Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Každou neděli ráno jsme mohli vidět tento dětský pořad. V každém dílu byly různé pohádky a v pořadu vystupovali i postavičky Jů, Hele, Hary Šoumen, Muf Supermuf, Tryskomyš, Šamšula atd. (duklak2)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (82)

J. K. Lister 

všechny recenze uživatele

Studio kamarád začátkem 80 let? Nedokážu představit nikoho jiného než Jiřího Chalupu, který tento pořad dlouho uváděl. Každou neděli (nebo sobotu? čert to vem) se po zprávách v 7:30 zapla televizi a už jsem byl jak u vytržení až ve chvíli, kdy se objevil můj nejoblíbenější provokatér Muf a lehce trhlý Harry Showman. Jů a Hele byly humorné postavičky - kapitoly sami pro sebe. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Pásmo pohádek a hlavně loutek od Vidlaře je nezapomenutelné. Kdysi jsem dokonce štval ostatní členy rodiny tím, jak jsem neustále jako dítě poukazoval na to, kdy je vidět vodič loutky a kdy ne. Později se na to všichni přestali dívat, protože mě měli nad hlavu. Kvalita šla rapidně dolů a kouzlo pohádkového pásma opadlo s přibývajícím věkem. Až nedávno jsem zjistil, že legendární Chalupa pořád na tom pořadu dělá a vypadá stejně jako před X lety. 60% ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Na Slovensku sme mali najskôr Dancúľa a potom Kuka. Spolu s nimi to dlhé roky ťahala Patrícia Jariabková. Každú nedeľu ráno uvádzali pásmo rozprávok pre najmenších divákov. Málo kedy som si ich nechal ujsť. Avšak česká obdoba tejto detskej relácie šla vtedy úplne mimo mňa. Chlpatý hlupáci Jú a Hele a ich ďalší podivní kolegovia sa mi vôbec nepáčili. Bol som jednoducho odchovaný na niečom trocha inom. "Studio Kamarád" ma nezaujímalo. ** ()

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Hrůza a děs 2011-2012, Studio trapárna. Naprosto trapní moderátoři nebo co to bylo, kteří působí jak ty nejvymaštěnější lidi na světě! A na tohle se mají dnešní děti koukat? Jediné co na tom šlo byly pohádky, ale to je kapitola úplně jiná. Nechci nějak strhávat dřívější studio. ( Hodnocení: 5/10 ) ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Neděle 7:58 - čekání u monoskopu na zahájení vysílání. 8:00 znělka ČST. Přetrpět nekonečných 5 minut u čtených zpráv a pak už konečně mohl začít nejsledovanější dětský pořad. Nejsledovanější proto, že do příchodu "Magionu" a "Vegy" nebylo prakticky co jiného sledovat. Stopáž pořadu umožňovala nasazení delších (povětšinou inscenovaných) pohádek, součástí Studia Kamarád býval i "Malý televizní kabaret" a pokud si dobře vzpomínám, i zbylý obsah tvořila téměř výhradně československá produkce. Scénky ve studiu hrané černým loutkovým divadlem jsem moc rád neměl (odporný Harry Šoumen), na druhou stranu Mufovy zlořády měly celkem úroveň. Celkově vzato to byl pořad, ke kterému jsem už jako malý měl poměrně ambivalentní vztah, a když přišel "Walt Disney uvádí", přeběhl jsem k sobotním ránům bez většího záchvěvu nostalgie. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (28)

  • Pomocí manželky tehdejšího šéfredaktora, která byla původně z Kanady, se tvůrci dostali k několika epizodám Sezame, otevři se (od r. 1969). To, že se jimi nechali inspirovat, se tehdejší vedení televize nesmělo dozvědět. (Olík)
  • Od oku 2011 vidělo Studio Kamarád (sledovalo alespoň 3 minuty) 809 tisíc dětí ve věku 4-12 let, tj. 88,7% populace v daném věku. (M.B)
  • Kromě „nedělního“ Studia Kamarád existovalo ještě úterní Studio Kamarád (od r. 1989), které bylo vysíláno v odpoledních hodinách a jeho délka činila 60 minut. (Ded@M@tes)

Reklama

Reklama