Reklama

Reklama

Než se stal Deadpoolem, byl Wadem Wilsonem (Ryan Reynolds), bývalým členem speciálních jednotek. Když mu lékaři diagnostikovali pokročilé stadium rakoviny, podrobil se experimentální léčbě v rámci programu Weapon X, známého a populárního především mezi x-menovskými mutanty. Díky tomu se Wade zbavil rakoviny, a nejenže zůstal naživu, ale také jako bonus získal schopnost rychlého samouzdravování. Bohužel však – například oproti Wolverinovi, který po podobné léčbě zůstal celkem sexy – z tohoto pokusu vyšel trvale znetvořený. I proto celkem bez většího odporu přijal okostýmované alter ego jménem Deadpool. (CinemArt)

(více)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (1 988)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Výškrab z dělohy Marvelu, ve kterém se nás nasty ninja s pneumatickým kladivem u čtvrté zdi snaží marně přesvědčit, že jediným motivem jeho jednání není ješitnost. Určeno těm, kterým bylo při premiéře Avengers dvanáct a kteří možná ani netuší, že Joe Hallenbeck to samé uměl pár dekád zpět i bez mutací a infantility. Přiznávám, že hodnocení negativně ovlivňuje i má předpojatost vůči Reynoldsovi, nicméně oceňuji jeho sebereflexi směrem k zelené lucerničce.. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Koukat se na Deadpoola je trochu jako jít po Václaváku s ožralým kámošem, který si stoupne uprostřed chodníku a začne chcát. Každých deset vteřin zařve: BACHA MÁM V RUCE PTÁKA!, což je nejdřív docela funny, ale pak se to stane krapet předvídatelné a únavné. Deadpool je odlišný ne tím, že by se tolik od ostatních superheroes lišil, ale tím, že odlišnost neustále tematizuje a sype divákům do ksichtu. Jinak je úplně stejně průhledný jako CapAm, jen tam, kde se kapitán chová jako Dušín, se Deadpool nutně zachová vždy jako kokot. Je to prostě modelový návrat potlačeného. Marvel tak dlouho odsouval násilí, vulgaritu a sex ze svých filmů, až vzniklo dost materiálu na Deadpoola, který ukázkově zaplňuje všechny díry (pěstí). Funguje to jako objednávkový fan service a lubrikant pro další X-Meny, kde se určitě nebude klít a masturbovat. A stejně tak pro celé marvelovské univerzum, ať už za ním stojí kdokoli. Neberte to špatně - hlášky jsou bezva, akce fajn. Ale pod pozlátkem frků vo korektnosti a honění péra je v jádru úplně stejně jalová romantická story se špatným padouchem (Ed Skrein = lame), jako v případě mnoha dalších komiksáků. Deadpool vydělává na tom, že na svoje slabiny poukáže, ale výsledkem není tak zábavná a soudržná podívaná jako Strážci galaxie, ale spíš zmateně kličkující přešívka, která svoje slabiny maskuje pubertálními výstřelky. Jen to z mého pohledu nefunguje jako film, ale spíš jako fanboyovská směsice gagů s proměnlivou úrovní. S rostoucí stopáží roste i pocit, že film jede na automat a na jeden dobrý gag vychrlí tří průměrné. Takže OK, beru, ale okouzlení Kick-Assem se neopakuje, Vaughn trotiž dovede chcát proti větru i bez toho, aby vám stokrát zdůraznil, že při tom drží v ruce ptáka a to se nedělá. Škoda, že mi není o 20 let míň. Jak správně poznamenal kolega Samohan Řepák: byl by to nejlepší film, co jsem kdy viděl. Tohle musím v tradici českého filmu překřtít na SUPERHRDINSKI FILM. [60%] ()

