Reklama

Reklama

Epizody(10)

Obsahy(1)

Objevte nekonečnou pestrost života na Zemi a ty nejvýstřednější taktiky přežití, které se u zvířat a rostlin vyvinuly. Tak vypadá evoluce v akci – jedinci pod extrémním tlakem musejí překonat nástrahy protivníků a prostředí a posunují tak hranice svého chování. Jedinečná technika zachycuje ty nejúžasnější momenty, které jsou v přírodě k vidění! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (130)

Lindiště 

všechny recenze uživatele

Dokument ve své vrcholné formě a maximální využití nejmodernější snímací techniky. Když si k tomu ještě připočtu to úsilí, které muselo být vyvinuto, aby vznikly jednotlivé záběry (např. dvou a půlcentimetrová žabička padající ze stromu, zachycená po celou dobu pádu záběrem na stejné úrovni), dá se už mluvit o mistrovství. Navíc druhý díl o mých oblíbených plazech a jiné havěti mě naprosto dostal, že jsem si ho pustila hned 2x za sebou. Už se těším na další pátek! ()

beso74 

všechny recenze uživatele

Tak úchvatné, až som začal podozrievať pána Attenborougha, že si dal všetko namieru vyrobiť u zdatných remeselníkov od Petra Jacksona alebo Georga Lucasa. parádny obraz, zvuk a samozrejme doprovodné slovo, ktoré podfarbuje neskutočný vizuálny zážitok. Keď nad tým tak uvažujem, ak by na našej modrej planéte neboli ľudia, určite by o nej na 100% platilo staré známe slovné spojenie, že je to raj na zemi. ()

Reklama

Gediman 

všechny recenze uživatele

David Attenborough je záruka dobrého dokumentu, a platí to i tady. Musím pochválit dechberoucí záběry, nad kterými zůstává rozum stát... jak se jim to podařilo vůbec natočit? Jistě za tím stály dlouhé přípravy a skvělé načasování. Taktéž se mi líbí, že tu zobrazují i méně známá fakta a zajímavosti, což je dobře. ()

loki5 

všechny recenze uživatele

David Attenborough duchovně navázal na seriál Planet Earth, tentokrát se ale nevěnuje jednotlivým biotopům, ale různým životním formám. Zatímco ve většině dokumentů je vždy jeden nebo dva unikátní záběry, BBC sestavila celý seriál pouze z nich. Průvodní komentář Davida Attemborougha přináší mnoho zajímavých a hlavně nových a překvapujících informací a to jak ze světa rostlin tak i ze světa zvířat. Fascinující svět přírody je znovu doprovázen skvělou hudbou, která člověka vtáhne do děje ještě o to víc. Výsledek je naprosto dokonalý a v HD verzi jsem vždy jen 40 minut zíral s otevřenou pusou. Zvlášť díl o rybách byl naprosto ohromující. Vždy by měl člověk udat nějaké zápory, u tohohle jsem je ale nenašel. 99 % ze 100. ()

SaraMylene 

všechny recenze uživatele

Naprosto fantasticky natočený seriál!!! Mohla bych se na něj dívat pořád dokola. Unikátní záběry z říše zvířat mě naprosto odzbrojily. Vynalézavost všech těch zvířat je neuvěřitelná, jejich přizpůsobivost a učení se novým věcem, jak utéct před predátorem, nebo naopak je dechberoucí. Doufám, že vzniknou další dokumenty. Všem co milují zvířata, vřele doporučuji!! ()

Galerie (114)

Zajímavosti (6)

  • Pro autory bylo složité sehnat průvodce celou sérií. David Attenborough totiž oznámil, že s natáčením dokumentů už končí a odchází do penze. Než se však podařilo sehnat adekvátní náhradu, oznámil legendární přírodovědec, že ho důchod nebaví a podepsal s BBC smlouvu nejen na Život, ale také na další dva projekty. (gogos)
  • Pro perfektně ostré záběry pohybujících se objektů použili filmaři systém s gyroskopickou stabilizací využívaný u letadel a balistických raket. (gogos)
  • Jedná se o do té doby historicky nejdražší dokument z dílny BBC. Celá série spolykala v přepočtu kolem 400 milionů korun. (gogos)

Reklama

Reklama