Reklama

Reklama

Epizody(10)

Obsahy(1)

Objevte nekonečnou pestrost života na Zemi a ty nejvýstřednější taktiky přežití, které se u zvířat a rostlin vyvinuly. Tak vypadá evoluce v akci – jedinci pod extrémním tlakem musejí překonat nástrahy protivníků a prostředí a posunují tak hranice svého chování. Jedinečná technika zachycuje ty nejúžasnější momenty, které jsou v přírodě k vidění! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (130)

beso74 

všechny recenze uživatele

Tak úchvatné, až som začal podozrievať pána Attenborougha, že si dal všetko namieru vyrobiť u zdatných remeselníkov od Petra Jacksona alebo Georga Lucasa. parádny obraz, zvuk a samozrejme doprovodné slovo, ktoré podfarbuje neskutočný vizuálny zážitok. Keď nad tým tak uvažujem, ak by na našej modrej planéte neboli ľudia, určite by o nej na 100% platilo staré známe slovné spojenie, že je to raj na zemi. ()

Sakulnikov 

všechny recenze uživatele

Seriál proti kterému vlastně nelze nic namítat. Nádherné záběry - to je důvod proč jsem se na něj díval. Informace mě tolik nezajímali, ačkoliv Attenborough je skvělý průvodce, nebo jsem je slyšel dříve. Zajímavé byly i části o natáčení a jakému prostředí čelili autoři. Zvláště mě potěšily mé oblíbené surikaty a lasičky a etiopští vlci a mnoho dalších. Vyzdvihl bych předně díly Insects a Hunters and Hunted. Ještě bych přidal, podotýkám botanika mě vždy míjela, díl Plants; prostě fascinující! ()

Reklama

Starlionx 

všechny recenze uživatele

Dokumentární "blockbuster" roku 2009 z produkce BBC představující nekonečnou rozmanitost přírody natočenou ve stylu Planet Earth. Deset dílů plných fascinujících záběrů (obzvlášť ultra slow motion záběry vyvolávají nepopsatelné pocity úžasu) s výborným soundtrackem (George Fenton) a jako vždy jedinečným komentářem Sira Davida Attenborougha. Milovník dokumentů o přírodě si nemůže přát víc. BBC v nejlepší formě! ()

Euchrid 

všechny recenze uživatele

Planet earth už tu bylo, zabavilo a zatímco leží uložené na externím disku je čas dát si malý přídavek. A tohle je sázka na jistotu, BBC a Attenbourough znovu vytvořili něco co v přírodopisných dokumentech nemá konkurenci a hlavně zase tak posouvá laťku že se divím že ještě někdo jiný vůbec dokumenty o přirodě dělá. V každém (tak od oka)dílu je něco zkdokumentováno poprvé a užasně. Jako je to sice věc především rozpočtu, protože jedna epizodka z každého dílu (každý jich má tak 10) musela stát víc než celý jiný dokument, ale jako divákovi mi to může být putna a jenom si to užívám. Vzdušnézáběry, mikrozáběry a taková kvalita hd že vedle toho svět za oknem vypadá jako levná konverze. Chtělo by to občas přidat na dynamice, ale zas usínat u něčeho takového tomu se říká luxusní život.. ()

truby 

všechny recenze uživatele

Pro mně je tohle především o naprosto fascinujících záběrech přírody. Ten komentář je také výborný, ale když jsem o tom přemýšlel, tak nejdříve musely vznikat záběry a pak doplňující komentář, čili ten každý jednotlivý díl se odvíjí od pořízených záběrů, mně by to vyhovovalo naopak - teorie doplněna potvrzujícími záběry, ale chápu, že je velice obtížné vůbec ony záběry pořídit a dávám za 5. ()

Galerie (114)

Zajímavosti (6)

  • Pro perfektně ostré záběry pohybujících se objektů použili filmaři systém s gyroskopickou stabilizací využívaný u letadel a balistických raket. (gogos)
  • Natáčení trvalo čtyři roky, během nichž obkroužili filmaři celý svět. Navštívili všechny kontinenty a na nich desítky zemí. V součtu strávili autoři natáčením tři tisíce dnů. (gogos)
  • Pro autory bylo složité sehnat průvodce celou sérií. David Attenborough totiž oznámil, že s natáčením dokumentů už končí a odchází do penze. Než se však podařilo sehnat adekvátní náhradu, oznámil legendární přírodovědec, že ho důchod nebaví a podepsal s BBC smlouvu nejen na Život, ale také na další dva projekty. (gogos)

Reklama

Reklama