Reklama

Reklama

The Blob

  • USA The Glob (pracovní název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jednoho večera pozorují teenageři Steve (Steve McQueen) a Jane (Aneta Corseaut) pád meteoritu. Ze spadnuvšího tělesa se zanedlouho vyklube podivná, slizká forma života, která je očividně lidem nepřátelská, ba dokonce je na potkání absorbuje... (Pohrobek)

Videa (1)

Trailer

Recenze (54)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Měl jsem dneska chuť si pustit nějaký ten starší kousek a tak jsem chtěl šáhnout po stejnojmenném kousku z roku 1988. Naštěstí mě „osvítilo“ a tak přišel nejprve na řadu tento originál (na který jsem jaksi pozapomněl). To by však byla velká chyba, protože nechat si ujít Stevea McQueena v „jediné“ hororové roli by byl obrovský hřích. Nejde sice o žádnou velkolepou podívanou, ale tato průměrná scifi-hororová oddechovka určitě stojí za pozornost. Je sice pravda, že jsem si místy připadal, jako bych spíše sledoval komedii, ale postupem času se dostavila i slušná atmosféra (tedy asi ve dvou scénách zhoustlo napětí). Vzhled monstra (slizu) byl spíše úsměvný a strach určitě nikomu nenažene, ale tak vzhledem ke stáří přimhouřím jedno oko. Stejně tak i tomu, že 17leté teenagery tu hrají skoro „třicetiletí“ herci. Byla vážně velká škoda, že „sliz“ tu nedostal více prostoru a tvůrci se místo budování hororové podívané spíše soustředili na odlehčené hlášky, dialogy a situace. Rovněž si myslím, že onu scénu z kina mohli ještě více rozvést. Bohužel na to zřejmě nebyli peníze, takže se divák musí spokojit i s tím málem. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

"Červená" hrozba k nám tentokrát prichádza vo forme rozliezajúceho a zväčšujúceho sa slizu, požierajúceho navyše všetko navôkol. Alegória na hrozbu studenej vojny sa tu miesi s klasickým teenagerským filmom 50. rokov. Sme svedkami aj akéhosi počiatku postmoderny, decká pozerajú v kine nejaký horor s názvom Vampire monster. Asi to bol lepší film, ako Robot monster. Steve McQueen evidentne nemá 17, ako nám tvrdí miestny šerif, dôležité je, že má na rozdiel od polície vždy pravdu. ()

Reklama

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Sympaticky pitomá záležitost, která krutě dojíždí na názvem avizovanou hlavní atrakci. Hladová želatina totiž, na rozdíl od jiných dobových béček, ustoupila milostnému tokání a policajtskému zpytování sebe sama. Shrbený Steve, který zde má být za o deset let mladšího floutka, ani tak nevadí. Nejvíc vadí to, že v závěrečném rozhřešení to není tak zoufale blbé, aby to šlo milovat. ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

V první chvíli mě dost zarazila titulková sekvence s písničkou "Beware of the Blob" v rytmu ča-ča, která spíš patří k francouzským komediím té doby s Brigitte Bardotovou třeba, až jsem se musel podívat, jestli jsem si opravdu pustil správnej film. A ono jo. No fajn, říkám si, je to sci-fi horor o mladých a zřejmě pro mladý, asi to k tomu patří, a jedu dál. Film to není vůbec špatný, je sice tradičně pitomoučký (až hrůzná klišé, jako je chápavý policista a závěr, kdy všechno vyřeší mládež), ale příjemně se na něj kouká, mladej McQueen možná jako puberťák moc nevypadá, ale je to sympaťák, potěší odkazy na existující i neexistující sci-fi hoorory a i triky jsou na svou dobu fajn. Možná až na jeden, kdy trochu slizu útočí na evidentní fotku baráčku, ale to je detail. Škoda jen zdržujících pasáží, jako je mládežnickej automobilovej souboj a vůbec všechny nesmysly s puberťákama na začátku (ale jak jinak by je potom zapojili do děje, já vím), chvilky, kdy mladej Steve pořád pochybuje, co vlastně viděl, a podobně. Ale dohromady musím vyjádřit spokojenost, bavil jsem se dobře. ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Jako obvykle v padesátých a šedesátých (a vlastně i předtím a potom) mi nejvíc kazí možnost uvěřit ději ani ne tak hloupá zápletka, ale nesoulad herců a rolí teenagerů. Zase si tu na ně hrají příliš dospělí lidé, životem lehce strhaní, kolem třiceti. Steve McQueen vypadá na podstatně víc než svých 28. Takovýchhle středoškoláků bych se bál, vypadají podezřele. Na druhou stranu, kouzlo film má – přes slaboduchost zápletky a mimózně obsazené role se herci poctivě a nepatřičně snaží o charakterní herectví, a docela se jim to daří. To už je pěst na druhé oko. Půlmetrové malinové žužu útočí rychlostí 3 centimetry za vteřinu, město je tedy ztraceno. Z padesátkových sci-fi čistý průměr. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (30)

  • Keď vypukne v kine panika a ľudia utekajú preč, ten istý muž v krátkej kockovanej košeli a slnečných okuliaroch vybehne trikrát. (beso74)

Související novinky

Remake hororu Sliz má režiséra

Remake hororu Sliz má režiséra

09.01.2024

O předělávce kultovního hororového snímku The Blob z roku 1958 se mluví už nějaký ten pátek, ale i když s ní v minulosti byla spojována jména režisérů jako Rob Zombie nebo Simon West, dosud se tento… (více)

Rob Zombie a mimozemský sliz

Rob Zombie a mimozemský sliz

31.08.2009

Jeho Halloweenu 2 se sice o víkendu nedařilo podle očekávání (hororoví fanoušci dali přednost Nezvratnému osudu 4 ve 3-D), ale 17 milionů je solidní start a film se nakonec určitě zaplatí. A tak si… (více)

Reklama

Reklama