Reklama

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Jelikož z břicha RR vždy vlhnu, jsem hubatá, hláškující, vypadám dobře v těsném oblečení, spoustu lidí bych ráda nasekala do sushi, věčně bych píchala a jsem odolná jako šváb, čekala jsem, že Deadpool bude film jako stvořenej pro mě. Začátek mi dal za pravdu, hned se šlo na věc, žádná nudná vata kolem no žůžo a po chvilce MRRRRD , film se vrátil v čase a já byla nucena koukat jak se Wade stal Deadpoolem. A v tu chvíli to začalo kolosálně nudit a vaty bylo víc než je únosný. Transformace z vymahače dluhů Wejda do stylaře Deadpoola byla dlouhá jak tejden před vejplatou dělníka v kolbence a nezajímavá jak závody šneků na sto metrů. Je mi u prdele, že byl vymahač dluhů se srdcem, seru mu i na to, že byl posranej ukázat nabíječce, že se z něj stal brácha kotelníka z Elm Street a absolutně jebu na jeho další těžkosti. Já chtěla týpka jako z Kokosů na sněhu - Pořádnýho hrdýho a silnýho chlapa, kterej se s ničím a s nikým nesere. Místo toho jsem nucená cca hodinu sledovat ubulence. Kurva fix chci krev, lítající končetiny, prostřílený hlavy, milion hlášek a chci to rychle a ne na to čekat takovou dobu. Dvojka bude určitě bezva, když už Wade našel svoje koule, smířil se se svou držkou a konečně vše kosil, ale jedničku jsem až na začátek a konec musela přetrpět. A ta plechová konzerva s mluvou jak ze slovníku moderního gentlemana mě srala na maximum. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Deadpool si vybral ideální čas, kdy se komiksové filmy ocitají na vrcholu a takřka dokonale zparodoval vše, s čím se v těchto filmech potýkáme. Hlavní postava je postpubertální machr v tom nejlepším slova smyslu, některé hlášky jsou zlato. Vůbec nevadí, že děj je vlastně nic moc a okolnosti filmového světa nejsou vysvětleny, prostě sledujete cool postavy a královsky se bavíte. 8/10 ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Neříkám, že mi hláškovací postava Deadpoola nebo ksicht Ryana Reynoldse sedl úplně dokonale, ani že mi všech 1000 vtípků přišlo vtipných, ale tohle je v době kdy se masy hrnou do kin na plochý, nenápaditý, okoukaný, najisto výdělečný akční mrdky, nenatočíš pomalu nic drzýho a nekřesťanskýho za pořádný prachy, komiksovej boom kolikrát už sakra nudí... tak tohle je prostě skvělá kapka živý vody. A já mám velkou radost, že to zválcuje pokladny kin po celý planetě (s výjimkou tam kde to neprojde přes cenzuru), protože to je jednoznačnej signál, že chceme točit i filmy pro dospělý, jazykem co nás mluví většina a s ujetym humorem, co má kurva beztak tolik z vás. Jo, chceme i NEKOREKTNÍ filmy pro lidi co nejsou nudný upjatý píči. ()

Galerie (137)

Zajímavosti (107)

  • Ajaxova (Ed Skrein) banda jazdí na čiernych Ducati Panigale 1199S 2014. V roku 2015 tento bike prešiel modernizáciou a jeho objem narástol na 1299. Panigale 1199 sa vo farbe, aká je použitá vo filme, nepredával. (CampaHD)
  • V laboratoři, kde uzdraví Wadea Wilsona (Ryan Reynolds), si před procedurou můžeme všimnout dívky, které ze zad vyrůstají bodáky. Jedná se o mutantku Marrow jež patří do "X-Force". Tento komiks studio Fox také plánovalo zfilmovat. (Charpy)

Související novinky

Co Matthew Vaughn plánuje s Kick-Ass a Kingsmany?

Co Matthew Vaughn plánuje s Kick-Ass a Kingsmany?

25.01.2024

Zanedlouho přistane v kinech akční jednohubka od Matthew Vaughna s názvem Argylle: Tajný agent. Jakmile pak má režisér na kontě nějaké oblíbené franšízy, je nasnadě, že na ně budou padat dotazy při… (více)

Režisér Deadpoola chystá fantasy o pomstě

Režisér Deadpoola chystá fantasy o pomstě

03.06.2023

Herečka Rebecca Ferguson (Mission: Impossible – Národ grázlů, Doktor Spánek) se rozhodně nebojí střídat žánry. Vedle akčních blockbusterů si tak střihla i hororového záporáka, nyní vede sci-fi seriál… (více)

Hugh Jackman se vrátí jako Wolverine

Hugh Jackman se vrátí jako Wolverine

27.09.2022

V typicky reynoldsovském duchu oznámil představitel Deadpoola na svých sociálních sítích zprávu, že se herec Hugh Jackman (Logan, Zmizení) vrátí coby Wolverine ve třetím filmu. Snímek, jenž bude… (více)

Zemřela herečka Betty White

Zemřela herečka Betty White

01.01.2022

Zbožňovaná herečka a komediální ikona Betty White zemřela ve věku 99 let pár hodin před koncem roku 2021. Do stých narozenin jí přitom zbývalo už jen pár týdnů. Herečka byla poslední přeživší členkou… (více)

Reklama

Reklama