Reklama

Reklama

Castle na zabití

(seriál)
Ukázka z filmu 5
Krimi / Komedie / Drama / Mysteriózní
USA, (2009–2016), 124 h 47 min (Minutáž: 40–45 min)

Předloha:

Barry Schindel (povídka)

Hrají:

Nathan Fillion, Stana Katic, Molly C. Quinn, Susan Sullivan, Jon Huertas, Seamus Dever, Tamala Jones, Ruben Santiago-Hudson, Penny Johnson Jerald (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(8) / Epizody(173)

Úspěšný autor kriminálních románů Rick Castle žije se svou pubertální dcerou a svojí matkou v celku vyvážené domácnosti. Jednoho dne se však dostává na policejní oddělení, protože se ve městě objeví vrah, který kopíruje způsoby vražd z jeho knih. Při té příležitosti se seznámí s půvabnou vyšetřovatelkou Kate Beckettovou, a protože ho žena zajímá, přes své známosti se "vetře" na policejní oddělení, aby se mohl účastnit vyšetřování, které Kate vede... (TV Nova)

(více)

Videa (14)

Ukázka z filmu 5

Recenze (367)

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Krásný buddy krimiseriál (a to dokonce dvojitě -- vedlejší postavy Espozita a Ryana sice hrají druhé housle, ale velmi zdatně). 104 kvalitních epizod, plus jediná rozpačitá, opakovací (č. 103 - Still). Zase jeden ze seriálů, u kterého je dabing prostě nedostatečný, díky slovním přestřelkám, popichování a vybroušeným dialogům originálu. Fillion vstupoval do seriálu jako sympaťák známý spíš jen nadšencům (Firefly, Serenity, Buffy) a velmi dobrý herec, Katic ani jedno, ale po pár desítkách epizod se dostala na velmi dobré a sebevědomé výkony také. Sympatické je rozvíjení i poměrně vedlejších postav (matka, dcera, otec, patologové, velitelé...) Schéma epizod "jednodílných" je sice velmi často opakované (tedy už během 2. sezóny se pachatel dá zhruba na 50% odhadnout podle jeho prezentace -- zpravidla vybíráme z postav, které už byly představeny na začátku, ale rozhodně to není vždy), ale zápletky bývají dost inteligentní a nesamozřejmé, nelineární. Podstatné je to, že tvůrci seriálu přesně pochopili, co divákům učarovalo a co chtějí, tak jim to ochotně nabízejí už 5 sezón (a 6. se kuje). /// Zběsilé je tempo kynutí Castla rok od roku +7 kilo, ale stejně je pořád ruggedly handsome... ()

elizabeth_ba 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že jsem tohle hodnocení vytvořila po zhlédnutí 21. dílu z 5. série, o němž jsem věděla, že v něm bude hrát Ioan Gruffudd, na kterého jsem se zase zatoužila podívat. Před lety jsem už první sérii tohoto seriálu viděla a zdá se mi, že tato pátá je první dost horší. Ke slibovanému jiskření mezi Castlem a Becketovou mohu říci, že mezi Sběrateli kostí (tedy duem BB) to jiskří mnohem víc a také samotná zápletka je ve srovnání s mnou v současnosti sledovaným Sherlockem Holmesem s Jeremy Brettem dost stupidní (ona je teda o dost horší i než ve většině dílů dua BB). Tak nějak bych řekla, že nebýt Ioana (hm, role fešných námořních důstojníků vystřídaly role fešných byznysmanů), ani by mi to celé v paměti nijak neutkvělo... ()

Reklama

hendrich6 

všechny recenze uživatele

Slušný krimiseriál, který je zde hodně přeceněn, protože mi přijde obyčejnější než třeba Myšlenky Zločince, kde je zajímavé profilování vrahů nebo Sběratelé kostí, kde vyšetřují podle zbytků kostí na místech činu.Bál bych se i srovnání s Hankem Moodym, protože do něj má hlavní hrdina poměrně daleko.Jinak mě to ale samozřejmě baví,je to dobrý oddychový kriminální seriál.A ještě jednu věc - nechápu proč se to jmenuje Castle na zabití a ne prostě jednoduše Castle.A ke sloveskému názvu se snad ani vyjadřovat nebudu. 75-80 % ()

Fanucci 

všechny recenze uživatele

Vtipné za každou cenu. Hláškující Castle a upjatá policistka...zápletky a kriminální případy jsou podružné vývoji vztahu mezi těmito postavami. To znamená, že Castle není úplný bohém a není mu všechno jedno a policistka není úplně upjatá...Celé to na mne působí moc okatě a předvídatelně. Celkově vzato průměrná podívaná, která vám bez problémů zabije nudné odpoledne. Ale nic víc, nic míň. ()

MoiJe 

všechny recenze uživatele

Zatial do s7: Neuveritelne, ako sa dokazu vyhrat v takto pokrocilej serii. Raz sme na divokom zapade, raz s akcnymi hrdinami, raz vo vesmire, raz v alternativnej realite... a cele to posobi prirodzene. Nehovorim ze celych 7 sezon vsetko super, ale dokopy rozhodne velky palec hore a za tuto sezonu pridavam aj 5. *. // Zatial do S4. Začiatkom S4: Vôbec nie zlé, ale v poslednej dobe akási kolísavá... zábavnosť. Nejak to pre mňa prestalo fungovať. Cca druha polka S4: Super! Netradicne zaujimave pripady, fajn zvraty. ()

Galerie (2 637)

Zajímavosti (29)

  • Pod jménem hlavního hrdiny filmu Richarda Castla (Nathan Fillion) vyšlo několik knih i ve skutečnosti. Jméno autora, který pod pseudonymem Castle tvoří, je přísně střeženo. Knihy, pod kterými je podepsán, jsou „Heatová a vlna žáru“ a „Heatová a žhavá odhalení“. Autorem je Andrew W. Marlowe, tvůrce seriálu. (pufina)
  • V epizodě si Kate (Stana Katic) prohlíží a zkoumá průstřel po kulce v hrudníku. Na těle však není vidět žádná další jizva mimo té od kulky. Kate však prodělala vážnou operaci srdce, takže by měla mít velké jizvy na hrudníku. (Viki111)

Reklama

Reklama