Reklama

Reklama

Odborník na banky

  • USA Bank Shot
Trailer

Obsahy(1)

George C. Scott v roli vizionářského lupiče, který netouží jen po vyloupení banky, ale po tom ukrást ji celou. Krimi komedie, jejíž režie se ujal Gower Champion a v níž hlavní roli vizionářského zloděje jménem Walter Ballantine ztvárnil George C. Scott. Po úspěšném útěku z vězení totiž jeho cílem není pouze banku vykrást, nýbrž ukrást ji celou. Toho docílí tak, že celou mobilní pobočku banky stojící na parkovišti u nákupního centra pomocí speciálních strojů uprostřed noci zvedne, natře ji narůžovo a ukryje ji v kempu pro obytné přívěsy. Při ďábelské akci mu pomáhá půvabná El (Joanna Cassidy) a Al Karp (Sorell Booke). Na stopě už je však i FBI v čele s "Buldokem" Streigerem (Clifton James). Vychytralým lupičům přitom ubývá čas na to, aby se dostali do sejfu s penězi... Snímek byl natočen na motivy románu Donalda E. Westlaka, který je také autorem předlohy krimi komedie Ukradený diamant (The Hot Rock) z roku 1972. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (15)

Han22 

všechny recenze uživatele

Hned 27 známých anglofonních kriminálek vzniklo v roce 1974, což je víc než všech ostatních žánrů dohromady. Filmy mega slavné, celkem známé, originály později známých filmů nebo aspoň zajímavé obsazením. Nic z toho neplatí pro tuhle "komedii", to byla vysloveně kravina. Ať už námětem (nikdo si nevšimne krádeže a přesunu celého baráku?) či obsazením (horší partu nesympatických pitomců aby člověk pohledal). Šéf vězení má pravomoce šéfa policie a tak do LA vyjíždí organizovat pátrání, profesionální kasaři neumí otevřít sejf. Scott hraje lupiče s otráveným výrazem "co dělám v téhle pitomosti. Pár slušných scén tady je (útěk z vězení, obklíčení vedlejšího domu), leč konec je na pár facek a přiměl mě jít ještě o * míň, než jsem chtěl. ()

BerniX odpad!

všechny recenze uživatele

Další hezká knížka, která se dočkala hrozného zpracování. Jediné co zůstalo byla banka-přívěs. Těžko věřit, že tento film má s tímto http://www.csfd.cz/film/20945-ukradeny-diamant/ cokoliv společného, ale má. Hlavního hrdinu a autora předlohy. Nemylte se. Autor předlohy mezitím nezdegeneroval. Chyba je jinde. Chudák pan Westlake. Je sice uveden jako autor námětu, jenže z knihy téměř nic nezbylo a knižní vtip zde dostává řádně na zadek. Film totiž není vůbec vtipný. Takže těm, kterým se film líbil dobře, a těm, kterým se film nelíbil, nebo se na něj teprve chystají - přečtěte si raději knihu - Donald E. Westlake Ukradená banka. ()

Reklama

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Zlodějská komedie, která má sice dobrý námět a místy je trochu vtipná, ale je až moc přitroublá a naivní. Je to spíše taková umělá taškařice. Přitom herci hráli dobře. Kouká se na to dobře, ale na konci jsem zjistil, že kdybych sledoval místo toho teleshopping, tak bych byl více vysmátý i vzrušený. To obočí, které měl George C. Scott, bylo opravdu jeho? ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Prekvapivo vtipný a zábavný film, akýsi predchodca dnešných akčných komédií s vykrádačsko-lúpežnou zápletkou. Bláznivý nápad má miestami až prehnane parodický charakter, no poväčšine sa jedná o celkom dobre rozvinutú myšlienku s nožstvom originálnych scén a nápadov. Škoda, že niektoré vtipné a nanajvýš komické postavy musia čeliť rovnakému počtu nezmyselne konajúcich a hrozivo primitívnych. 65%. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Bank Shot je docela vtipnou komedií se slušnými dialogy. Trochu parodie na krimi, především konec hodně "ujíždí". Kvalitu filmu může pokazit dabing studia Bear v čele s Liborem Teršem, který si opět střihl víc rolí. Naopak nahoru jej táhne Petr Oliva coby "Buldok" Streiger. Bez ohledu na českou verzi MGM dávám 4*. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (1)

  • Snímek byl natočen podle stejnojmenného románu Donalda E. Westlakeho z roku 1972. (Terva)

Reklama

Reklama