Reklama

Reklama

Odbor městské zeleně

(seriál)
  • USA Parks and Recreation (více)
Rozhovor 20
USA, (2009–2015), 44 h 10 min (Minutáž: 21–22 min)

Hudba:

Mark Rivers

Hrají:

Amy Poehler, Rashida Jones, Paul Schneider, Aziz Ansari, Jim O’Heir, Aubrey Plaza, Nick Offerman, Frank Medrano, Retta, Lennon Wynn, H. Jon Benjamin (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(125)

Obsahy(1)

No řekněte, nebylo by skvělé mít taky tak iniciativní zastupitelku v místní vládě, která by místo masivní díry nebo chcete-li jámy mezi domky, chtěla postavit velký park pro potěšení a užitek obyvatel se svými dětmi? Někteří z Pawnee v Indianě si to ovšem nemyslí.
Seriál od tvůrce americké verze The Office - obdobně točené jako "mockumentary". (biskin)

(více)

Videa (35)

Rozhovor 20

Recenze (145)

Marys 

všechny recenze uživatele

Parks and Recreation má v mojich očiach tendenciu šmýkalky na pieskovisku. Najskôr zaujme kamerou, vtipom, originálnymi nápadmi, následne sa vyštverá o kúsok vyššie keď vymenia postavu mestského plánovača za dvoch auditorov, ktorí sú oveľa sviežejší, až sa zrazu spustí z kopca a klesá na kvalite. Postavy ubúdajú a ak aj sa nejaká nová tvár objaví, neprinesie želané ovocie, čiže neprebije až extrémne na nervy lezúcu hlavnú postavu. Tá pred poslednou sériou vyzerá, že sa upokojí vďaka tehotenstvu, no odrazu poskočíme o niekoľko rokov dopredu, aby sa udialo niečo nové a zaujímavé, no čaro je aj tak preč. Miernym vymrštením zo šmýkalky smerom na hor je záverečný dvojdiel, ktorý seriál pekne zabalí a pošle aj s mašličkou. Každopádne, latka vysoko nastavená v prvých 3-4 sériách, potom ju ale seriál podlieza. ()

SonGokussj 

všechny recenze uživatele

Bohužel... Stávající 155. nejlepší seriál a 253. nejoblíbenější seriál na to prostě nemá... Ano, je vcelku zábavný, jsou tam zajímavé chvilky, poslední díl veeeelmi dobrý, ale..... Vezměme to popořadě. Sérií bylo 7. 1 - 2. série velmi dobré, člověk se nasměje, seznámí se s postavami. 3 - 4. série trochu horší, vtipy se stále opakují, stále stejní lidé a Gerry je oběť, jen aby tam měli někoho neschopného.... 5 - 6. série je pak děs a bída. Hlavní postava je naprosto šáhlá ženská, episody jsou v klasickém stylu "1) s mým životem se něco děje, 2) mohu na to zakulatit to, co se děje v práci, 3) jsem poučena prací, 4) aplikuji to v životě, 5) divákovi bylo předloženo moudro vysílaného dílu"... Naprosto otřesné. Nuda, vzdálení od reality, NUDA na to koukat... 7. série se maaaaalinko zlepšila, protože tam bylo mnoho odvážných rozhodnutí a skutků a poslední díl to velmi pěkně všechno spojil dohromady. Nic, co bych si za rok pamatoval, ale alespoň něco... CO SE MI LÍBILO: Hlavní postava to rozhodně nebyla... Jop, ta bloncka na obrázku... Přehledný přehled herců / jejich obsazení APRIL, RON, který NESTKUTEČNĚ válí a cituje ho celý internet v dobách roku 2015-2017, výborný Chris a podnikatelký Tom. Jiné herce bych zde nevyvýšil ani za nic... Tito byli vtipní, byli věrohodní, přesvědčili mě o tom, že takoví jsou i ve skutečnosti a prostě... Super. RON je největší bůh. Už jen kvůli němu se podívejte alespoň na pár dílů. STOJÍ TO ZA TO.... Nebo si najděte jeho hlášky na internetu. Nebudete litovat. Závěrem: Mám takovou tendenci tento seriál srovnávat s The Office (Americká verze) a oproti jmenované věci je to naprostá NUDA. Jen výše zmínění herci to trochu kryjí. The Office je takový dojemný úžasný super romantický zábavný trapný a usměvavý neskutečně vtipný dokonalý a životní příběh, který jen tak nikde jinde nespatříte. Bohužel, resp díkybohu nežertuji. Koukněte radši na to... Ale když tak přemýšlím, jen kvůli RONU SWANSONOVI koukněte i na tento seriál!!! Stojí za to!!! 65 % ()

