Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na filmová plátna přichází jedna z nejlepších a nejkomplexnějších comicsových postav společnosti Marvel. Novinář Eddie Brock (Tom Hardy) se stává hostitelem mimozemského symbionta Venoma. Brock se v rámci své práce novináře pokouší již po celé roky odhalit veřejnosti skutečnou tvář známého vědce společnosti Life Foundation Carltona Drakea (Riz Ahmed) – jeho odhodlání se přerodilo v posedlost, která mu zlikvidovala kariéru a zničila vztah s jeho přítelkyní Anne (Michelle Williams). Když do svého těla Eddie vstřebá jeden z Drakeových experimentů – mimozemšťana Venoma – zničehonic zjišťuje, že disponuje novými superschopnostmi a má možnost dělat, cokoliv se mu zachce. Zvrhlý, temný, nepředvídatelný a zuřivý Venom má za následek, že se Eddie zoufale pokouší udržet pod kontrolou své nebezpečné schopnosti, které ho současně velice přitahují a opájejí. Jelikož Eddie a Venom navzájem jeden druhého potřebují k dosažení svých cílů, jejich vzájemné pouto a propojení se prohlubuje – až přestává být jasné, kde vlastně končí Eddie a začíná Venom. (Falcon)

(více)

Videa (8)

Trailer 13

Recenze (1 099)

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Po zhlídnutí filmu je mi jasný, že mám v sobě už dávno svýho vlastního symbionta, jelikož hlasy v hlavě slyším skoro pořád, sežeru všechno na co přijdu a udělat si kdykoli a kdekoli kolosální ostudu zvládám na výbornou. Takže můžu konečně být klidná, že netrpím schýzou a frénií ba dokonce ani DID, prostě jsem jen hostitelka emzáka, tudíž jsem vlastně vyjímečná bytost a všichni by měli respektovat až budu zas žrát z koše na odpadky nebo se koupat v restauraci v akvárku s humrama. Venoma jsem v komiksovým světě měla vždy radši než Spidermana a na Toma Hardyho se mi zaručeně koukalo líp, než na další teplosálající verzi pavoučího muže. Nicméně mě ukrutně nasralo, že erkovej status šel nakonec do prdele, protože to ukousávání ksichtů bych si rozhodně užila. Hlavní, jako že, záporák je nebezpečnej asi jak krabice s koťatama a jediný, co mi brání nazvat ho prachsprostým čurákem, je fakt, že ho mám ráda ze Star Wars. Každopádně s Venomem byla prdel a kdybych chlastala pivo, rozhodně bych si ho vzala za parťáka do baru, abychom pak spolu totálně vožralí ukousávali hlavy místním bezďákům, co je jich všude jak nasráno a pak hrrrr rovnou na Babiše se Zemanem. ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Tom Hardy má problém. Nalepil se na něj mimozemský parazit a chce začít žrát lidi, jenže je tu ještě pár horších monster, a tak se Eddie Brock a Venom rozhodnou spojit síly a stát se těmi nejobyčejnějšími superhrdiny. Filmový Venom dokázal potenciálně zajímavou a temnější postavu předělat do unylého hrdiny, který vypadá jako relikt minulosti a dovedl by zaujmout možná někdy před dvanácti lety. Vlastně moc nevím, co bych na něm pochválil, i ty nejlepší prvky jsou v něm přinejlepším průměrné. ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejzajímavějších postav Marvelu na plátno sice přišla, ale její zpracování si zasloužilo lepší příběh, o malinko lepší zpracování a celkově zkrátka kvalitnější péči. S tak zábavným, silným a sveřepým antihrdinou se mohlo zacházet mnohem lépe, než třetinu filmu čekat, třetinu poznávat a pak chvíli tajdrdlíkovat před zeleným plátnem. Hardy pozici podivína novináře vcelku obstojně dává, jeho digitální kolega je ale už o poznání horší. Pronuděno. Za 20 minut víte, jak to dopadne na konci a že bude samozřejmě finální bitka, protože bez té už to dneska v komiksárnách obvykle nejde. Jak předvídatelné. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Začíná to jako alternativní verze nedávného Upgrade... problém je ale že je to úplně, ale fakt úplně pitomé, a z brakového sci-fi se to nevyhnutelně zvrhne v klasickou cheesy komiksovku, ve které vůbec nic nedává žádný smysl. Hardy se snaží to zachraňovat kde může, kameraman v akčních scénách taky, ale šancí mají jen málo. Tak aspoň že ve chvíli kdy už vás film svou blbostí ubije téměř do bezvědomí, tak ty asi tři nebo čtyři hlášky Venoma jsou pak i vtipné. 5/10 ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„A JEDEN ORGANISMUS UNIKL…“ /// Klasická Marvelovka – v podstatě nepřináší nic novýho, ale nemá (mě) čím urazit, nudit nebo prudit. Ruben Fleischer asi odvedl to, na co stačí – takže příběh je solidně vodříkanej, akce by ovšem potřebovala trochu zpřehlednit. Nejvíc mrzí přístupnost PG 13, která filmu ubírá většinu procent. Je to film Toma Hardyho a Venoma (mezi nima to jiskří!). Vostatní jsou tady tak nějak navíc … (takže nic moc padouch). Nejvíc zklamaní ale budou všichni čekající na nějakej psychologicko – lidskej přesah. Na to tady není čas… jdu vejš, páč i technicky se mi to hodně líbilo. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Komiksovou sérii „Lethal Protector“ neznám. 2.) Nevím, jak to dopadá, když se spojej dva lůzři. /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE *** NAPĚTÍ ne ()

Galerie (44)

Zajímavosti (51)

  • Jihokorejská společnost HJC, vyrábějící motorkářské přilby, použila na těch svých (RPHA 11), design Venoma, který se brzy stal nejúspěšnější marvelovskou grafikou na trhu. (Maulincio)
  • Slovo „venom“ znamená v překladu „jed“. (Varan)

Související novinky

Kraven bude první komiksové eRko od Sony

Kraven bude první komiksové eRko od Sony

25.04.2023

Tak nikoli Venom, ale až komiksový Kraven se dočká exkluzivního a mezi blockbustery stále ne moc běžného eRkového ratingu. Pro studio Sony a jeho pavoučí vesmír bez pavouka je to tedy dospělácký… (více)

Noirový Spider-Man míří na Amazon

Noirový Spider-Man míří na Amazon

11.02.2023

Zaujala vás výrazná, byť kratičká role Nicolase Cage v animovaném Spider-Man: Paralelní světy coby verze noirového Spider-Mana? Pak pro vás mají Phil Lord a Chris Miller (Jump Street 21, LEGO® příběh… (více)

Reklama

Reklama