Reklama

Reklama

Castle na zabití

(seriál)
Z natáčení 2
Krimi / Komedie / Drama / Mysteriózní
USA, (2009–2016), 124 h 47 min (Minutáž: 40–45 min)

Předloha:

Barry Schindel (povídka)

Hrají:

Nathan Fillion, Stana Katic, Molly C. Quinn, Susan Sullivan, Jon Huertas, Seamus Dever, Tamala Jones, Ruben Santiago-Hudson, Penny Johnson Jerald (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(8) / Epizody(173)

Úspěšný autor kriminálních románů Rick Castle žije se svou pubertální dcerou a svojí matkou v celku vyvážené domácnosti. Jednoho dne se však dostává na policejní oddělení, protože se ve městě objeví vrah, který kopíruje způsoby vražd z jeho knih. Při té příležitosti se seznámí s půvabnou vyšetřovatelkou Kate Beckettovou, a protože ho žena zajímá, přes své známosti se "vetře" na policejní oddělení, aby se mohl účastnit vyšetřování, které Kate vede... (TV Nova)

(více)

Videa (14)

Z natáčení 2

Recenze (367)

Caszidy 

všechny recenze uživatele

Co naplat, Nathan Fillion má charisma na rozdávání. O tom ví dlouho fanoušci kultovního Firefly a díky Castle se o tom dověděla i širší divácká veřejnost. Mezi ním a detektivem Beckettovou v podání krásné Stany Katic to důkladně jiskří, což dodává seriálu tolik potřebné kouzlo. Bez této ústřední dvojice a jejich špičkování by byl totiž seriál jen další z řady všech těch "kriminálek". ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Vynikající a vtipné, inteligentní a neurážlivé, s mírou vkusu tak akorát. Je poznat, že tenhle seriál nedělali žádní blbci. Navíc miluju hlavní postavy, které se dokážou chovat dětinsky, a mít nad tím nadhled. Potěší i skutečnost, že si tvůrci dali práci s každým detailem, aby byl reálný a uvěřitelný. Vezměte si jen "český" díl - jména zní česky, nápisy na obale mají skutečně českou diakritiku. A jak jsou využity pohledy, mrknutí, úsměvy, načasování scén, skutečně velmi dobré. ------- EDIT: Tak mám za sebou 7x23, a myslím, že tím to mohlo skončit. Seriál mne od začátku chytil tím, že bere tradiční téma policajt/-ka a přicmrndávač odjinud (mentalista, bílý límeček, psycholog, autista, cokoliv) s nadhledem. Že Castle je jak malý kluk, který se i v dospělosti dovede radovat ze života a užívat si kdejakou ptákovinu. V sedmé sérii tomu odpovídal vlastně jen díl na "Marsu", dokonce ani Divoký západ mne moc nebral (sice to Kate v kovbojském slušelo, ale kde byly přestřelky, bitka na baru apod.?). Hodně dílů bylo jaksi do počtu, a dnes už si ani nevzpomenu, o čem přesně (všichni ti mrtví právníci, drogoví dealeři, pátrači na vlastní pěst), jak si byly ty díly podobné jako vejce vejci. Trochu z toho vybočoval díl s čínskou komisařkou Zhang, ale skutečně jen trochu - v akci jsme ji viděli v podstatě jen dvakrát, z toho jednou jen kradla pistole z ruky. V 7. sérii se v podstatě vše uzavřelo - 3XK, Katina matka (ta už dokonce dříve), objevily se dvě nové věci, které se ale rychle povedlo taky uzavřít (a souhlasím, že linka s Castlovým zmizením byla trestuhodně nevyužita a vysvětlení bylo poněkud pitomoučké - navíc nevysvětlovalo, proč Castle sám platil za zničení černého SUV, proč bydlel u jezera, jak se ocitl na moři apod.). Děsný zážitek z dětství sice dostal nakonec jen jeden, poslední díl, ale celý slouží spíše takovým těm uvědomělým řečem, jak a co nás formuje, abychom byli takoví, jací jsme. Nebylo to nakonec natočeno úplně špatně, ale záporák byl prostě chabý a scén s ním málo. A nakonec Castle dostane prestižní ocenění z rukou Michaela Connelyho. Prostě to zde mělo skončit. Jestli Kate vstoupí do politických vod, bude to jiný seriál. Na každý pád ty Castlovy hrátky a dětský přístup mi v téhle sérii hodně chyběly, a pokud z toho udělají vážný seriál, bude to stejné jako všechny ty výše naznačené. Leda by ta zkrácená osmá série byla jen jakousi parodií, kde by mohly Kate a Castlovi pomáhat jejich přemoudřelé děti. :-) ()

