Reklama

Reklama

Už od té doby, kdy byl Mike Wazowski jenom malé monstrum, snil o tom, že se stane úspěšnou příšerkou. A všichni přeci vědí, že ty nejlepší příšerky pocházejí z Univerzity pro příšerky. Ale hned během prvního semestru na univerzitě se začnou Mikeovy plány hroutit, když mu cestu zkříží příšerkovské eso James P. Sullivan, řečený Sulley, který je na strašení přirozený talent. Této dvojici se život na univerzitě i na koleji malinko vymkne kontrole a jejich soutěživost je dovede až k vyhazovu z elitního univerzitního strašícího programu. A aby to bylo ještě horší, Mike i Sulley si uvědomí, že budou muset spolupracovat, pokud budou chtít své průšvihy napravit. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (48)

Trailer 3

Recenze (607)

poz3n 

všechny recenze uživatele

Jak jen to říct. Kdyby se jednalo o samostatný animák, který by ještě ke všemu nebyl od Pixaru, šlo by se s hodnocením nahoru. Bohužel v reálu působí Univerzita pro příšerky tak nějak bez větších nápadů, jakoby se Pixar nakláněl více k dětem a přestal tahat do dětského světa dospělé. Zábava na večer je to bezesporu dobrá, bohužel jsem ale čekal víc. 6/10 ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Až na ten třeskutě zpackaný závěr to docela ušlo. Přechytřelých kudlanek, jež přesně vědí, kdo na co má a nemá, čímž mu ze své neotřesitelné pozice ustřihnou křídla do budoucnosti, je všude přehršel. Ale vzhledem k závěru naprosto netuším k čemu je dobrá MU, když se lze do první ligy doškrábat skrze podatelnu!! Jestli je to žihadlo do světa intelektuálů či do všímprostupující korupce nebo se jedná o kostrbatou agitku na "jdi si za svým cílem bezohledu na cokoli" netuším a ponechám na volnomyšlence každého individua. ()

Reklama

Psema 

všechny recenze uživatele

Ruku na srdce, nebýt Příšerky od Pixaru, sklízely by výrazně lepší hodnocení, protože mají sevřený a fungující příběh s dostatečnou porcí humoru a tradičně skvostnou animací. Že je to celé velké klišé a jede se až na finále podle mustru? Fuck it, to platí kromě LEGA skoro pro všechno. Příšerky jsou zábavné a o nic jiného nakonec nejde. Kromě tuny nového merchandisingu v Disney Storu. 7/10 ()

castor 

všechny recenze uživatele

Jednička těšila nespočtem nápadů, slovními přestřelkami obou hlavních hrdinů a celkově příjemnou atmosférou. Humoru na rozdávání má i pokračování, ovšem už není tak „sofistikovaný“, kvalitní počítačovou stránku už bereme tak nějak za samozřejmost, příběh neurazí, být mladší, se zaťatými pěstmi našim hrdinům fandím. Je ale patrné, že pokračování mělo přijít krapet dřív. Blbnutí na vysokoškolské koleji potěší spíš malé diváky, lehce se vytratila radost, nápad i spontánnost, výsledkem je spíš univerzálně líbivý produkt, než opravdová srdcovka. Což zamrzí. ()

Vitason 

všechny recenze uživatele

Tak mi tak přijde, že nám ty Pixarovky v poslední době ztratily duši. Jasně, druhé Příšerky jsou řemeslně zvládnuté skvěle, ale je to hrozná rutina bez jakékoliv přidané hodnoty. Tam, kde se dříve sázelo na odkazy a slovní humor (neříkám, že tady není vůbec), nyní převládá humor situační, aby se film co nejvíce zamlouval dětem. Je to příjemná jednohubka, ale to je pro mě na Pixar prostě málo. Přijde mi, že dříve chtěly Pixarovky i něco říct, teď už jim jde jen o to, aby se líbily a hlavně vydělaly. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (33)

  • Plány na pokračování existovaly už od roku 2005, avšak jeho uskutečnění bylo potvrzeno až v roce 2010. (Flussmaister)
  • Ve scéně, kde se Mike (Billy Crystal) a Sully (John Goodman) hádají na zabláceném povrchu, má Mike špinavé nohy, ale když v další scéně sedí, tak už je má čisté. (gecko)
  • Keď Mike (Billy Crystal) jazdí na prasati v dome bratstva, na stene v pravom rohu môžeme vidieť plagát skupiny KISS z roku 1976 "Rock And Roll Over". (chesterko)

Související novinky

Poklekněte před studiem Disney!

Poklekněte před studiem Disney!

17.11.2013

Protože letos překoná rekord v celkových ročních kinotržbách. Dosavadní nejvyšší tržby (3,791 miliardy dolarů) dosáhlo studio v roce 2010 zejména díky miliardovým hitům Toy Story 3 a Alenka v říši… (více)

Reklama

Reklama