Reklama

Reklama

Castle na zabití

(seriál)
Ukázka z filmu 6
Krimi / Komedie / Drama / Mysteriózní
USA, (2009–2016), 124 h 47 min (Minutáž: 40–45 min)

Předloha:

Barry Schindel (povídka)

Hrají:

Nathan Fillion, Stana Katic, Molly C. Quinn, Susan Sullivan, Jon Huertas, Seamus Dever, Tamala Jones, Ruben Santiago-Hudson, Penny Johnson Jerald (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(8) / Epizody(173)

Úspěšný autor kriminálních románů Rick Castle žije se svou pubertální dcerou a svojí matkou v celku vyvážené domácnosti. Jednoho dne se však dostává na policejní oddělení, protože se ve městě objeví vrah, který kopíruje způsoby vražd z jeho knih. Při té příležitosti se seznámí s půvabnou vyšetřovatelkou Kate Beckettovou, a protože ho žena zajímá, přes své známosti se "vetře" na policejní oddělení, aby se mohl účastnit vyšetřování, které Kate vede... (TV Nova)

(více)

Videa (14)

Ukázka z filmu 6

Recenze (367)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Nyní už je jasné, že jednu seriálovou etapu mám definitivně za sebou, poslední z nejstarších kousků svou horečnatou aktivitou (minimálně dvě sezóny jde už kvalita pozvolna, ale nezadržitelně dolů) doslova zničil sám sebe a Castle je po sedmi letech zrušen. Díky Bohu, že tvůrce nenapadlo pokračovat s jinou hlavní ženskou představitelkou, nebo vymýšlet další překombinované dějové kejkle, v epizodě "Crossfire" se ústřední dvojice dočkala důstojného zakončení svých osudů i směrem k budoucnosti, na kterou nejskalnější fanoušci čekali a nevadilo by jim, kdyby seriál trval třeba patnáct let. Ta ústřední dvojice, která se ze začátku dala dohromady z poněkud ohraných příčin, pokračovala nejchytřejšími dialogovými přestřelkami od doktora House, aby pomalu končila soukromými dramaty, z nichž některá se zbytečně zamotala. Hlavně byl ale Castle vzpruhou pro nás, věčné romantiky, proto ten bilanční komentář a snížení hodnocení o hvězdu. FICTION BECOMES REALITY. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Vynikající a vtipné, inteligentní a neurážlivé, s mírou vkusu tak akorát. Je poznat, že tenhle seriál nedělali žádní blbci. Navíc miluju hlavní postavy, které se dokážou chovat dětinsky, a mít nad tím nadhled. Potěší i skutečnost, že si tvůrci dali práci s každým detailem, aby byl reálný a uvěřitelný. Vezměte si jen "český" díl - jména zní česky, nápisy na obale mají skutečně českou diakritiku. A jak jsou využity pohledy, mrknutí, úsměvy, načasování scén, skutečně velmi dobré. ------- EDIT: Tak mám za sebou 7x23, a myslím, že tím to mohlo skončit. Seriál mne od začátku chytil tím, že bere tradiční téma policajt/-ka a přicmrndávač odjinud (mentalista, bílý límeček, psycholog, autista, cokoliv) s nadhledem. Že Castle je jak malý kluk, který se i v dospělosti dovede radovat ze života a užívat si kdejakou ptákovinu. V sedmé sérii tomu odpovídal vlastně jen díl na "Marsu", dokonce ani Divoký západ mne moc nebral (sice to Kate v kovbojském slušelo, ale kde byly přestřelky, bitka na baru apod.?). Hodně dílů bylo jaksi do počtu, a dnes už si ani nevzpomenu, o čem přesně (všichni ti mrtví právníci, drogoví dealeři, pátrači na vlastní pěst), jak si byly ty díly podobné jako vejce vejci. Trochu z toho vybočoval díl s čínskou komisařkou Zhang, ale skutečně jen trochu - v akci jsme ji viděli v podstatě jen dvakrát, z toho jednou jen kradla pistole z ruky. V 7. sérii se v podstatě vše uzavřelo - 3XK, Katina matka (ta už dokonce dříve), objevily se dvě nové věci, které se ale rychle povedlo taky uzavřít (a souhlasím, že linka s Castlovým zmizením byla trestuhodně nevyužita a vysvětlení bylo poněkud pitomoučké - navíc nevysvětlovalo, proč Castle sám platil za zničení černého SUV, proč bydlel u jezera, jak se ocitl na moři apod.). Děsný zážitek z dětství sice dostal nakonec jen jeden, poslední díl, ale celý slouží spíše takovým těm uvědomělým řečem, jak a co nás formuje, abychom byli takoví, jací jsme. Nebylo to nakonec natočeno úplně špatně, ale záporák byl prostě chabý a scén s ním málo. A nakonec Castle dostane prestižní ocenění z rukou Michaela Connelyho. Prostě to zde mělo skončit. Jestli Kate vstoupí do politických vod, bude to jiný seriál. Na každý pád ty Castlovy hrátky a dětský přístup mi v téhle sérii hodně chyběly, a pokud z toho udělají vážný seriál, bude to stejné jako všechny ty výše naznačené. Leda by ta zkrácená osmá série byla jen jakousi parodií, kde by mohly Kate a Castlovi pomáhat jejich přemoudřelé děti. :-) ()

