Reklama

Reklama

Blesk

Trailer

V Londýně řádí zabiják policistů. Nekompromisní Tom Brant sice není u svých kolegů zvlášť oblíbený, ale jeho netradiční vyšetřovací metody jsou v dané situaci tím jediným možným řešením. Začíná boj s časem a nelítostným sériovým vrahem... Zabiják poldů versus polda zabiják... Na svobodě řádí nebezpečný sériový vrah, který každý den zabije jednoho policistu. Když už zákon nedokáže své vlastní příslušníky ochránit, je zapotřebí někoho, kdo se řídí vlastním úsudkem a veškerá daná pravidla porušuje. Tím mužem je nekompromisní londýnský policista Tom Brant, jenž je v týmu se svým kolegou, strážníkem Nashem, kterého však nemá příliš v oblibě. Čas je k nim však nemilosrdný – každý den přibývá další oběť. Je tedy třeba začít rychle jednat... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (402)

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Je pravda, že tato Stathamovka se trochu vymyká ostatním filmům s Jasonem.Ztvárňuje tady detektiva v Londýně, i když bez trochu té policejní brutality by to prostě Statham být nemohl.Jako vždy byl film pěkně svižný,hlavní záporák byl skvělý.Gillen ho zahrál naprosto parádně.Paddy Considine zahrál detektiva řídícího se pravidly taktéž výborně.Zajímavým osvěžením bylo londýnské prostředí.Příběh nic moc,ale jinak se mi film docela líbil.Už úvodní scéna mě dostala.Hodnocení:65% ()

oje 

všechny recenze uživatele

Film se jednoznačně nestylizuje ani do akčního nářezu, kde by Statham tříštil kosti na potkání, ani do kriminálky, která by nutila lámat si hlavu nad vrahovou identitou. S oběma motivy pracuje na půl plynu a hlavně brzké odkrytí kriminální zápletky dělá z filmu utahanou vyšetřovatelskou rutinu. Z chladného průměru se několika nápady vymaní až v posledních minutách. Ani to však celkový dojem nezachrání a Blitz zůstává další šedou miškou mezi policejními filmy. ()

Reklama

Eldrick 

všechny recenze uživatele

Skrz na skrz škvár, je to tak špatný, že to neni ani vtipný. Dokonce i nedávný Jásonův MECHANIC byl oproti tomuhle mistrovské dílo. Záporák je největší tragéd, jakýho jsem za posledních 10 let ve filmu viděl. Aby takovej potrat s rachitickou postavou Jiřího X. Doležala zmlátil a zabil tolik lidí, aniž by se mu něco stalo, to mě poser na moje holý záda, Stiflere. Jason "nemám vlasy na hlavě, tak si to kompenzuju aspoň na xichtě" Statham za celej film neprocedí jednu slušnou suchou hlášku (kromě těch teploušskejch, ty ušly), která by stála za zapamatování, akční scény neexistujou, až na jedno upocený běhání. Je tu sice pár mordů, trapný vtip o hovně Michaela Jacksona, zmínka o Shitbooku, ale jinak? Zítra si na to ani nevzpomenu. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Blesk je jako neučesaná dračice, která se chová zkratkovitě, má neuspořádanej život, člověk si s ní moc nepokecá, ale zato v posteli je hotovej uragán. Říkáte si "ty vole sex dobrej, ale co jinak?", jenže pak vylezete zpod peřin a vidíte, jak ten její rozkošnickej zadek tancuje do koupelny a s úšklebkem Bruce Willise utrousíte "a koho to vlastně sere...?!" ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Ďalšia Jasonova super oldschoolovka. Scenár s viacerými postavami som plne zožral. Jednoduchá zápletka so zabijakom tak dostala na serióznosti. Aidan Gillen je záporák presne v štýle Michaela Wincotta (POLICAJT SO SAN FRANCISCA, AKO PAVÚK) a celkovo má film atmosféru doby, keď boli problémoví policajti typu Johna McClanea fakt v móde... ()

Galerie (25)

Zajímavosti (8)

  • Natáčalo sa v auguste 2009 v Londýne. (m.a.t.o.)
  • Předlohou k filmu se stala kniha „Blitz“ od populárního irského spisovatele krimi Kena Bruena z roku 2002. (Conspi)
  • V USA sa film v kinách vôbec nepremietal, premiéru mal iba na DVD a Blu-ray. (m.a.t.o.)

Související novinky

Malíček míří do Labyrintu

Malíček míří do Labyrintu

27.09.2014

Irský herec Aidan Gillen se objevil třeba v Temný rytíř povstal, kriminálce Blesk nebo letošním dramatu Kalvárie. Nejvíc lidí ho ale zná jako Malíčka ze Hry o trůny, kde pletichaří jako o život a… (více)

Reklama

Reklama