Reklama

Reklama

Malý Velký Bojovník

  • Česko Malý velký voják (více)
Trailer

Krvavou bitvu u Fénixovy hory mezi státy Liang a Wei přežili pouze dva bojovníci. Zatímco řadový liangský voják, znavený dlouhými roky bojů, touží hlavně po návratu domů a konci války, druhý, plný hrdosti, prahne po vítězství a zachování rodové cti. Generál utrpí v boji zranění a stane se vojákovým rukojmím. Ten se i se svým zajatcem vydává domů s úmyslem získat za něho odměnu v podobě půdy a zproštění povinnosti vojenské služby. Cesta do Liangu však nebude jednoduchá, v patách jsou jim nejen kočovní loupežníci, ale především generálův bratr Wen, který by se rád svého bratra zbavil a sám stanul v čele země. A tak se z mužů, kteří dosud stáli na opačných stranách bitevního pole, pod tíhou nastalých událostí nakonec stanou přátelé. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (166)

BMAJTZ 

všechny recenze uživatele

Nemůžu se prostě zbavit dojmu, že v tomhle filmu něco neštymuje. Hodně chválím Jackieho Chana, že si taky občas vybere roli kde není ten největší badass, ale víceméně hraje druhé housle a pouze propojuje příběh. Bohužel tatáž postava do tohohle příběhu nejméně zapadá. Celý film se totiž tváří neuvěřutelně vážně a jediný kdo do celého filmu vnáší humor je právě Jackie a tím se pro mě stal neskutečně rušivým elementem. A potom tahle postava je prezentována jako největší nula z celé armády a nakonec v bojových scénách předvádí různé salta skoky a efektní chvaty. Mno nevím prostě mi do příběhu vůbec nezapadal, ale je fakt, že když už do filmu dostanete Chana tak potřebujete ukázat něco málo z toho arzenálu co umí. Jinak bych s tím problém neměl, není to nic závratného, ale určitě pobaví. ()

DivX 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem Jackieho neviděl takže to pro mě bylo dosti příjemné překvapení při zapnutí této fantasy komedie. Musím říct, že se tento film dost povedl oproti nějakým japonským či čínským dramatům (nic proti nim), kdy tam běhají jako nějací provazochodci. Je vidět, že Jackie Chan ze sebe ještě umí udělat srandu a je to moc dobře. 70% ()

Reklama

Vavča 

všechny recenze uživatele

Jackie Chan přišel s filmem, který se do značné míry vymyká, tomu co, běžně tvoří, tedy akční komedie. Sice je zde pár humorných momentů, ale celý film je koncipován jako příběh z období válčících států, Chan jako obyčejný voják, který vstoupí nechtěně do světa vládců, pro něj odtažitého. Kromě akce očekávejte téměř komorní a civilní drama(na Jackieho poměry), nutno říci, že povedené. Akce se taky povedla, není si prakticky na co stěžovat, Jackie Chan pořád umí, velmi mile mě překvapil. Výborná kamera, kostými. Je fakt, že akční složka už není z převážné části na Jackiem, ale to není dle mého proto, že by se necítil, ale chtěl si zahrát něco jiného po mnoha zklamáních za tento a minulý rok, paktří Little Big Soldier, k tomu nejlepšímu, co se dá vidět v JV Asii. A mě osobně teda příběh vtáhnul, navíc tu není natahovaná stopáž a vše hezky odsýpá, aniž bych měl pocit, že se spěchá, nebo zůstává něco opomenuto. ()

Beatle 

všechny recenze uživatele

Je to asijský film. Ty mají svoji myšlenku, příběh a naprosto nic společného s amerikanismem a hloupým nostalgickým patriotismem, na který je splachovací část publika tak nelogicky zvyklá. Da Bing Xiao Jiang je krásný, výpravný film s příjemnou hudbou, s několika "jackiechanovskými souboji", Lee-Hom Wangem, který bych chtěla, aby mi předčítal pohádky před spaním (rajcovní barva hlasu, co si budeme povídat), skvělými kostýmy a scénou s řepkou olejkou, jenž trochu připomíná scénu z filmu GLADIATOR, neboli Maximus v pšeničném poli. Co je ale na tomto snímku nejkrásnější a nejmilejší, je právě legendární Jackie Chan, kterého jsem podruhé viděla hrát (předtím v Xin Jingcha Gush - NEW POLICE STORY), a POPRVÉ viděla hrát tak, že se mi jeho postava vryla tak pod kůži, že jsem na férovku - a naprosto upřímně - na konci uronila slzu. Navíc krásná titulková písnička "You Cai Hua", odzpívaná samotným Jackiem. Nu což, naučila jsem se text nazpaměť a pokud si ji pustím v práci, vždy mi zvedne náladu. Čím častěji DA BING XIAO JIANG sleduji, tím více ten film miluju...a taky jsem se kvůli tomu začala učit čínsky :) Už umím říct: 'řepkový květ' , 'pět akrů' , 'voják' , 'malý' a 'hora'....no jo...jak se říká, "ting hao de". ()

ivan bohatyr 

všechny recenze uživatele

Tak Jackie Chan přesedlal z komedií spíš na akčňáky, no docela zajímavé. Ale myslím, že spíš mu to sedne v komediích. Film to není špatný, ale nic extra. Bojové vystoupení excelentní, jak tomu už bývá v podání Jackieho, ale to je celkem všechno, dost tomu ještě chybělo - přebývalo, každopádně film nijak nevyniká. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (6)

  • Závěrečnou ústřední filmovou melodii s názvem „Canola Flower“ nazpíval Jackie Chan. (Rominator)
  • Když Jackie Chan původně přišel v 80. letech s nápadem na film, měl si v něm zahrát postavu mladého generála. Protože však trvalo více než 20 let, než byl snímek natočen, musel si nakonec zahrát staršího vojáka. (Raztubyl)
  • Kredit akční režisér sdílí He Jun, Wu Gang a Han Guan Hua. (Rominator)

Reklama

Reklama