Reklama

SarumanKo 

všechny recenze uživatele

Castle je kriminálka, ktorá si zaslúži pozornejší prístup ako epizódku kde-tu zachytenú na televíznej obrazovke. Až po zhliadnutí celej prvej sezóny takpovediac „na jedno posedenie“ dokážem túto prvotriednu záležitosť doceniť naplno. Ide totiž o uvoľnenú, vtipnú a trefne nahláškovanú, zároveň často krutoprísne napínavú a predovšetkým výborne napísanú krimi sériu, v ktorej okrem bohatých detektívnych zápletiek (všetky CSI počuli hlasné spláchnutie) a popkultúnych odkazov dominujú postavy. Hlavní protagonosti sú totiž jedným slovom fenomenálni a Filliona i Katic som si zamiloval na prvý pohľad. Inak to proste vďaka neuveriteľnej charizme, šarmu, inteligencii a vtipnosti ani nejde, a to už nehovorím o tej nesmierne reaktívnej vzájomnej chémii. Takisto vedľajšie postavy sú skvelo napísané a slúžia nielen na pobavenie, ale dodávajú postavám hlbší rozmer. Jednoduché, svižné, inteligentné a zábavné. Perfectisimo! Navyše druhá a tretia séria kvalitatívne prekonávajú prvú v každom jednom ohľade. (1.séria – 90%, 2. séria – 95%, 3. séria – 95%) ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Koukám na tu skvadru lidí a pořád mě baví. Dávám i několik dílů za večer a ještě mě neomrzeli (koukám se spolubydlícím a taky ho to baví stejnou měrou, ne-li víc). Líbí se mi, že ti lidé nejsou karikatury nějaké šablony pro charaktery. Jsou sví, jsou lidští, chovají se tak a neustrnou na místě. Ačkoliv každý díl je vyskládán podle nějaké šablony, lidský prvek, ať už ze strany Castla a Beckettové či Esposita a Ryana, tomu dodá šmrnc, který se mi děsně líbí a baví mě ho sledovat. Skvělé na tom je, že tam není blbeček, že jsou všichni chytří a z masa a kostí, ne jen z dialogů (ačkoliv i ty jsou velmi dobré!). ()

hendrich6 

všechny recenze uživatele

Slušný krimiseriál, který je zde hodně přeceněn, protože mi přijde obyčejnější než třeba Myšlenky Zločince, kde je zajímavé profilování vrahů nebo Sběratelé kostí, kde vyšetřují podle zbytků kostí na místech činu.Bál bych se i srovnání s Hankem Moodym, protože do něj má hlavní hrdina poměrně daleko.Jinak mě to ale samozřejmě baví,je to dobrý oddychový kriminální seriál.A ještě jednu věc - nechápu proč se to jmenuje Castle na zabití a ne prostě jednoduše Castle.A ke sloveskému názvu se snad ani vyjadřovat nebudu. 75-80 % ()

Galerie (2 637)

Zajímavosti (29)

  • Hlavní představitelé Nathan Fillion a Stana Katić údajně v reálném životě nemají tak idylický vztah jako jejich seriálové postavy. Podle francouzského magazínu Télé 2 se prý dokonce nesnášejí. (Olík)
  • Čas 04:20 – na obalu, který patolog podá Castleovi, je vidět nesmyslné složení cukrovinky v češtině: vysoká fruktóza, kukuřičný sirup, umělá barviva a příchutě, Red 5, Žlutá 3 a 16, Boršč. (Proste..Jana)

Reklama

Reklama