Reklama

Reklama

Romantická komedie vypráví příběh zajímavého mladého muže, který vždy žil tak trochu schován ve své vlastní ulitě. Jednoho dne se setká s krásnou kosmopolitní mladou ženou, která mu ukáže okolní svět v těch nejkrásnějších barvách... Láska může být riskantní, matoucí a plná nedorozumění, tedy pokud nejste Adam (Hugh Dancy), který žije jaksi skrytý před nástrahami okolního světa. Jenže potom potká svou novou sousedku Beth (Rose Byrneová), která ho vytáhne z bezpečí jeho ulity. Každá akce má však nějaké následky, v tomto případě velmi neočekávané, dojemné a veselé. Jejich neuvěřitelný vztah ukazuje, že i lidé ze dvou naprosto odlišných světů mohou být spojeni mimořádným poutem. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (136)

MsUtahraptor 

všechny recenze uživatele

Kdyby v popisu vynechali výrazy "ulita", "romantická komedie" a "zajímavý mladý muž" a rovnou řekli, že Adam je prostě sociální idiot a má na to papíry, bývala bych si to pustila podstatně dřív a ochotněji. Nehledě na ten drobný detail, že veškeré "komediální" prvky vychází právě ze střetu Adamovy poruchy a debilních "normálních" lidí a příliš legrační mi nepřišly (POV zase trochu jiného sociálního idiota). Asparága osobně neznám, ale s tetkou Wikinou nám zobrazení přišlo odpovídající. Nálepka "romantické drama" by seděla lépe. ()

tančísvlky 

všechny recenze uživatele

Plný počet bez rozmyslenia . Trošinku krátky , ale krásny film. Ústredná dvojica podáva skvelý výkon. Na Rose Byrne trpím už viac filmov , kde sa však objavil Hugh Dancy neviem . Každopádne netuctový príbeh , kde je výborne vybraná aj muzika . A celé to krásne funguje , kamera ukazuje to čo treba a réžia nenaruša nič podstatné . Nápadne pekný film , bez efektov a skutočne krásne krásny ... ()

Reklama

nikoletkaa 

všechny recenze uživatele

Já jsem si v poslední době udělala naprosto hrozný zlozvyk. K puštěnému filmu mám otevřený internetový prohlížeč s asi dalšími 10 záložkami. No a tak se stává, že, ačkoli mě film baví sebevíc, film minimalizuji, proklikávám se záložkami a film vnímám jen tak naoko. Ale u Adama jsem si to nemohla dovolit. Nebylo tam snad ani jedno tzv. hluché místo a já měla obavy, že když se podívám jen na sekundu jinam, přijdu o něco důležitého v ději. Tak jsem se vydržela dívat celých 95 minut na jednoho neuvěřitelně zajímavého kluka a jednu neuvěřitelně zajímavou slečnu. Celou dobu přemýšlíte, jak to s nimi skončí a jak byste se asi zachovali vy, kdyby jste se zamilovali do někoho, od koho v podstatě nevíte, co čekat. Já jim fandila, ale... S koncem jsem byla navýsost spokojená. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Když jsem nad tím filmem přemýšlel, ta holka si sama vcelku rychle podepsala ortel. A to stačilo skutečně málo. Aneb film o lidech, kteří k sobě patřili od A do Z aniž by si to uvědomovali a také velice příjemná romantická komedie s výborným Hughem Dancym, o kterém jsem předtím jak jsem živ neslyšel a nádherné Rose Byrne, o které už patrně budu slýchávat čím dál častěji :-) ()

castor 

všechny recenze uživatele

.. aneb jak krásnou Rose Byrne „sbalí“ pořádný pošuk Hugh Adam Dancy!! Koukatelné ano, nějaké zásadní sdělení nikoliv, i když tvůrci představují další poruchu autistického spektra (Aspergerův syndrom). Ta se u hlavního hrdiny projevuje sníženou kvalitou sociální interakce, naopak enormním zájmem o astrologii. Právě onemocnění ale mnohdy působí jako poměrně zoufalá berlička tvůrců, kteří jinak přichází s tuctovým příběhem, který hned vyprchá s příchodem závěrečné stmívačky. Moc rádi by získali cejch malého velkého dramatu, ale drama Adam postrádá to lákavé kouzlo Forresta Gumpa, Rain Mana a dalších podobných existencí. Jako romance, drama nebo komedie nefunkční, jako jakýsi spletenec všeho zmíněného nakonec jen solidní průměr!! ()

Galerie (27)

Reklama

Reklama