Reklama

Reklama

Preacher

(seriál)
  • Česko Kazatel (neoficiální název) (více)
Trailer 2
USA, (2016–2019), 33 h 48 min (Minutáž: 40–60 min)

Předloha:

Garth Ennis (komiks)

Hudba:

Dave Porter

Hrají:

Dominic Cooper, W. Earl Brown, Joe Gilgun, Elizabeth Perkins, Ruth Negga, Lucy Griffiths, Tabatha Shaun, Jamie Anne Allman, Brian Huskey, Ricky Mabe (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(43)

Jesse Custer, kazatel v jednom malém městě v Texasu, je dosti složitý případ. Má ho v moci jakási tajuplná entita, která mu propůjčuje nadpřirozenou sílu. Custer se ve společnosti své bývalé přítelkyně jménem Tulip a Ira Cassidyho vydává na cestu, aby - a to je míněno doslova - nalezl Boha. (AMC Czech)

Videa (11)

Trailer 2

Recenze (154)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Rozhodně jsem nečekal, že se seriál bude do puntíku držet grafické předlohy a i když mám k pojetí první série výhrady, dokázal bych příběhovou linku překousnout. Jenže to by musel být televizní Preacher alespoň stínem toho komiksového. Naděje, že pod Ennisovým dohledem seriál posviští na vlně brutálního černého humoru, explicitního násilí a břitkých dialogů, vzala po celkem solidním pilotu rychle za své. Nebylo tu prakticky nic, co dělá Preachera Preacherem. Netvrdím, že se tu pár solidních sekvencí nenašlo, ale na deset dílů jich bylo zoufale málo. Rozpaky panovaly i v případě castingu. Dominic Cooper mojí představu texaského drsoně s kolárkem rozhodně nesplňoval, ale dá se říci, že byl snesitelný. Naopak zcela dokonalým Cassidym byl Joseph Gilgun a jeho postava seriál často zachraňovala. Pro herce ve vedlejších rolích platí totéž, co pro Coopera. Ale kdo byl nesnesitelný až k zbláznění, byla Ruth Negga jako Tulip, která jako jedna z hlavních postav dostala obří prostor a protivným přehráváním mi v každém dílu hrála na nervy. Z mého pohledu je právě ona nejvýraznější chybou, která se bohužel nedá přehlédnout. Hodnotím lehce podprůměrně a jiný seriál bych normálně odpískal, ale tady budu doufat, že Preacher do toho s příští sezonou konečně pořádně praští a přimlouvám se za přizvání Kevina Smithe. 45% ()

Prometheus69 

všechny recenze uživatele

Každé zlo má své opodstatnění i odplata: Tolik keců okolo jednoho N.E.F.E.L.I.N.. ale docela mě to baví... :) První a 6 díl... teď jen doufám že to bude lepší a lepší. Konečně to začíná být i sranda..... ta neustálá respavnace.. mě úplně rozsekala! :D Bitka vojáčků... LUXUSNÍ!!! Ten černý humor je čím dál tím děsivě prohloubenější! XD Čekal jsem spíš něco na způsob Supernaturál... ale kdo ví. Terminátorskými anděli to třeba jen začíná, o démonech totiž byla taky zmínka. ;) Začíná se to dost slušně uzavírat a postupně zapadat jako dokonale promyšlená skládačka. Úvodní a ending scény z minulosti... GENIÁLNÍ! :) A je tu Grandiozní finále! MÁM ČÍSLO NA BOHA ZNÁM I JEHO PIN! JSEM PREACHER!!!!! :D Luxusní.. i když tu závěrečnou parodii jsem trochu čekal, ale následky které to vyvolalo.. byli prostě explozivní... už jen chybělo si zapálit kdybych byl tedy kuřák... TAKŽE HURÁ A ZaBOHEM! :DDDD Jednoznačně 95%! Komiks neznám.. ale mám google, ale nechám ho být, nechte ho raději taky i vy: .. ;) ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Preacher má potenciál stát se letošní jedničkou mezi seriály, otázkou je, jak přehnané budou Sci-fi prvky? Co se týká akce je velmi nápaditá i slušně tvrdá, hned první díl nabídne tři solidní souboje v třech skvělých lokacích ( letadlo, auto, hospoda), ale rozhodně mohly být štavnatěji brutálnější. Samotný Kněz mě sice nechal po prvním díle chladným, za to Cassidy a Tulip se jeví jako skvělé zvířáta, které by mohly táhnout seriál. 80% ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

