Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na filmová plátna přichází jedna z nejlepších a nejkomplexnějších comicsových postav společnosti Marvel. Novinář Eddie Brock (Tom Hardy) se stává hostitelem mimozemského symbionta Venoma. Brock se v rámci své práce novináře pokouší již po celé roky odhalit veřejnosti skutečnou tvář známého vědce společnosti Life Foundation Carltona Drakea (Riz Ahmed) – jeho odhodlání se přerodilo v posedlost, která mu zlikvidovala kariéru a zničila vztah s jeho přítelkyní Anne (Michelle Williams). Když do svého těla Eddie vstřebá jeden z Drakeových experimentů – mimozemšťana Venoma – zničehonic zjišťuje, že disponuje novými superschopnostmi a má možnost dělat, cokoliv se mu zachce. Zvrhlý, temný, nepředvídatelný a zuřivý Venom má za následek, že se Eddie zoufale pokouší udržet pod kontrolou své nebezpečné schopnosti, které ho současně velice přitahují a opájejí. Jelikož Eddie a Venom navzájem jeden druhého potřebují k dosažení svých cílů, jejich vzájemné pouto a propojení se prohlubuje – až přestává být jasné, kde vlastně končí Eddie a začíná Venom. (Falcon)

(více)

Videa (8)

Trailer 3

Recenze (1 099)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Teď jim všem uhryznem hlavu a dáme je na hromadu." Ukousávání hlav mě obvykle nebaví, dokonce mám pocit, že s ním ani tak úplně nesouhlasím, ale v případě Venoma to alespoň bylo zábavné. Vlastně se jednalo jen o doplňování paliva, takže tomu jsem ochoten rozumět. Taky se mi hodně líbily svižné akční scény, sarkastické hlášky a samozřejmě žádání souseda o klid. Ten trik se musím naučit. Nakonec jsem však zjistil, že to kolem mě jenom prosvištělo a zase to zmizelo, aniž by to ve mně cokoli zanechalo. Tak už to Marvelovky dělají, ale já bych si z toho chtěl odnést víc, než pouhou rovnici: novinář + parazit = uhryznuté hlavy. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(71%) VENOM coby další součást marveláckých filmů ? Trailer mě extra nezaujal a tak jsem do kina nakonec nezašel. V pohodlí domova jsem si jej později pustil a ve výsledku jsem byl příjemně překvapen. Bylo to o dost lepší, než jsem očekával. Sice se nejednalo, o bůh ví jakou pecku, ale i tak. Nejsilnější na tom snímku byl jednoznačně hlavní herec Tom Hardy. Nezahrál klasického drsňáka, ale sympatického hrdinu a dobráka. Našlo se tu i pár odlehčených scén. Akční kousky jsou výborně a přehledně natočeny. Sice je zde vidět až moc přehnaná digitálnost, ale to mi na zážitku moc neubralo. Mezi zápory ale patří dost nesympatická žena, která v rámci hlavního hrdiny figurovala jako jeho láska. Nevím, mě dost připomněla jednu mou nepříjemnou kolegyni Ivetu xDDD Ale to je dost subjektivní. Dále, cca 3/3 mi už přišla dost odfláklá. Ale tak jako tak jsem relativně se snímkem spokojen. Tak jako tak je to nadprůměr. Pár dobrých nápadů to má, takže ty slabší, ale zasloužení 4* nakonec dávám s čistým svědomím. ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Nejvíc mě to chytlo na samém konci, poslední scéna skvělý, mimořádně vtipná venomluva. Jinak nezastírám kupu dobrých nápadů při akčních scénách, ale ten příběh se nad sebou vůbec nezamyslel a k záplatce se sice jeden docela fofrem, ale tvůrcům zcela evidentně bylo fuk jak, za jakých okolostí a kdyby místo hlavních postav byly třeba šišky vyšlo by to z hlediska přemýšlení úplně stejně. Tom Hardy sympaťák. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Po vizuálnych a zvukových efektoch je to jeden z ďalších snímkov, pri ktorých jednoducho poviem pastva pre oči a keď už hovorím o týchto efektoch tak sa klaniam ľuďom z efektov za skvelé spracovanie vizualizácie priamo Venoma, ktorý je naozaj perfektne detailne spracovaný a skvele pripomína komiksovú predlohu. Nemôžem tiež inak ako vychváliť Toma Hardyho za ako vždy skvelý herecký výkon, skvele sa zhostil roly Eddieho Brocka a pojal ho svojím klasickým "Hardyovským" štýlom so štipkou nabitého humoru a čo sa týka Hardyho ako Venoma (resp.hlasu) proste úžasný ako pre každú rolu mení farbu a tón hlasu ako keby bol jeho hlas samotnou hviezdou a to dokazuje aj v úlohe Venoma. Čo sa týka celkového kastingu môžem s kľudom povedať že skvelý, celý casting hrá svoje role uveriteľne a baví. Čo sa týka hudby tak je presne tak temná a zároveň s hrdinnými témami, v akú som snáď ani nedúfal. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejzajímavějších postav Marvelu na plátno sice přišla, ale její zpracování si zasloužilo lepší příběh, o malinko lepší zpracování a celkově zkrátka kvalitnější péči. S tak zábavným, silným a sveřepým antihrdinou se mohlo zacházet mnohem lépe, než třetinu filmu čekat, třetinu poznávat a pak chvíli tajdrdlíkovat před zeleným plátnem. Hardy pozici podivína novináře vcelku obstojně dává, jeho digitální kolega je ale už o poznání horší. Pronuděno. Za 20 minut víte, jak to dopadne na konci a že bude samozřejmě finální bitka, protože bez té už to dneska v komiksárnách obvykle nejde. Jak předvídatelné. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (51)

  • V jednu chvíli se spekulovalo o tom, že sci-fi Life (2017) je prequel Venoma. (CrypzzXD)
  • Tvůrci nejvíce inspirace čerpali ze sérií „Lethal Protector“ a „Planet of the Symbiotes“. (holyterry)

Související novinky

Kraven bude první komiksové eRko od Sony

Kraven bude první komiksové eRko od Sony

25.04.2023

Tak nikoli Venom, ale až komiksový Kraven se dočká exkluzivního a mezi blockbustery stále ne moc běžného eRkového ratingu. Pro studio Sony a jeho pavoučí vesmír bez pavouka je to tedy dospělácký… (více)

Noirový Spider-Man míří na Amazon

Noirový Spider-Man míří na Amazon

11.02.2023

Zaujala vás výrazná, byť kratičká role Nicolase Cage v animovaném Spider-Man: Paralelní světy coby verze noirového Spider-Mana? Pak pro vás mají Phil Lord a Chris Miller (Jump Street 21, LEGO® příběh… (více)

Reklama

Reklama