Reklama

Reklama

Dítě Bridget Jonesové

  • Velká Británie Bridget Jones's Baby (více)
Trailer 2

Utrpení největší smolařky v dějinách dosud neskončilo. Bridget Jonesová je stále bez chlapa. Jak název třetího dílu slavné série napovídá, tím hlavním malérem bude tentokrát neplánované těhotenství. Taková věc dokáže vykolejit i životem otřískanou Bridget, zvlášť když naprosto netuší, s kým počala. Jak se to rýmuje s faktem, že je stále bez chlapa? Celkem jednoduše. Stačí v doprovodu kolegyně navštívit odvázaný hudební festival a v jeho průběhu se vyspí s pohledným cizincem (Patrick Dempsey). A když se záhy na jedné společenské akci na vlastní tělo přesvědčí, že stará láska (Colin Firth) nerezaví, byť před pár lety definitivně skončila, je „štěstí" hotovo. Protože jí s rozluštěním zapeklitého rébusu nepomůže ani lehce cynická gynekoložka (spoluscenáristka Emma Thompson), ocitne se Bridget ve velmi nezáviděníhodné situaci. Jak seriózní právník Mark Darcy, tak úspěšný provozovatel internetové seznamky Jack Quant se sice k situaci postaví jako praví chlapi, odhodlaní s Bridget a jejím potomkem vytvořit spořádanou rodinu, to ovšem netuší, že jejich šance na otcovství je přesně padesátiprocentní. Jak se blíží termín porodu, Bridget cítí, že bude muset s pravdou ven a hlavně že si bude muset vybrat, komu bude její dítě říkat „tatínku". Normální člověk by poslal oba dva na testy otcovství. Jenže Bridget Jonesová není normální, ale výjimečná. (Cinemart)

(více)

Videa (12)