1st SEASON BINGE-WATCH: Svatá dobroto! Úplně vidím Setha Rogena a zbytek tvůrčího týmu, jak si u AMC zuby nehty dlouho prosazovali uvolnění všech epizod najednou. A dokážu si tudíž i celkem živě představit jejich následné zklamání, když k tomuto kroku nakonec neústupná kabelovka nesvolila. V po týdnu rozkouskovaných částech totiž nemohla nikdy naplno vyniknout ona spanilá, úctyhodná osmihodinová pocta Coenům a Tarantinovi, to se na mě vážně nezlobte. Takhle napínavý černo-humorný mysteriózní seriál tu snad ještě nikdy nebyl, je to jako kdyby se v televizním zpracování potkalo Smithovo Dogma s kultovníma Sedmi statečnejma, a udělali si spolu všemi opovrhované dítě. Konečně světu někdo s mozkem v palicích ukázal, jak má vypadat duvtiplné a doopravdy legrační vtipkování na tabuizovaný účet náboženské problematiky. Já smekám. AMC holt po Better Call Saul zase jednou dokazuje, že má pomalé dávkování opalizujicím dějem v malíku, čekání na dalších třináct epizod za rok bude velice, velice bolestivé. ()

geklon 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rogen a Preacher? No casting na jedničku. I ta kontroverzní Tulip je nakonec kopanec do prdele. Ale nevyváženost a zbytečná odlišnost od předlohy v momentech, kde je to zbytečné, je na palec dolů. Atmoška jak debil a celá vizualizace je ojedinělá. Včetně hudby, soundtracku a střihu. Ale kurva proč je z Cassidyho takovej vyměklej ubožáček. Komiksový Cass je zmrd a zmrdům........věčný (ne)svit (ne)poskvrněné mysly, héj? První serka je na procenta 77%. ()

Galerie (1 368)

Zajímavosti (24)

  • Když Eugen (Ian Colletti) hraje na kytaru, tak hraje a zpívá píseň „Closing Time“ od Semisonic. (griph)
  • Herci Dominic Cooper (Jesse Custer) a Ruth Negga (Tulip O'Hare) za sebou mají komiksovou minulost. Ruth si zahrála Rainu v seriálu Agenti S.H.I.E.L.D. (od r. 2013) a Dominic ztvárňuje otce Iron Mana (2008)Howarda Starka. Obě postavy jsou ale od konkurenčního vydavatelství Marvel. (Miro_CZ)
  • V epizodě zazní píseň „Blood upon the Risers“. Tato píseň vznikla za druhé světové války jako popěvek amerických parašutistů. (liebgott)

Související novinky

Constantine definitivně končí

Constantine definitivně končí

08.06.2015

Americké televize zruší každý rok řadu seriálů, které si nenajdou fanouškovskou základnu. Obvykle jde o zcela originální projekty, o to podivnější je tedy osud seriálového Constantinea. Momentálně na… (více)

Hledá se režisér!

Hledá se režisér!

18.02.2011

Pro remake Vrány, komiksovou adaptaci Preacher a DiCapriovo finanční drama z Wall Street. Máte zájem? Bohužel, hollywoodská studia momentálně vyjednávají s poněkud zvučnějšími jmény ;-). Pojďme… (více)

Tak co dál, Darrene? Na Sibiř?

Tak co dál, Darrene? Na Sibiř?

10.10.2010

Nakonec to zřejmě všechno bude jen víření mediálních vod před premiérou jeho mysteriózního thrilleru Black Swan, ale momentálně to vypadá, že Darren Aronofsky je na roztrhání. Byla mu nabídnuta režie… (více)

Škrtáme a odsouváme na neurčito

Škrtáme a odsouváme na neurčito

21.04.2010

Začalo to včera Hobitem, dnes to bude horší. Nedávno dal od nové bondovky ruce pryč Sam Mendes, protože už asi věděl, co bude následovat. Než se studio MGM vzpamatuje, agent 007 si může vzít… (více)

Reklama

Reklama