Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V této komedii finského režiséra Mika Kaursimäkiho se zatrpklé manželství mění na čím dál podivnější hru. Juhani je rodinným psychoterapeutem a Tuula je profesionální konzultantkou. Jsou dlouholetí manželé, ale jejich vztah už vyhasl a rozhodnou se, že je čas se rozejít. Juhani a Tuula věří, že jsou dostatečně inteligentní a uvědomělí na to, aby sdíleli společný domov, než se rozvod vyřeší. Ale jeden večer Juhanimu jeho kamarád Pekka poradí, aby využil svojí nově získanou svobodu a Juhani si najde novou známost a přivede jí domů. Tuula tiše zuří a rozhodne se mu to vrátit a začne chodit s pohledným pilotem. Juhani nechce zaostat, ale když se ukáže, že jeho známost je známostí pouze na jednu noc, má potíže najít si novou přítelkyni. Přes svojí matku a nevlastního bratra si Juhani najme prostitutku Ninu, která má vystupovat jako jeho nová přítelkyně. V této stupňující se citové válce se však věci zkomplikují, když prostitutka pracující pro Juhaniho matku zmizí společně s velkým obnosem peněz. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (29)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Ona už zápletak sama o sobě nabízí mnoho filmově zajímavých možností a finové z ní vytřískali maximum. Humor, romantika, akce, sex, absurdno si v příběhu podávají dveře. Trošku se mě nelíbila ta "gagnsterká" dějová linie, ale na konci se ukázalo, že i ona měla svůj smysl a pěkně si přisedla k hlavnímu příběhu. Nejvíc oceňuju, že hlavní hrdinové byli naprosto průměrně a nudně vypadající osoby a celej ten cirkus co se pak kolem nich rozjede o to víc vyniká. ()

Morloth 

všechny recenze uživatele

Kaurismäki není jen Aki. Mikka, ač již delší dobu pobývá ve slunném Riu, na výheň finské sauny nezapomněl. A tak natočil ryze finský film s finským humorem, s finskými kulisami a především s perfektně hrajícími finskými herci. Již průvodní dynamicky natočená a sestříhaná scéna ukazuje, že ne vše, co se ve filmu odehraje, lze brát vážné. V tomto duchu se vlastně nese celý příběh o mafiánech, jedné smrti, obchodu s bílým masem a o rozpadu manželství. Dům košaté lásky je ztřeštěná vztahová komedie, kde si oškliví lidé dělají ošklivé věci a je to finská sranda. ()

Reklama

Radko 

všechny recenze uživatele

Streštená komédia, nie prízemná, na druhej strane ani veľmi smiešna. Všetko nabáchané do jedného: rozvod a jeho príčiny, krádež, traumy z detstva, prepletenec nových vzťahov, excentrickí kamoši, policajti vyvodzujúci nesprávne závery, pasák - otec rodiny... Drží to pokope, je to usledovateľné, ale oproti mojej predstave severského chladu a z neho plynúceho máloslovného situačného humoru veľmi rozvravené. K vyústeniu - v Orvokkiho komentári spomínaný alternatívny krvavý záver by sa mi k celej tej mäteži hodil viac - ako taký absurdne preťatý gordický uzol. Občas bolo cítiť pomrkávanie na väčšinového diváka, čo potvrdila výročná Fínska cena divákov. No a ešte čosi - v tunajších komentároch sa viac krát objavuje, že film je samá šukačka. Úprimne, ak sa z celkovej stopáže filmu presúložilo viac ako 4 minúty, tak to bolo veľa (a to som ešte veľkorysý :). ()

DadysGirl 

všechny recenze uživatele

Oh yes... Tušila jsem, že finský film bude stát za to... :) Všichni povinně pustit... Nebojí se ukázat velký a starší lidi ve spodním prádle... Dokonce mající sex... A mám silné podezření, že i bez make upu... ano... Boří všechna tabu... A stojí to za to... Je to úchylný, bláznivý, šílený a naturalistický a při tom fak dobrý! :) ()

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Kaurisäki má i lepší filmy. Tady to byl takový spletenec, který se rozuzloval až ke konci filmu. Nejdřív Natálie, která sletěla z bůhvíjakého poschodí, načež se tam začala plést jedna neurovnaná manželská dvojice Tuula a Juhani, vlastně už rozvedená dvojice, s nějakými podezřelými existencemi, o nichž jsme se dozvídali, že jde o gang snad s obchodem bílým masem, vedený matkou hrdinky našeho povídání Tuulou. Nina byla pěkná holka, ale gang se jí chtěl pomstít za domnělou vraždu Natálie a navíc si chtělas přivlastnit nějaké peníze gangu... Ne vše jsem chápal. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (1)

  • Film se stal díky 140 tisícům návštěvníkům ve Finsku druhým nejvýdělečnějším filmem roku. (ČSFD)

Reklama

Reklama