Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Jon jde do války o Zimohrad s Remseym Boltonem. Daenerys uzavírá nové spojenectví. (KajusaK)

Videa (1)

Z natáčení  - D.B. Weiss, David Benioff

Recenze (93)

IZFNP 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jednoznačne epizóda, ktorá sa zaradí k TOP celého seriálu. Udalosti v nej sa síce dali predpovedať tak, ako u GoT málo čo, ale spôsob, ktorým Sapochnik celej epizóde dodal gule, je na televízne pomery neskutočný. Sekvencia snímania Jona bez akéhokoľvek strihu, 80 koní, s ktorými sa tu pracuje na filmovej úrovni (dokonca si trúfam tvrdiť, že takto skvelú prácu s koňmi som u bojovej scény ešte nevidela ani vo filme), pocit, že sa nemôžem nadýchnuť i slastný koniec dokázali na plných 60 minút bez zaváhania držať moje oči dokorán. Úvod v Slaver's Bay bol dobrý, no som rada, že si ho tvorcovia nechali na úvod, pretože potom prišlo 30 minút nekompromisného stretu bastardov. Sapochnik je génius, ktorý natočil najlepšie epizódy seriálu, a ja ho za to budem už navždy uznávať. ()

Hercalek odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Natočeno je to bravůrně, to se vytýkat nedá. Ale nejsem si jistá, jestli všichni ti lidé tady (samozřejmě až na pár vyjímek) viděli ten stejný seriál. Protože tohle byl strašnej výkon a ne něco skvělýho. Pane bože. Řekněte mi proč. I bitvy v Asterixovi dávají větší smysl. Začínáme zlehka, kdy malej blbeček neumí přemýšlet a neumí kličkovat. Kdyby uhnul třeba jen kousíček doleva, Ramsayho šíp by ho minul, pokud nemá  střely naváděný jak Tony Stark. Pro jistotu se ještě Chlupáč změní ze zlovlka na přerostlou čivavu a nechá si uříznout hlavu. Pak zde máme bitvu samotnou. Vysvětlí mi někdo jakým zázračným způsobem se tam vzaly ty nejmíň třímetrové hromady mrtvol, kvůli kterým je pak Boltnové obklíčili ?! Pak je samozřejmě Ramsay úplně vypatlanej protože má armádu mnohem větší než Jon a navíc má do hajzlu HRAD JAKO KRÁVA! Kterej debil by postavil svojí amrádu před ten HRAD JAKO KRÁVA?! No přece kdokoliv ze Hry o Trůny. Taky kdyby chvíli počkali s bitvením a počkali na Midlefingerovu armádu, a kdyby to Sansa Jonovi řekla žeano. Já vím, Midlefinger chtěl bejt za hrdinu a tak si dal na čas. ()

Reklama

mourek10100 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Možná nejlepší díl ever? Líp natočený akční scény v bitvě jsem snad neviděl ani v žádným dražším historickým filmu. Sice si samozřejmě nemůžou dovolit zabít ty nejzásadnější postavy a pomoc samozřejmě přišla na poslední chvíli, ale za mě pecka. Pedigree 2:0, jen tak dále. Teď ještě přežít ten závěrečný trailerový díl, ty devítky jsou vždy nejnašlápější. ()

Samuel7 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jedna z nejlepších epizod seriálu a jedna z nejlépe natočených bitev, co jsem kdy viděl. I bitva o Meereen byla skvělá, i když té nebyl věnován takový prostor. Výborná kamera, hudba a opravdu byla cítit ta stísněnost na bojišti u Zimohradu. A Ramsay byl opět zaručený zdroj emocí. Intenzivní zážitek. ()

mcb 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Překonávání televizních hranic? Alespoň z hlediska výpravnosti a filmového looku ano. Poslední epizoda Hry o trůny nabízí dvě velkolepé bitevní sekvence, které jsou intenzivněji a koncepčně originálněji nasnímané než jakákoliv atrakce libovolného hollywoodského blockbusteru posledních let. Kromě úvodního "dračího" nájezdu stojí za zmínku hlavně samotná "Bitva bastardů", která v počátečním, videoherně pojatém dlouhém záběru navazuje na dynamičnost památného záběru-sekvence z první řady Temného případu, a do něj přidává kýženou POV perspektivu jednotlivce ztraceného ve zmatené bitevní vřavě, která nepřipomíná blockbusterovou CGI anonymitu, nýbrž špinavý a v rámci možností realistický zážitek. Samozřejmě jsou možná srovnání se středověkou nekorektností Gibsonova Statečného srdce nebo s fantasy měřítkem (a vývojem) Pána prstenů: Dvou věží. Dá se ale říci, že díky invenčnímu zapojení motivů z předchozích, záměrně pomalých (až dějově zastavených) epizod a ozvláštňujícím prvkům v podobě originálně pojatého bojiště, bojového postupu či atypického vyvrcholení je devátá epizoda šesté řady snad i převyšuje, a to i zatím nejlépe přijímaný díl "Tvrdodomov". Naprostá fantazie a navíc s akcí, která není primárně koncipována jako přímočarý fanservice (jako některé komiksové adaptace od Netflixu). ()

Galerie (47)

Zajímavosti (4)

  • Bojová scéna v této epizodě byla inspirována Bitvou u Kann, v níž byli Římané obklíčeni Hannibalem a zmasakrováni. Zmíněný střet se odehrál v roce 216 př. n. l. Dále posloužila jako inspirace Americká občanská válka, která probíhala v letech 1861 až 1865. Režisér Miguel Sapochnik přiznal, že původní inspirací měla být Bitva u Azincourtu (1415), která patří k nejvýraznějším střetům Stoleté války, ale nakonec se ukázalo, že by to bylo příliš finančně náročné. (patrik1177)
  • Keď Jon Sníh (Kit Harington) nasadá na svojho koňa, je vidieť, ako sa jeho meč zavlní. To znamená, že z valyrijskej ocele asi nebude. (Clansman1970)
  • Kit Harington (Jon Sníh) během natáčení této epizody omylem dvakrát uhodil během souboje Iwana Rheona (Ramsey Snow). Kit se omluvil tím, že mu koupil pivo. (vyfuk)

Reklama

Reklama