něco více, než jen nekompromisní ranaři v kvádrech, ale jednou za čas se to dá přežít. Zvláště, pokud seskládáte navýsost kvalitní sebranku pořádných béčkařů. [PS: Jestli kvalita režisérových filmů zachová při stejném časovém rozpětí kontinuální vzestup, můžeme se v roce 2020 těšit na pětkovou pecku. :-)] ()

Galerie (35)

Zajímavosti (10)

  • Film byl doručen do kin pod kódovým názvem "Wide Ranging". (c.tucker)

Reklama

Reklama