Reklama

Reklama

Malý Velký Bojovník

  • Česko Malý velký voják (více)
Trailer

Krvavou bitvu u Fénixovy hory mezi státy Liang a Wei přežili pouze dva bojovníci. Zatímco řadový liangský voják, znavený dlouhými roky bojů, touží hlavně po návratu domů a konci války, druhý, plný hrdosti, prahne po vítězství a zachování rodové cti. Generál utrpí v boji zranění a stane se vojákovým rukojmím. Ten se i se svým zajatcem vydává domů s úmyslem získat za něho odměnu v podobě půdy a zproštění povinnosti vojenské služby. Cesta do Liangu však nebude jednoduchá, v patách jsou jim nejen kočovní loupežníci, ale především generálův bratr Wen, který by se rád svého bratra zbavil a sám stanul v čele země. A tak se z mužů, kteří dosud stáli na opačných stranách bitevního pole, pod tíhou nastalých událostí nakonec stanou přátelé. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (166)

lennyd 

všechny recenze uživatele

Velká bitva mezi provinciemi Liang a Wei skončí polem posetým mrtvolami. Ale někdo přece jen přežil - jeden bojovník z provincie Liang a generál z Wei. Bojovník se rozhodne generála zajmout, a jeho vydání do rukou své vlády si konečně vydělat na spokojený život kdesi na venkově. Jenže cesta domů je hodně daleká, a oba muži - ač nepřátelé na život a na smrt musí začít spolupracovat, aby vůbec přežili ... Těšil jsem se na čínský historický velkofilm typu Tygr a drak nebo Hrdina - a proto jsem (možná neprávem) trochu zklamaný. Malý velký bojovník - ač se chvilkama jako některý z výše zmíněných filmů tváří - ale už obsazení Jackie Chana do jedné z hlavních rolí dává najevo, že film směřuje trochu do jiných sfér. Občas si Jackie střihne scénu jako vytrženou z Hollywoodských akčních komedií, což podle mne tento film hodně strhává. Už jsem byl rozhodnut dát ještě nižší hodnocení, ale úchvatný závěr mne přinutil ještě nějakou tu hvězdičku přidat - mimochodem, závěrečnou scénu počítám k top filmovým závěrům vůbec.. ()

DivX 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem Jackieho neviděl takže to pro mě bylo dosti příjemné překvapení při zapnutí této fantasy komedie. Musím říct, že se tento film dost povedl oproti nějakým japonským či čínským dramatům (nic proti nim), kdy tam běhají jako nějací provazochodci. Je vidět, že Jackie Chan ze sebe ještě umí udělat srandu a je to moc dobře. 70% ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Vydarený kúsok. Skromne pôsobiaci film, ktorý však počas pomerne krátkeho trvania stihne odohrať veľké divadlo. Jednoduchý príbeh je zakomponovaný do pestrého a historicky atraktívneho obdobia, ktoré ponúka pre podobný námet obrovský potenciál, ktorý tvorcovia využili do posledného detailu. Zmiešania akčnej drámy s prvkami komédie som si dávno tak nevychutnal. Bolo spracované ladne a bez kŕčovitosti. Jackieho rola je vskutku znamenitá, no znova postavená viac na charakterových črtách postavy, než na jeho akčno-gymnastických zručnostiach. Síce predvedie zopár krkolomných výstupov, ale vek už ho ďalej asi nepustí. Pokiaľ však jeho výber rolí bude doashovať minimálne takéto kvality, tak si ho rád pozriem v hocijakom prevedení. 85%. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

I vrabec se někdy může stát Fénixem..... Bylo nebylo... v dávných dobách, kdy v Číně válčila jedna dynastie proti druhé, v lesích bylo možno potkat medvěda, dost divný lidi, nebo obyčejného člověka, který už toho měl všeho po krk, jak vláčí své rukojmí – generála cizí armády. J.Chan v příběhu, který je víc dobrodružný než historický a blíže než ke strhujícímu akčnímu filmu má k pohádce. Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Mám rád J.Chana a jeho souboje. 2.) Mám dobrodružnou duši. 3.) Mám rád nepohádkové konce. 4.) Zjistím, jestli je J.Chan lepší doktor nebo zahradník. 5.) Příběh, který neublíží ostatním, neublíží ani mě. PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE ** NAPĚTÍ * P.S: škoda, že jsem ještě nepřišel na to, jak dát 3a½! ()

Beky 

všechny recenze uživatele

Brutal hardcore nuda von China!!!!! Strašný!! Kdyby tohle natočili v Evropě, je to odpad, když to natočí v Číně během pauzy na oběd a hraje v tom Chan, je to v červených číslech!!! Ne, tohle fakt ne, ani akční, ani vážný, ani sranda, ani dobrý příběh, ani herecký výkony, ani atmosféra....sakra proč vůbec dávám dvě hvězdy?? Protože od všeho je tam toho aspoň trochu!!! Verdikt: Tak tohle je fakt šlápota VEDLE jako hrom, opravdu nezajímavý film!! ()

Galerie (32)

Zajímavosti (6)

  • Protože je Lee-Hom Wang (generál) známý čínský zpěvák, měl původně filmovou píseň zpívat on. Ale Jackie Chan (voják) si myslel, že by to bylo pro film moc moderní a raději ji nazpíval sám. (MJackie)
  • Závěrečnou ústřední filmovou melodii s názvem „Canola Flower“ nazpíval Jackie Chan. (Rominator)

Reklama

Reklama