Reklama

Reklama

VOD (1)

Gang bankovních lupičů vymyslel geniální útěk z místa činu. Poté, co vyloupí banku, utečou všichni na střechu, odkud zavolají televizní štáb se slibem exkluzivních záběrů. Když na střeše přistanou nic netušící reportéři, lupiči se zmocní jejich vrtulníku a bezpečně zmizí. Z party zlodějů jsou boháči s krásnými auty, motorkami, domy i ženami. Užívají si lehce nabytých peněz, dokud se neobjeví bývalý kumpán Rivers. Ten byl propuštěn z vězení poté, co ho policie při jednom z vloupání postřelila a zatkla. I když má Rivers bankovní účty plné peněz, nemůže svým dávným kamarádům odpustit, že ho nechali policii napospas. Jediné, pro co celá ta léta žil, byla pomsta. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (298)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

zábavná akční jednohubka,která má všechny atributuy stát se sobotním megafilmem na Nově.Po pravdě,už dluho sem neviděl tolik známých herců druhého sledu pohromadě v jednom filmu.Takers nejsou ničím vyjímečný,přesto mají spád,slušné tempo,dobře zvládnuté akční scény a spolehlivě zabaví.Na 4 hvězdy to sice nestačí,ale zase tolik nechybělo...70% ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Profesionální lupiči Paul Walker, Idris Elba, Chris Brown, Hayden Christensen a Michael Ealy přepadávají banky a transporty peněz. Vše by šlo podle plánu, kdyby do party nepřibraly podrazáka T.I. právě propuštěného na kauci, který se přišel pomstít za zmrvený život v lochu a nebyli jim na stopě dva zarputilí detektivové Matt Dillon a Jay Hernandez. Akční thriller plný přestřelek, honiček, které spolehlivě zvýší tepovou frekvenci a originálních vztahů jak na jedné i druhé straně, v mnohém překvapí. Režisér John Luessenhup, který se současně podílel na scénáři, má nesporný talent a šel do toho s vervou a maximálním nasazením a na filmu je to znát především v akčních sekvencích ve kterých se herci nenechali zastupovat dubléry (nebo to alespon není poznat) a tím film vynikne. Navíc obě strany jsou poměrně sympatické a je jen na divákovi, zda se přikloní na stranu sympatických noblesních lupičů, nebo sympatických, "autenticky" působících detektivů. Film láká na své zajímavé herecké obsazení a je opravdu z čeho vybírat a každý má možnost si oblíbit nějakou postavu a pak mít smutek ve chvíli, kdy zemře. Nejlépe herecky se tady vyjímá Matt Dillon a rozhodně překvapí Hayden Christensen nebo zpěvák rnb Chris Brown, který je producentem filmu. Když to shrnu, je tady hodně akčních pasáží v působivém vizuálu a za doprovodu chytlavého hudebního doprovodu se s pestrou hvězdnou hereckou partou nelze nudit. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Prvá polovica zameniteľný rozjazd gangsterky s prípravou na lúpež, tá druhá prekvapivo svižná non-stop akcia, kde najviac ale zaujme samotná lúpež, potom sa už len strieľa hlava nehlava. Menej tupé, než ako by to asi dopadlo v Europa.Corp, ale na svoje slávne predobrazy zase menej ambiciózne. Navyše sa ťažšie hľadá postava, s ktorou by ste sympatizovali, akoby ani scenáristi nevedeli, komu by mal potencionálny divák držať palce. Ale je to stále fajn akčná jazda s kamerou ako pri Bourneovi, ak ste správne naladení, neoľutujete. ()

Aelita 

všechny recenze uživatele

Snad první film, kde mi nejen nevadil chaotický střih, ale dokonce organicky sedl - hlavně v sekvenci parkurové honičky. Pravdu dí přísloví, že když dva dělají totéž, není to totéž. Ve spoustě současných filmů klipový střih jen zakrývá neumění filmových tvůrců něco pořádně natočit nebo svědčí o jejích podbízivosti vkusu klip-generací, ale v tomto případě rychlý střih nebyl samoúčelným. Líbilo se mi i to, že při honičce si kamera zahrála současně na náhodného svědka i na utíkajícího lupiče. Podobná kamera v roli osoby lapky se objevila například i v úvodní scéně české detektivky "Žirafa v okně". ___ Gangsteři jsou jedním z mála filmů, kde není zcela jasné, komu straní scénárista s režisérem, protože sympatičtí nebo aspoň lidští jsou jak poldové, tak i celý gang mladých, inteligentních a schopných. Kapitalismus je zvláštní zřízení - na jedné straně se vynáší do nebes samostatnost jedince, na straně druhé současně zaznívá apel na solidaritu v podobě charity, jako kdyby ta nebyla pro příjemce ponižující. Že i pro bankovní lupiče je samozřejmostí 10% na charitu, mne spíše pobavilo, než potěšilo. Z filmu je naopak víc než zřejmé, že v moderní přetechnizované společnosti normální životní standart, natož život a zdraví jsou tak náročné na výdaje, že průměrný plat na ně jen tak tak stačí, pokud vůbec. Není divu, že i muži zákona se ohlížejí po vedlejšáku. Sympatie nesympatie, porušení zákona se bez následků neobejde - alespoň ve slušném filmu. Hollywoodský obraz Butche Cassidyho a Sundance Kida je stejně didaktický, jako sympatický a dojemný - to abychom se snad nestali gangsteři všichni. ()

Alementina 

všechny recenze uživatele

Hodně dělané na image, někdy to až vypadalo jako videoklip "sladký život lupiče", navíc většinou máte pocit, že tohle už jste někde viděli, ale proč se nepodívat znova, když je to solidně natočený a ani konec není uplně trapné klišé. Prostě se mi to líbilo a poprvé se mi líbil i Hayden, ten kluk snad mládne, narozdíl od Walkera, který stárné čím dál rychleji a hrat porad neumi. No a Matt byl výbornej. A tech 10 % na charitu me fakt pobavilo :) ()

Galerie (35)

Zajímavosti (10)

  • Film se měl původně jmenovat Bone Deep. (c.tucker)
  • Jména filmových postav John Rahway, Jake Attica a Jesse Attica jsou shodná se třemi skutečnými americkými věznicemi. Věznice Attica se nachází v severní části státu New York a Rahway je věznicí v New Jersey. (Conspi)
  • Způsob vyloupení obrněného transportéru za použití koordinace městské dopravy a použití výbušniny C4 pro odpálení vozovky odkazuje k filmu Loupež po italsku (2003). (Conspi)

Reklama

Reklama