Reklama

Reklama

Whitechapel

(seriál)
TV spot
Thriller / Krimi / Mysteriózní
Velká Británie, (2009–2013), 13 h 37 min (Minutáž: 44–48 min)

Hrají:

Rupert Penry-Jones, Phil Davis, Steve Pemberton, Sam Stockman, Claire Rushbrook, Ben Bishop, Hannah Walters, Angela Pleasence, Alex Jennings (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(18)

Obsahy(1)

Detektiv Chandler dostává svůj první případ vraždy. Roku 2008, přesně sto let po sérii vražd, které spáchal Jack Rozparovač, je v londýnském okrsku Whitechapel nalezena mrtvá žena. Způsob vraždy přesně odpovídá sto let starým zločinům - přesto nikdo nechce věřit tomu, že vrah kopíruje zločiny Jacka Rozparovače. Zanedlouho je ale nalezena další oběť. (mahler)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (80)

Thomick 

všechny recenze uživatele

"Congratulations, you were right. So all you've got to do now is solve the insolvable and catch the most famous killer that ever lived. Good luck." --- Musim říct, že po první sérii jsem měl docela chuť to zabalit. Co pro mě Whitechapel jakž takž udrželo nad vodou byly jízlivé prupovídky vynikajícího Philipa Davise směrem k Penry-Jonesovi (viz úvodní citace) a instinktivní tušení, že tohle všechno přece musí připravovat půdu pro něco většího. Inu... dá se to tak říct. Zatímco v první sérii si DI Chandler akorát mne spánky, v té druhé už nastupuje na scénu vyšetřování vysloveně "ve jménu OCD", a Whitechapel pro mě tímto konečně nabralo na mrazivosti i jakémsi třetím rozměru. Poněkud přeexponovaný vizuál mě sice dál rušil, ale tentokrát už jsem tam už i tu pravou atmosféru cítil. Zvláště výborně zvládnutý finiš (s02e03) a Davisovo I told you this investigation will take you to some dark places, didn't I? But you don't have to stay there! mě nakonec perfektně naladily na třetí řadu... ()

Sofia 

všechny recenze uživatele

Lahůdková záležitost. Vymyšleno do nejmenších detailů a s výborným finále. Dostatečně brutální vraždy, temná atmosféra Londýna. A navíc se to dá chápat taky jako sociologická studie o tom, jak nový šéf vytvoří z party neandrtálských drsných policajtů partičku elegantních vyšetřovatelů, schopných přečíst i pár knih. Zatím viděna jen první série, už se ale chystám i na druhou. ()

Reklama

Splasher 

všechny recenze uživatele

[po 2. sérii] Tahle kriminálka z tvorby ITV naštěstí není pouhou copycat těch z NY, Miami, etc. Při sledování Steva se až bojim, aby se v budoucnosti nepřišlo na to, že on sám je sériovým vrahem. Zajímavé bylo i obsazení Serafa v druhé sérii. Ten mi ale nepřišel ve své roli tak jistý. _ Jsem zvědavý, co bylo vybráno do té třetí, která nedávno proběhla televizí. ()

Gogo333 

všechny recenze uživatele

1.série - Jack Rozparovač - Výborná atmosféra a napínavý děj, chvílema mi naskakovala husí kůže, jindy jsem se zase bavil nad hláškama a vtípkama mezi kolegy. Rozhodně potěšil Steve Pemberton, kterého si pamatuji z Psychoville, kde hraje také fanouška seriových vrahů. Hodnocení 90% ___2.série - Krayovi - Schéma hodně podobné první sérii, trošku víc se děj zaměřuje na samotnou jednotku. Ubyl humor a seriál trochu zdrsněl, pořád dost povedený, ale na první řadu to nemá. 75% ___ 3.série - rozdělěna na 3 případy po dvou dílech. Nejvíc se mi líbíl 3. případ měl povedenou atmosféru a nejzajímavější příběh. Hodnocení 80% ()

uiu 

všechny recenze uživatele

Whitechapel mi byl doporučen jako jeden z těch "chytrých seriálů", jako Sherlock nebo Dexter - chápej seriál, kde si hrdina musí poradit v těžkých chvílích selským rozumem a logikou. Jen samotný námět byl přímo dělaný pro mě. Ovšem nenechte se zmást. První série pojednává o vraždách Jacka Rozparovače, tedy spíše napodobitele tohoto slavného sériového vraha. Ačkoliv to je samotná synopse seriálu a jen díky tomu mě zaujal, první série mi přišla taková nemastná neslaná a dalo se z toho vytřískat mnohem víc a roztáhnout do mnohem více dílů (viz série třetí) než jen do tří třičtvrtěhodinek. V první sérii vám ani nijak k srdci nepřirostou hlavní hrdinové. Inspektor Chandler je taková prázdná nádoba plná klišé, seržant Miles si nějaké sympatie získá (i když spíš tím, že hrál i v zmiňovaném Sherlockovi - 1. díl 1. série) a obtloustlý "Rozparovačolog" Buchan je spíše tou otravnou postavičkou, která už vůbec ve 2. a 3. sérii být nemusela. Druhá série je podle mě nejhorší. Vůbec mě nebavila a napodobování vražd gangů, mafiánská dvojčata a opět žádná hloubka hlavních postav vedla k tomu, že jsem chtěla sledování po druhé sérii utnout s tím, že nic lepšího už nás asi nečeká. A můžu být jedině ráda, že jsem seriálu dala šanci, protože teprve až 3. série je u mě 100%. Skládá se už ze 6. dílů a každé dva díly se věnují jednomu případu "kopírovaných" zločinů z minulosti. Teprve až zde vám začne mrazit v zádech skoro jako v dětství při sledování Akt X a teprve až zde, s nástupem i nových postav do kanceláře, se začnou otevírat i osobní hranice hrdinů a Chandlera a Milese si zamilujete. Síla seriálu tkví v tom, že vás nakonec ani tak nezajímají případy, ale jak se budou dál vyvíjet životy hlavních hrdinů. To trochu podkopává fakt, že u hlavního hrdiny Chandlera si nic nemění, stále je perfekcionista bez schopnosti přijmout k sobě "nedokonalého" partnera a během seriálu se jeho přístup nijak nemění, ale i tak zaujme. I když 1. a 2. série jsou pro mě průměrná a následně nudná, dávám 4 hvězdy za 3. sérii. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (3)

  • Mnoho jmen postav je založeno na skutečných podezřelých a obětech v případu Jacka Rozparovače. (Kulmon)
  • V seriálovém obsazení figuroval i britský herec Dave Atkins nám známý díky filmu Nemocnice Britannia (1982). Ten naneštěstí zemřel krátce před první klapkou ve věku 67 let na selhání srdce. (Conspi)
  • Většinou se točilo na místech, kde Jack Rozparovač vraždil a většinou se točilo v noci. (Kulmon)

Reklama

Reklama