Reklama

Reklama

Fabian Nicieza

Fabian Nicieza

nar. 31.12.1961 (62 let)
Buenos Aires, Argentina

Zajímavosti (3)

Deadpool (2016)

  • Komiksová postava Deadpoola se poprvé objevila v sešitu "The New Mutants #98" z února 1991. Autory jsou kreslíř/scenárista Rob Liefeld a scenárista Fabian Nicieza. Podle Niciezy Liefeld vymyslel podobu a jméno postavy, zatímco on sám její charakter. Když Nicieza viděl návrh Deadpoola, ihned Liefeldovi sdělil, že je jen kopií Deathstrokea z komiksu "Teen Titans," i proto mu Nicieza přiřkl civilní jméno Wade Wilson - jako interní vtip, jelikož civilní jméno Deathstrokea je Slade Wilson. Další inspirací byl Spider-Man, který rovněž během soubojů vtipkuje. Liefeld uvedl, že jeho dvě nejoblíbenější postavy byly Spider-Man a Wolverine, ale jelikož v té době neměl příležitost podílet se na jejich komiksech, vytvořil si vlastní verzi pro "New Mutants", a to Deadpoola a Cablea. (Danny F.)

Deadpool (2016)

  • Při přestřelce na dálnici jsou na dopravních značkách nápisy Nicienza St. a Fabian St. Ty odkazují na spisovatele Fabiana Nicieza, který napsal první Deadpoolův solo komiks "Deadpool: the Circle Chase" z roku 1993. Pak se tu objeví i Miller Street, která odkazuje na Tima Millera, režiséra filmu. (Maulincio)

X-Men Origins: Wolverine (2009)

  • Postavy ve filmu jsou výsledkem práce tří generací autorů "X-Men". Wolverina (ve filmu Hugh Jackman) a Sabretootha (Liev Schreiber) vytvořili Len Wein a John Romita Sr., respektive Chris Clarement a John Byrne v 70. letech minulého století. Deadpoola (Ryan Reynolds) vytvořili Fabian Nicieza a Rob Liefeld během 90. let minulého století a John Wraith (Will. I. Am) vznikl díky Larrymu Hamovi, také v 90. letech minulého století. Program Weapon X byl ve světě "X-Men" poprvé představen Barrym Windsorem-Smithem v příběhu "Weapon X," vydaném v komiksech "Marvel Comics Presents" č. 72-84 z roku 1991. (HellFire)

Spisovatel

Filmy
2024

Deadpool & Wolverine - komiks

2018

Deadpool 2 - komiks

2016

Deadpool - komiks

Seriály
1996

X-Men - komiks

 

Pakt s Phalanxy: 2. část - komiks (S05E02)

 

Pakt s Phalanxy: 1. část - komiks (S05E01)

Herec

Scenárista

Tvůrce

Reklama

Reklama