Reklama

Reklama

Charismatický Jean Reno jako Charly Matteï hraje ve francouzském thrilleru bývalého mafiána, který poslední tři roky vede klidný život v ústraní a věnuje se své rodině. Jednoho rána ho na parkovišti přepadnou maskovaní muži a zasáhnou 22 kulkami. On však střelbu přežije a jeho krutá pomsta na sebe nenechá dlouho čekat. Minulost Matteïa dožene, když se objeví jeho kamarád z dětství. Přísahali si věrnost na život a na smrt, ale věci se mají po letech jinak… Film vypráví o podsvětí francouzské mafie v Marseille. Režisér Richard Berry staví na části románu L´lmmortel. Film je fikcí založenou na faktech a realitě každodenního života. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (343)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

22 výstrelov je skôr 22 možností ako sa dopukať od smiechu. Ako je to typická rola Jeana Reno, nič nové, ale keď tam mácha tou stuhnutou pravačkou, to bolo fakt komické. Aj tí záporáci to nebola žiadna sláva, jeden žere pizzu, druhý mu švahne po nezhode lopatou po hlave, samozrejme sa neuistí, či je v bezvedomí, no a ten po úderom lopatou je za 10 sekúnd na nohách, čo by znova zrodený. Ak fakt to považujem za akčnú komédiu, hoci sa tvári strašne drsne a vážne. Zaujímavý výrok: "Česť ti je na nič, keď si mŕtvy." ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Už keď na začiatku vystrieľala banda mafiánov z tesnej blízkosti na Rena celé zásobníky, pričom sa mu ani raz nedokázali trafiť do srdca alebo do hlavy, tak som si povedal, že to bude dosť srandovný film a nemýlil som sa, lebo podobných nezmyslov tu bolo plno. Najhoršie je, že tento film sa tvári skutočne vážne, priam ako existenciálna dráma o poctivom zabijakovi a toto fakt nemôžu myslieť vážne. Skrátka od Rena je to šliapnutie mimo. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Když odhlédneme od střídání vzpomínek a současnosti, které má ozvláštnit styl vyprávění, ale spíše mate, dostaneme historku plnou klišé. Na jaké klišé si vzpomenete, to tu je. Napravený mafián, který napravil prostitutku, policajtka s traumatem a sklony k chlastu, nepřístupný velitel, drsňácký mafián, co střílí synovce za požitý gram jointu... Po zhruba dvaceti minutách už mě to zoufale nebavilo, jen jsem čekal, s jakým dalším klišé film nastoupí, a koukat na to dvě hodiny je za trest. SPOILER--- Tak chytrý gangster a když má schovat rodinu, posílá děti do školy, a dokonce pod pravým jménem? ----KONEC SPOILERU ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„Z monsieur Matteï cedník dělati, s předstihem hrob svůj třeba si kopati.“ (staré marseillské mafiánské přísloví). Chvilku mi trvalo, než jsem přistoupil na Berryho pravidla hry (televizní look, zatmívačky, přechody mezi scénami), ale pak jsme si tu vendetu nikdy nezaschlé krve docela užil - navzdory tomu, že při natáčení akčních scén uvázal kameraman svůj nástroj na kango a šel na svačinu. Jean Reno je už tady pomalu posílán do domova za Abem Simpsonem, ale já osobně jsem s ním neměl sebemenší problém.. ()

Historik 

všechny recenze uživatele

Tohle natočil člověk s nějakou úchylkou. Je to patrně nejbrutálnější francouzský film, co jsem kdy viděl. Navíc natočený stylem, který se mi příliš nelíbil. Když přihlédnu ke scénáři, který není bůhvíjak vynalézavý, nemohu hodnotit nijak vysoko. Možná, kdyby to dostal do ruky jiný režisér, dalo by se z tohoto námětu něco udělat. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (15)

  • Snímek se ve Francii udržel 8 měsíců mezi nejnavštěvovanějšími filmy. (movieband)
  • Skutečný Jacques Imbert, jehož příběhem se film inspiroval, opravdu přežil 22 výstřelů a jako památku si odnesl ,,jenom'' paralyzovanou pravou ruku. (Krouťák)
  • Film produkovala spoločnosť EuropaCorp, ktorú spoluzaložil režisér Luc Besson. Sú tu preto prítomné určité odkazy na jeho predchádzajúce filmy: 1. Podobne ako v Léon (1994), ani Charly Matteï sa „nedotýka žien ani detí“. 2. Záverečné titulky sú úryvkom z opery "Lucia di Lammermoor", ktorú predviedla diva Plavalaguna v Piaty element (1997). (Arsenal83)

Reklama

Reklama