Trailer 2

Recenze (613)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Bridget Jonesová hlási už od prvého dielu pozitívnu správu. Hovorí, že nie je nič zlého byť aj v tridsiatich alebo štyridsiatich sama, alebo že sedieť v piatok večer sama pred televízorom a jesť pri tom nezdravé jedlo, je vlastne čas od času fajn. Niekto by čakal, že keď ide o tretie pokračovanie, nebude za veľa stáť a bude to len slabý odvar predchádzajúcich dielov. Opak je však pravdou. Bridget nesklame až tak veľmi a ona aj jej filmy si zostávajú verné. Občas síce narazíme na ohrané vtipy, ale to vôbec nevadí, humor je tu svieži a dvojhodinový snímku ubehne ako nič. Až do konca filmu napäto fandíme obom kandidátom a rovnako ako Bridget netušíme, koho z nich by sme zvolili radšej, aby bol tým otcom. Áno, Dieťa Bridget Jonesovej nie je nijako hlbokomyseľnou snímku, ale o to predsa ide. Máme sa smiať a oddýchnuť si a presne s takým pocitom odídeme zo stoličky. Priemerný cieľ je splnený. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Snaha udělat z tlusté, nesympatické a afektované piče kůl tlustou, nesympatickou a afektovanou piču se už potřetí minula účinkem. Tedy pokud zrovna nejste třeba zoufale nemrdaná prasnice, které přechod klepe na pneumatiky a nikdo o ní nechce opřít ani násadu od smetáku, nebo jeden z těch věčně uslzených empatických bukanýrů, co mají pro své hnusné vypasené kámošky tolik pochopení. To se pak budete hystericky chichotat, úpěnlivě vzdychat nad rozlitým olejem, proč já kráva tolik žrala, romanticky se vám bude dmout podbradek a budete úpěnlivě držet Brydžit masité palce, aby se mezi tím citlivým, ztepile páprdovitým advokátem a ještě citlivějším, vyžilým metrosexuálním milionářem rozhodla správně. Nekulturní, kýčovitý, umělohmotný, zubokazný, močopudný a laxativní povrchní sračkol, který za dávivým hihitumorem pro teplouše a životem zklamané vdovy neukrývá nic hrozivějšího než zatuchlé hnědé stránky nejbrakovější červené knihovny, prosolené otylými slzami armády starých panen. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Před patnácti lety jsem Bridget Jones vysloveně nemohl vystát, ale mám pocit, že tenhle díl ubral hlavní postavě tak padesát procent z její hlouposti a vtip tvůrci nasměřovali spíš do jednotlivých scén. A víte co? Hodně dlouho jsem se tak nenasmál a zároveň ještě déle jsem se nesetkal s komedií, která by byla hodně vtipná a hlavně vůbec ne sprostá. A pokud ano, tak na přiměřené hranici adekvátnosti. Tudíž naprosto v pohodě. Přitom vtipu v tomto filmu bylo tolik, že ho asi vstřebám až v momentě, kdy se na film podívám znova v televizi. Přiznávám tedy, že se mi do kina na tento film moc nechtělo, ale nakonec jsem si film naprosto užil. Parádní britský humor, který jsem ve filmu nebo seriálu dlouho nezažil. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Ano, je to logické, Patrick Dempsey je takový náhradní Hugh Grant, tak proč tuhle domněnku nedotáhnout do konce? Problém trojky je, že vývoj Bridget nedává smysl. Kam se poděla tragická trapnost boje s nadváhou, její zlozvyky a pracovní neschopnost? Nová Bridget je nová a neuvěřitelná stejně jako nový obličej Renée Zellweger. A Colin Firth je tu takový smutný a unavený a bez energie. Takže to, co bych si uměla představit jako zábavu v papírové podobě, kde je sotva načrtnuta základní situace "nepraktická hrdinka náhle řeší otcovství mezi dvěma až příliš atraktivními muži, kteří k ní nepasují ani omylem" v sérii vtipných anekdot, tak v dvouhodinovém filmu stejná látka spíše nudí. ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Zatímco dvojka byla natolik slabá, že si ji v podstatě vůbec nepamatuju, tohle pokračování, které po letech nejspíš stejně jako já nikdo nečekal, nás přesvědčí o tom, že třetí díly nemusí být vždy zbytečně nastavovanou kaší, ale naopak výborným novým zážitkem. Tenhle film má v sobě velký elán a dokáže fungovat, i kdybyste snad první díl neviděli (o druhém ani nemluvě). Vůbec nevadí, že Bridget je o mnoho starší a že pan Darcy je stále stejně škrobený ve své britské kultivovanosti, naopak je to velmi svěží a zábavný počin. Samozřejmě tomu přispívá postava nově příchozího nápadníka, ale nejde pouze o něho, ale o všechny ty vtipné nápady kolem. Humor je to navíc vkusný a nikde nezabředává do trapnosti. A nade všechno je nutné říct, že samotná dějová linka o tom, že Bridget se konečně dočká svého prvního potomka, je podaná velmi lidsky, citlivě a dojemně (v těch správných mezích). Zkrátka ideální harmonie humoru, romantiky a lidskosti. Pro mě velmi hřejivý film, na který se někdy ráda podívám znovu. ~(4,3)~ ()

Galerie (62)

Zajímavosti (26)

  • Když Bridget (Renée Zellweger) drží čerstvě narozené miminko, v jednom záběru je jen zabalené, v dalším je už oblečené a má čepičku. (klarika)
  • Děj filmu se odehrává 10 let poté, co se Bridget Jones (Renée Zellweger) seznámila s Marcem Darcym (Colin Firth). Ve skutečnosti mezi prvním a třetím dílem uplynulo let 15. (Posheidon)

Související novinky

Startuje Best Film Fest

Startuje Best Film Fest

14.12.2016

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 15. do 21. prosince tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé… (více)

PF 2016

PF 2016

24.12.2015

Tak který bude nakonec nejlepší film roku 2015? Revenant: Zmrtvýchvstání nebo Osm hrozných? Nebo ani jeden z nich a do čela žebříčku nej celovečerních filmů roku 2015 se u nás probojují nové Star… (více)

Reklama

Reklama