Reklama

CBD 

všechny recenze uživatele

Co dodat? Pracovat s klišé se dá velmi dobře když a) přidáte pořádnou porci nepříliš líbivého humoru ("Mohla by jste mi věnovat kopie těch fotografií z místa činu? Petterson a spol. puknou závistí až jim to ukážu.") b) do hlavní role hodíte charizmatického Nathana Fillona a sympatickou Stanu Katic c) hodíte za hlavu všechny CSI, Monky a spol. Vznikne vám jak jinak sympatický a chutný zákusek, který ač příliš nepřekvapí zvraty ve vyšetřování zaujme podáním a humorem. ()

Zodd 

všechny recenze uživatele

Těch kriminálních seriálů je v televizi ubíjející množství, takže jsem se k tomu nejdřív s optimismem nestavil. Ale odbouchnout to jako staré “Vraždu, kterou napsala” nebo nedejbože “Diagnózu od Doktora Detektiva” by nebylo fér, vždyť to má tak skvělou nadsázku. I když se při vyšetřování může zdát, že seriál prostě rád blbne pro víc diváků, neukvapme se, máme tu i pro vážnější notu dějovou linii s dcerou naší drzé postavy a není to vůbec zobrazeno stereotypně, byť zas tak velký screentime to nemá. Pokud jde o tu hlavní, jak Richard vpadne do vyšetřování a přes svůj amatérismus se stane špičkovým kriminalistou, nikomu nevadí, jen jeho parťačka má výhrady. Ovšem buddy chemie se vyvíjí směrem, kam byste to možná ani neviděli. ()

Sawy 

všechny recenze uživatele

Já chci být Castle! :-) 2. sezona: S každým dalším dílem se víc a víc krystalizuje okouzlující multižánrovost seriálu,každý díl je kapitola sama pro sebe,jednou klasická krimi,jednou mafiánská gangsterka,jednou regulérní horor,prostě od každého něco.Ústřední dvojka je k sežrání,vedlejší postavy zábavné a každá epizoda je narvaná různými drobnostmi a jemnými odkazy,které každého fandu filmů a seriálů musí potěšit.Jedinečný krimi seriál plný nápadů,zábavný od začátku do konce. Update: I po pěti sériích! ()

Galerie (2 637)

Zajímavosti (29)

  • Stana Katic v pořadu Noční show Davida Lettermana (od r 1993) přiznala, jak ve skutečnosti získala roli Kate Beckettové. Při kamerových zkouškách si Stana uvědomila, že má na sobě příliš dlouhou tuniku, a tak požádala Nathana, který si kousek opodál dopřával šálek kávy, zda-li by jí pomohl ho zkrátit. Ve chvíli, kdy se Nathan chopil nůžek a začal stříhat, vešel do místnosti producent, uviděl je a dal Staně roli. (Ajka1)
  • Richard Castle zobrazuje sám sebe v románech o Nikky Heat jako Jamesona Rooka. Slova "rook" a "castle" se v angličtině obě používají jako označení šachové figurky věže. Jméno Castle vzniklo zpočátku jako parodie na skutečného nejprodávanějšího knižního autora Stephena Kinga, jehož příjmení rovněž označuje jednu ze šachových figurek. (Ajka1)
  • Nathan Fillion musel během castingu absolvovat čtení s celkem 125 herečkami, než našli tu správnou Beckettovou. (Ajka1)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno