Reklama

Reklama

Egypt: Tajemství ztracené královny

(TV film)
  • USA Secrets of Egypt's Lost Queen
Ukázka z filmu

Obsahy(1)

Dokument „Tajemství ztracené egyptské královny“ pojednává o nejvýznamnějším nálezu v Údolí králů od objevení hrobky krále Tutanchamona a zcela exkluzívně nám odhaluje archeologické, forenzní i vědecké důkazy, díky nimž byla tři a půl tisíce let stará mumie identifikována jako královna Hatšepsut, jež vládla starověkému Egyptu jako faraon. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2)

mcleod 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrý dokument, popisující práci archeologů při odhalování identity a příběhu královny Hatšepsut. Přestože je v dokumentu dost zajímavých informací, včetně rozhodně poutavého politického příběhu, všechno to trochu ruší zpracování ve stylu "televizní show" tak, aby to za každou cenu bavilo. ()

elizabeth_ba 

všechny recenze uživatele

Trošku mě mrzí, že byl upřednostněn efekt před přehledností, ačkoliv bylo jasné, že dokument není určen "širokým masám", neboť přestože základní pojmy egyptologie, biologie i medicíny byly vysvětleny, tak se domnívám, že "skladník ze šroubárny" (ač si přečte Vergilia v originále) by se v tom ztratil. Dokumenty, v nichž se prolínají nejnovější vědecké metody s vyprávěním příběhů z dávných let (jakýsi polohraný dokument jako tento), jsou moderní, ale já bych spíše uvítala oddělení obou příběhů (tj. pátrání po totožnosti mumií od pátrání po tom jaký byl její život a kdo se pokusil ji, její nejbližší a vůbec cokoli, co s ní mělo souvislost odstranit pro dlouhé a dlouhé generace lidí). ()

Reklama

Reklama