Reklama

Reklama

Snížit se

(festivalový název)
  • USA Get Low (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Po řadu let se lidé z města obávali místního samotáře Felixe Bushe (Robert Duvall). Mluvilo se o něm jako o chladnokrevném zabijákovi a dokonce se povídalo, že má nadpřirozené schopnosti, protože podepsal smlouvu se samotným ďáblem. A to byl důvod, proč se mu lidé vyhýbali. Jednoho dne Felix vyjel do města s brokovnicí a velkým balíkem peněz. Chtěl zaplatit pohřeb. Svůj vlastní pohřeb, a to zaživa. A také chtěl, aby všichni, co o něm vyprávějí historky, tam přišli a aby mu je vyprávěli na poslední cestě. (NGP)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (48)

Radiq 

všechny recenze uživatele

Docela originální nápad s vlastním pohřbem a docela dobře dobově natočeny, s docela dobrejma hercema, co podávaj docela dobry výkony. Docela mě to bavilo, ale místama sem se docela nudil. Festivalovej nápad Snížit se mi nedává smysl, jako kdo se má snížit a kam a proč a co a jak? No každopádně takovej průměr, no. Docela... ()

DavidS. 

všechny recenze uživatele

Temný a zemitý Robert Duvall. Bill Murray s komediálním nadhledem. Dobrák Lucas Black...Tři herecké tváře reprezentující i nesourodou podstatu celé této pomalu plynoucí náladovky o soumraku starých časů, vině i odpuštění...K tomu hudba od Jana AP Kaczmarka a závěrečná píseň od Alison Krauss...Nevšední, nepříliš divácky vděčné, ale podmanivé... ()

Reklama

Tirion 

všechny recenze uživatele

Snímek je originální hlavně nápadem starce uspořádat si vlastní pohřeb, který je sám o sobě bizarní. To je vlastně vše, nic jiného film nenabízí. Důvodem, proč film sledovat je v podstatě osobitý koncert R. Duvalla, který si s rolí starce Felixe skutečně vyhrál. Výborně mu sekunduje i B. Murray, který v roli majitele pohřební služby s duchem obchodníka působí celkem komicky. Ostatní charaktery působí oproti oběma zmíněným vybledle. Celým dějem je protkána nit velmi zvláštní atmosféry, která vtáhne diváka do děje, ačkoliv dějem se to až zdráhám nazvat. Zkrátka, přestože to tak tvůrci zřejmě nechtěli, tak se jedná o dobrou oddechovku, která ale naše kina minula právem. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Zcela jistě podhodnocená záležitost. Ano, děj se mírně táhne a je vlastně kompletně popsán v obsahu. Celý si jej přivlastnil tradičně skvělý Robert Duvall, jemuž příjemně sekunduje funebrák Bill Murray a skvělý černý pastor Bill Cobbs. Film je o dávné zlé údálosti o jejíchž verzích si městečko s děsem šeptá když se jednoho dne Felix Bush zjeví se svojí drožkou na hlavní ulici. Chce si zařídit svoji pohřební párty, ale chce u toho být živý. Je zván každý, kdo mu o něm poví nějakou tu hrůzostrašnou historku. Pastor ve městečku s pohřební párty nemrtvého nechce nic mít a tak se příležitosti chopí místní majitel pohřebního ústavu Bill Murray. Je to navíc jeho poslední šance před krachem, protože na rozdíl od Chicaga, kde lidé vědí jak zemřít a nechávají se zastřelit, přejet autem či utonou, ve městečku nikdo neumírá a všichni se těší dobrému zdraví. Což je ovšem pro pohřební ústav zásadní problém.... Nevadí mi, že se ve filmu prakticky nic nedělo. A nevadí mi, že na to nicnedělání byl nasazen Duvall. Naopak tahle lidská role starce obtíženého výčitkami mu skvěle sedla. K tomu připočítávám krásné záběry podzimních lesů a Ameriky dvacátých let podbarvené příjemným dobovým soundtrackem. * * * * ()

ZkuKol 

všechny recenze uživatele

Takové klasické zúčtování s minulostí. Duval si zde zahrál vcelku oblíbený charakter a zjevně ho to bavilo. Sissy to pořád sluší a hraje taky dobře, Bill tu vysloveně baví diváka a Lucas se moří s nevděčnou rolí průvodce. Schneider staví na přísně klasickém vizuálu, žádná kinetika, lineární vyprávění, rovnoměrné tempo a minimum lokací. Nejde o nic originálního, nebo revolučního, ale dostanete dílo kvalitní, ze kterého čpí poctivé staromilské řemeslo... 70% PS: Febiofest 2011 ()

Galerie (49)

Zajímavosti (2)

  • Ve scéně, kdy Felix (Robert Duvall) odjíždí za reverendem na sever, je v odrazu auta vidět filmový štáb. (Lumberjack)

Reklama

Reklama