Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Reportérka The New Yorkeru Sophie odjíždí se svým snoubencem, šéfkuchařem Victorem, na předsvatební cestu do italské Verony. Na nádvoří spatří ženy, které píší své vzkazy Julii a ukládají je do štěrbin v kamenné zdi. Sophie se seznámí s dobrovolnicemi, které na tyto dopisy odepisují. V jedné ze štěrbin najde dopis, který před padesáti lety napsala Angličanka Claire Smithová. Zamilovala se do italského mladíka Lorenza, ale nenašla odvahu s ním utéct a vrátila se domů. Sophie jí odepíše a k jejímu překvapení se Claire i s vnukem Charliem objeví ve Veroně. Obě ženy se rozhodnou, že se pokusí Lorenza najít, a Sophie chce příběh napsat do novin. Charlie je ale velký skeptik a od záměru je zrazuje. Victorovi Sophiin výlet nevadí, je zaměstnán jednáním s dodavateli zboží do své restaurace. Sophie vytipuje muže stejného jména v okolí a všichni tři po několik dnů jezdí a vyptávají se. Ale ani jeden z nich není tím Lorenzem, kterého Claire milovala. Sophie zpočátku nemůže Charlieho vystát, ale s přibývajícími hodinami zjišťuje, že není takový, jakým se jeví, a oba se pomalu sbližují. Před odjezdem si na jedné vinici chtějí dát víno. A Claire pozná Lorenza ve vnukovi majitele vinice... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (334)

Spooner 

všechny recenze uživatele

Celkem příjemná romanťárna s nádherným prostředním a sympatickým příběhem, který se netočí jen okolo hlavní dvojice, ale také kolem jedné ztracené lásky. Obě tyto roviny jsou navíc skvěle vyvážené. Amanda Seyfried je opět okouzlující a Christopher Egan je nečekaně docela sympaťák a skvěle jim to spolu funguje. Jen ten Bernal se tam docela nehodil, navíc dost přehrával a jeho postava byla až moc blbě napsána. Jen škoda, že ke konci se film zvrhne jen do přehlídky až moc sladkobolných romantických klišé. I tak si u toho vaše drahá polovička jistě popláče. ()

lioncel 

všechny recenze uživatele

Příběh o věrné, padesát let zatoulané lásce .. za pomoci nesmrtelné Shakespearovic Julie .. a k tomu přímo v nádherné italské Veroně a jejím blízkém okolí .. za okouzlující přítomnosti dmoucích se jistě krásných a určitě přírodních vnadů Sophie / Amanda Seyfried .. co více by mohlo dojmout opuštěné srdce nenapravitelného romantika … ()

Reklama

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Když film skončil, byla jsem naprosto nadšená, ale 4 dny poté si nemůžu vybavit, proč se mi tolik líbil. Určitě v tom velkou roli sehrála skvělá Amanda Seyfries, vcelku pohledný Christopher Egan, naprosto výborná kamera a krásná příroda. No ale co se týče obsahu filmu, tak zas tak skvělý po těch pár dnech není. Pořádně si nevybavím, co se tam kromě hledání Alfonze a milostné zápletky Sophie dělo. Pamatuju si taky pár vtipných scének, no ale celkově snižuju hodnocení. Po zhlédnutí filmu jsem chtěla dát 5 * ale teď s odstupem času jsou to ty 4 nebo 3, takže zase 3-4*. ()

Sammya 

všechny recenze uživatele

Tohle je typicky romantický film, se všemi klišé a naprosto předívatelným dějem, ale já ho i tak mám hrozně ráda :) Je to takové kouzelné a milé vyprávění romantického příběhu, vlastně dvou příběhů. Prostředí Itálie tomu všemu nahrává, příroda je tam opravdu krásná a ta atmosféra... Myslím, že nejvíce tomu dali herečtí představitelé, Amanda Seyfried je moje oblíbená herečka, Christopher Egan je fešák a má nejlepší repliky a Vanessa Redgrave ja paní herečka. A i když se kolikrát musím usmívat nad tím, jak je děj strašně přeslazený a očekávatelný, tak si ve skrytu duše přeju, aby aspoň něco z toho byl i můj příběh A i když to všechno dopadne přesně tak, jak čekáte (samozřejmě, že za ní pojede, aby ji mohl vidět s jejím snoubencem a mohlo se to ještě zamotat a je úplně jasné, že Sophie a Victor nikdy nemůžou být dobrý pár), a spousta věcí tam prostě nesedí (jako třeba proč jede Charlie autem hned za ní, když jio mohl sám odvézt, nebo jak zjistil, kde bydlí), tak člověk na to nemůže moc koukat. Samozřejmě mám nějaké výtky, co mi přišlo vtipné bylo, že hlavní hrdinka Sophie má strašně ve zyvku sledovat lidi - normálně by byla označená za vlezlou, ale ne, tady jí lidi za to ještě pomlau děkují. A v životě jsem nepotkala takové ochotné lidi, jako v tomhle filmu - nejspíš proto, že jsou jen ve Veroně :D ()

carly 

všechny recenze uživatele

predvídateľný ale veľmi príjemný a zábavný film. krásnu scenériu dopĺňa skvelé herecké obsadenie na čele s Vanessou Redgrave, ktorej tú babičku, po ktorej muži ešte stále radi hodia očkom, uveríte bez problémov. skvelý je aj Gael, ktorého už po prvej scéne máte chuť priškrtiť tými jeho inovovanými rezancami. Christopher Egan je vizuálne mix medzi Heathom Ledgerom a Ryanom Phillippem a je dostatočne šarmantný na to, aby ste mu prepáčili aj jeho menej príjemné správanie. a Amanda je rozkošne tvrdohlavá spisovateľka s romantickou dušou, ktorá to celé dá do pohybu. veľmi sa mi páčil nápad s odpisovaním na listy pre Júliu. a po zhliadnutí filmu som mala silnú túžbu nasadnúť na lietadlo a ísť jej jeden tiež prilepiť na stenu. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (6)

  • Vanessa Redgravová a Franco Nero jsou párem i ve skutečnosti. (CrypzzXD)
  • Hugh Dancy byl původně obsazen do hlavní mužské role, ale od projektu odstoupil a nahradil jej Gael García Bernal. (CrypzzXD)
  • Takmer celý film bol natočený presne paralelne s dejom, a to za 4 mesiace. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama