Reklama

Reklama

Fullmetal Alchemist: Bratrství

(seriál)
  • Japonsko Hagane no renkindžucuši (více)
Japonsko, (2009–2010), 26 h 40 min (Minutáž: 25 min)

Předloha:

Hiromu Arakawa (komiks)

Scénář:

Hiroši Ónogi

Hudba:

Akira Sendžu

Hrají:

Rie Kugimija, Romi Paku, Iemasa Kajumi, Šin'ičiró Miki, Unšó Išizuka, Daisuke Namikawa, Fumiko Orikasa, Kazuja Nakai, Kendži Nodžima, Kóiči Jamadera (více)
(další profese)

Epizody(64)

Poté, co bratři Edward a Alfonse utrpí fyzická zranění, bojují proti zlu, aby se pokusili získat zpět svá těla. (Netflix)

Recenze (136)

Zíza 

všechny recenze uživatele

Nedívejte se na seriál z roku 2003, podívejte se na tohle, pokud se mezi nimi rozhodujete! (tím nechci říct, že by FMA z 2003 bylo špatné dílko, to v žádném případě, vždyť si také zasloužilo 5*). Ti, kteří tomuhle srážejí body jen za to, že tvrdí, že bylo pro ně děsně nudné se znovu dívat na to samé, co už viděli v předchozím, jsou pro mě ignoranti. Tohle běží celé podle mangy (tedy až na první úvodní díl), a jelikož i předchozí FMA jel chvíli podle mangy, tak je přeci jasné, že tam budou stejné věci. Tak, to jsem si jen musela trochu ulevit pálící žáze... :-) K tomuhle anime se mi moc těžko píše nějaký soudný komentář, protože jsem si ho zamilovala od hlavy až k 64. dílu. Openingy, endingy - dokonalé. Postavy, jejich charaktery, děj, animace, boje, láska, slzy, tragično i komično, to všechno tu miluji. FMB je pro mě prostě srdcová záležitost. Nikdy nezapomenu, že u některých dílů jsem měla husí kůži. Kdybych měla někomu doporučit jeho první anime, tak to bude určitě tohle. Protože pro mě je to jedno z nejlepších, co může anime scéna nabídnout. ^^ ()

Benedygtus 

všechny recenze uživatele

Paradni anime, ktere poskytne zabavu i akci pri kazdem dile. Presto nemate pocit, ze to je stale to same dokola. Dobre ztvarnene postavy, logicke vyvijeni deje a presto plne necekanych zvratu, akcni sceny(ktere jsou prehledne!) to jsou hlavni prednosti tohoto serialu. Prvni openening absolutne nejlepsi - opravdu hodne dobra hudba, ostatni + endings lepsi prumer. Zkratka tenhle serial vybudoval u me lasku k anime(serialum). ()

Reklama

Reanimated 

všechny recenze uživatele

Po sedmadvaceti epizodách je jasné, že Brotherhood drtí starší adaptaci na všech frontách. Dříve opomíjené postavy mají větší hloubku a příběh nabírá neuvěřitelné grády. Audiovizuální stránka si zaslouží uctivou poklonu. Nakonec si člověk zvykne i na specifický humor, ředící jinak dosti temný příběh. ()

Hees 

všechny recenze uživatele

Fullmetal Alchemist: Brotherhood je kvalitatívne ešte lepší ako jeho mladší brat Fullmetal Alchemist. Pribudnú nové postavy a najviac sa mi páčila z nových postáv generálka Amstrongová. Brotherhood čerpal celý príbeh z mangy a jeho mladší brat z roku 2003 sa končil inak (veľkú časť nečerpal z mangy). Takže aké sú plusy tejto verzie? Je vtipnejšia, s lepším a príjemnejším koncom a už spomenuté nové postavy. Ďalej sa mi viac páčil vzťah medzi Winry a Edwardom. Keby si mám vybrať tak si vyberiem túto viac dielňu verziu. Môj názor je ale taký, že vyberať si netreba a pozrieť treba oboje. Aj jedno aj druhé anime sú vrcholové diela a treba ich vidieť oboje. Tí čo videli predchádzajúcu verziu sa nebudú dlhú dobu nudiť a tým čo sa páčila verzia z roku 2003 sa bude na 99 percent páčiť aj Brotherhood. Vlastne odporúčam toto pozerať ako druhé. ()

prome 

všechny recenze uživatele

Nový Hagane no renkinjutsushi není lepší než ten starý, ale také není horší. Je prostě jiný. Oba dva mají své kouzlo. Rozhodně bych budoucím divákům doporučil, ať se podívají na oba. Tady mi vadily první shrnující díly, které byly příliš uspěchané. Chápu, že to chtěli shrnout a rychle odbýt, jenže mohli si dát více záležet, protože to udělali příliš nemastným a neslaným způsobem. Následující děj je stejně chytlavý jako starší a nemám mu co vytknout, krom toho úplně zbytečného opakovacího dílu, a přidal bych jeden díl, který by ukázal osudy postav lépe, než fotky na nástěnce během záverečných titulků. ()

Galerie (2 570)

Zajímavosti (7)

  • Homunkulové jsou pojmenováni podle sedmi smrtelných hříchů - pýcha, závist, chtíč, obžerství, chamtivost, lenost a hněv. (Natami)
  • Van Hohenheim byl pojmenovaný podle lékaře Paracelsa (vlastním jménem Theophrastus Bombastus von Hohenheim), který žil na přelomu 15. a 16. století. Podle něj má v sobě každý jedinec „vnitřního alchymistu“ přeměňujícího potraviny a živiny v organismu na tělesné substance. (Morlok)

Reklama

Reklama