Reklama

scroochy 

všechny recenze uživatele

Seriál od tvůrců americké The Office. Bohužel stejně jako The Office trpí syndromem "slabé první sezóny". Pokud vás seriál nepřesvědčil během první řady a jeho sledování jste vzdali, udělali jste velikou chybu. Druhá sezóna je o řád lepší (soudě podle prvních čtyř epizod). Seriál už netápe a nabírá neskutečné obrátky. Pokud jste v první řadě viděli nenaplněný potenciál, dejte tomu ještě šanci, nebudete litovat. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Snad protože parta z Pawnee dráždí tolik lidí, kolik ji zároveň bezmezně miluje, nejde ji označit za jinou než zásadní. Takový počin přichází v žánru jednou za seriálovou generaci. Na rozdíl od jiných ansámblových souputníků se nebojí občasného rozšíření či zúžení hlavního castu, naopak od přelomu druhé a třetí sezóny se díky právě takové změně stává z velmi příjemné podívané neopakovatelný klenot. Ale už od samého startu (ano, v mém případě už od haněné první série) si mě získává jednou zásadní věcí. Jakkoli se to zpočátku zdá nemožné, nikdo není v téhle kanceláři navíc, nikdo nepřebývá, nikdo mě nevytáčí a kupodivu zároveň nikdo nepřevyšuje ostatní. Chvíli mám nejraději Andyho, chvíli Bena, chvíli Rona, chvíli Chrise a tak pořád dokola. Stejně tak na začátku jsem myslel, že Azizových grimas a umrněných výrazů bude příliš, abych se zanedlouho těšil na další jeho marketingovou ideu nebo vypečený balící plán. A těch running joků (Ronovy dveře, Tomův úsměv, Leslie přehnaně poukazující na "promiskuitu" Ann, Benova neschopnost pochopit místní folklórní specifika), těch nečekaně se vynořujících i navrátivších vedlejších postav, nad jejichž každým cameem radostně jásám (Jean Ralphio, Mona Lisa, Tammy 2, Bobby Newport). Zkrátka a dobře, nevím, jestli mě někdy tak mrzelo, že jsem nějaký seriál nezachytil, když se ještě vysílal. Na druhou stranu ten pocit mít před sebou x řad a nebát se každý rok o jeho zrušení, má také něco do sebe. Mám svoji práci rád, ale do téhle kanceláře bych zamířil okamžitě. ()

dave14 

všechny recenze uživatele

K seriálům 30 Rock a Parks and Recreation jsem se dostal přes Tinu a Amy a jejich skvělé uvádění Zlatých Glóbů. Oba seriály mě bavily, nicméně seriál Parks and Recreation mi k srdci přirostl ještě více. 30 Rock byla zábava, ale většina postav byla spíše otravná (s výjimkou božské Tiny Fey a Aleca Baldwina). V Parks and Recs je to obráceně. Všechny postavy jsou milé a rozhodně neotravují, naopak! Seriál má stoupající tendenci a od druhé řady už jsem chytal regulérní záchvaty smíchu u každého dílu až do samotného finále. To bylo bylo provedeno ve stylu Six Feet Under, ale ovšem v mnohem veselejším a pozitivnějším duchu. Jen těžko budu vybírat nejoblíbenější postavy, ale jelikož mám rád bilancování, tak se o to pokusím - Ron Swanson (Nick Offerman), Leslie Knope (Amy Poehler), Andy Dwyer&April Ludgate (Chris Pratt a Aubrey Plaza), Chris Traegger (Rob Lowe)...a samozřejmě Jerry (Jim O'Heir)! :D Určitě se v budoucnu k tomuto seriálu ještě vrátím. ()

Galerie (2 856)

Zajímavosti (28)

Související novinky

Nejlepší seriály posledních deseti let?

Nejlepší seriály posledních deseti let?

01.11.2019

Konec roku se pomalu ale jistě blíží a s ním pochopitelně brzy dorazí i nejrůznější filmové a seriálové žebříčky. Ty nás teď ale nezajímají. Místo toho se podíváme na žebříček, který se ohlíží rovnou… (více)

Battlestar Galactica dostane pokračování

Battlestar Galactica dostane pokračování

18.09.2019

Kultovní sci-fi seriál Battlestar Galactica se dočká pokračování. Oznámili to zástupci stanice NBC, kteří zároveň veřejnosti odhalili svoji novou chystanou streamovací službu nazvanou Peacock. Jak… (více)

Reklama

Reklama