Reklama

Reklama

V létě roku 1957 se sedmiletý Bryce Loski přestěhoval spolu se svými rodiči a starší sestrou do malého městečka, kde se setkává s dívkou ze sousedství a zároveň novou spolužačkou, Juli Bakerovou. Zvědavá a bystrá Juli se do něj na první pohled zamiluje. Bryce se jí naopak snaží ze všech sil zbavit, zdá se mu dotěrná a protivná. Léta běží, rozporuplný vztah Bryce a Juli se nijak zásadně nemění. V sedmé třídě však nastává v Bryceově životě velká změna. Po smrti babičky se k nim nastěhuje dědeček Chet, který vidí Juli v úplně jiném světle. Imponuje mu její tvrdohlavost a odhodlání. Jednoho dne se Juli rozhodne zachránit starý platan, který stojí v jejich ulici. Prosí Bryceho o pomoc a doufá, že ji podpoří. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (766)

petero 

všechny recenze uživatele

FLIPPED a STAND BY ME sú si dosť podobné filmy, samozrejme každý o niečom inom, ale atmosférou, dobou v ktorej sa to odohráva, rozprávaním a hlavnými hrdinami. Tentoraz sa nejedná o nič veľké ani konfrontácia s teenagermi tu nehrozí, na druhej strane je tu však krásny príbeh zbližovania / vzďaľovania mladých ľudí v konfrontácii s názormi ich spolužiakov a pohľadom rodičov. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Velice příjemná výprava do konce 50. a začátku 60. let v USA, kde společně s hlavními hrdiny prožijeme romantický příběh první lásky z klučičí i holčičí perspektivy. Moc hezky zde fungoval humor a skvěle mi sednul způsob vyprávění. Film se nejspíš zabydlí především v srdcích divaček. Nicméně, mohu potvrdit, že si na své přijdou i drsní a tvrdí chlapi. Zkrátka, každý si v tomto kousku najde něco. Příjemné pohlazení po duši. [86 %] ()

Reklama

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Vidím to jako krásný neotrkaný příběh o lásce z dětství vyprávěný ze dvou rozlišných pohledů.. Hezky mě pohladila pěkná hudba i přírodní atmosféra. Jen z konce nejsem nijak nadšená. Nesl se sice v duchu celého filmu, končil dobře, ale chtělo to možná něco víc. Jinak ten retro styl včetně hereckého obsazení (nejen hlavní hrdinové) mi prostě sedl! Milé, milé, roztomilé..4* ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Opravdu nadhernej film. Jeden z tech, kterej je vlastne vicemene o nicem a je problem popsat, o co tu vlastne slo, ale kterej je nutny videt kuli ty perfektni pohodovy a optimisticky atmosfere. Pribeh dvou deti, sousedu, ktery se maj chvily radi, chvily se nesnasi a to vlastne tak nejak bez toho, aby se spolu poradne bavili. Vse navic ozvlastneny tim, ze je kazda dramatictejsi situace stridave odvypravena s pohledu obou hlavnich postav. A Reiner mel neskutecny stesti na detsky herce, oni jsou fakt paradni a zastinujou i kvalitni dospely obsazeni v cele s Quinnem, kterej uz drobet zestarnul a misto toho charismatickyho frajera s psychopatickejma ocima pripomina oplacanyho tatika. Skoda, ze film neni o pulhodinku delsi, rozhodne bych se rad kouk na hlavni dvojku v dospelosti. Jinak neni moc co resit, prijemna kamera i hudba, sem tam nejaka komedialni scenka a vysoce prijemne stravenejch 90 minut. A da to vzpomenout na Reinerovo masterpiece Stůj při mně. ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Apokalyptická romance, která vypovídá o tom, že i pán Reiner byl kdysi mladý a zažil něco tak skutečného, co následně musel převést na filmové plátna. Po Bučkovem liste začal opět točit sračky, nesnáším tyhle "malé" snímky, které se snaží citově vydírat a poukazovat na křehkost ranných vztahů, ehm každopádně jsem hotový, 4/10 ()

Galerie (36)

Zajímavosti (9)

  • Ve scéně po dražbě, kdy je oběd s košíkáři, tak Bryce (Callan McAuliffe) zvedne Juli (Madeline Carroll) ze židle a chce ji políbit. Při jeho vyprávění stojí Juli čelem ke dveřím a Bryce zády, při vyprávění Juli je to naopak. (gegina31)
  • V severoamerických kinech film utržil 1,8 milionu amerických dolarů, celosvětově 4,3 mil. (NIRO)

Reklama

Reklama