Reklama

Reklama

Už od té doby, kdy byl Mike Wazowski jenom malé monstrum, snil o tom, že se stane úspěšnou příšerkou. A všichni přeci vědí, že ty nejlepší příšerky pocházejí z Univerzity pro příšerky. Ale hned během prvního semestru na univerzitě se začnou Mikeovy plány hroutit, když mu cestu zkříží příšerkovské eso James P. Sullivan, řečený Sulley, který je na strašení přirozený talent. Této dvojici se život na univerzitě i na koleji malinko vymkne kontrole a jejich soutěživost je dovede až k vyhazovu z elitního univerzitního strašícího programu. A aby to bylo ještě horší, Mike i Sulley si uvědomí, že budou muset spolupracovat, pokud budou chtít své průšvihy napravit. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (48)

Trailer 4

Recenze (607)

dO_od 

všechny recenze uživatele

// But I want to be a scarer!/ Film o tom, že i když něco hrozně moc chcete, nikde není psáno, že se vám to splní. Jak ale my dobře víme, jsou i jiné cestičky, jiné možnosti, jak být nakonci šťastní a Andrew Stanton to ve finále vyřešil moc hezky. Není to nikterak super vyjímečný film, který by redefinoval žánr, ale v rámci animovaných filmů pro celou rodinu to rozhodně stojí hrdě nad průměrem a díky jedničce bylo dopředu jasné, že Příšerky mají skvělý potenciál pro spoustu dalších příběhů, který se zde náležitě využívá. Za mě spokojenost - 4*. Noo a máme tedy originál, máme prequel, chceme sequel! ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Když si to tak shrneme, tak každý musel jednou nějak začít a nejdříve chodit do školy, aby se něčemu naučil že... V tomto případě se jeden musí hooodně snažit, aby dosáhl vytouženého snu, a to dostat se na školu strašení, na jedinou nejlepší, která kdy existovala, na Univerzitu pro příšerky!! :-) Mike ale rozhodně nepůsobí dojmem, že by někoho vyděsil tak, aby to bylo na pohár soutěže o největšího strašáka, proto dře a učí se. Seznámení se Sullivenem mu změní život od toho horšího začátku k tomu krásnějšímu konci - stanou se z nich (jak všichni víme) nejlepší přátelé. Ve filmu je vidět hodně akce, plno vtipných okamžiků ... namátkou úžasně odstrašující (Vendy promine) byla místní knihovnice, před kterou je opravdu nanejvýš důležité se hlasitě neprojevovat jinak proletíte střešním oknem a dopadnete do řeky dřív než řeknete "Klub ošklivých káčátek" ;-) Takže závěrem můžu tuto Pixarovku s klidem doporučit, film je zábavný a hlavně vhodný pro dětského diváka a že tam těch smějících se dětí bylo :-) ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Tam kde je rozum a srdce, sa postupne dostaví aj úspech. Treba iba vytrvať a za svoj sen zo všetkých síl zabojovať. Niekedy byť k niečomu predurčený a mať skvelý rodokmeň naozaj nestačí. Ide o krásny animák, perfektne graficky spracovaný, ktorý ma bavil od začiatku až do konca. Nezaznamenal som ani jednu nudnú pasáž a to aj napriek tomu, že ide o pomerne dlhú rozprávku. A čo je hlavné, príbeh zaujal aj deti, dokonca aj tú menšiu. Takže pokiaľ vonku prší a nie je nič iné na práci, tak Univerzita pre príšerky je jasná voľba. O zábavu a domácku pohodu s deťmi je postarané. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Lepší pixarovský sequel by člověk pohledal. Jasně, že lidi budou raději, když přijde Pixar s něčím novým, ovšem mě vyhovuje, když se dočkáme i nějakého sequelu (v tomto případě dokonce prequelu), obzvláště když je to jednou za 10 let. U filmu jsem se navíc skvěle bavil a je prostě skvělé po tolika letech vidět znova staré známé. Co se týče mě, tak to bavilo více než loňská Rebelka...90%...[06.07.2013_Kino Šumava_Klatovy] ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Veľká škoda, že celý film nemá grády, tempo a to typicky pixarovské, čo posledná tretina filmu. Tu už sa riešia iné veci, ako padanie, rádoby vtipné opuchnutia tela pri súťaži a nemotorné tancovanie. Prvá hodina je viac orientovaná na menšie deti, potom na väčšie a nakoniec má z animáku radosť aj ich dospelý sprievod. Lenže toto sa mi príliš nepáči, to prepínanie módov teraz nech sa bavia deti a potom dospelí. Pixar má také meno, že by mal vedieť pripraviť konštantne vysoko nadpriemernú zábavu v každej scéne. Nakoniec spokojnosť, nie je to zbytočné varenie z vody, ale skôr to ide v kvalitatívnych šľapajách Dreamworksu. No a mne to pripomínalo Harryho Pottera. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (33)

  • Auto The Pizza Planet, ktoré sa najskôr objavilo v Toy Story (1995), môžeme vidieť i v tomto filme počas párty u bratstva ROR, zaparkovaný v ľavej časti pred domom. Toto auto je prítomné v každom celovečernom filme spoločnosť Pixar. (chesterko)
  • Predvoľba 510, ktorá sa nachádza na vizitke Dona Carltona (Joel Murray), je totožná s predvoľbou Emeryville v štáte Kalifornia, kde sídli štúdio Pixar. Rovnako tak adresa 1200 Dark Ave je odkaz na adresu Pixaru 1200 Park Ave. Univerzitný campus, brána či hodiny na veži sú odkazom na neďalekú kalifornskú univerzitu s názvom Berkeley. (MikaelSVK)

Související novinky

Poklekněte před studiem Disney!

Poklekněte před studiem Disney!

17.11.2013

Protože letos překoná rekord v celkových ročních kinotržbách. Dosavadní nejvyšší tržby (3,791 miliardy dolarů) dosáhlo studio v roce 2010 zejména díky miliardovým hitům Toy Story 3 a Alenka v říši… (více)

Reklama

Reklama