Reklama

Reklama

VOD (1)

Charismatický Jean Reno jako Charly Matteï hraje ve francouzském thrilleru bývalého mafiána, který poslední tři roky vede klidný život v ústraní a věnuje se své rodině. Jednoho rána ho na parkovišti přepadnou maskovaní muži a zasáhnou 22 kulkami. On však střelbu přežije a jeho krutá pomsta na sebe nenechá dlouho čekat. Minulost Matteïa dožene, když se objeví jeho kamarád z dětství. Přísahali si věrnost na život a na smrt, ale věci se mají po letech jinak… Film vypráví o podsvětí francouzské mafie v Marseille. Režisér Richard Berry staví na části románu L´lmmortel. Film je fikcí založenou na faktech a realitě každodenního života. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (344)

honajz 

všechny recenze uživatele

Když odhlédneme od střídání vzpomínek a současnosti, které má ozvláštnit styl vyprávění, ale spíše mate, dostaneme historku plnou klišé. Na jaké klišé si vzpomenete, to tu je. Napravený mafián, který napravil prostitutku, policajtka s traumatem a sklony k chlastu, nepřístupný velitel, drsňácký mafián, co střílí synovce za požitý gram jointu... Po zhruba dvaceti minutách už mě to zoufale nebavilo, jen jsem čekal, s jakým dalším klišé film nastoupí, a koukat na to dvě hodiny je za trest. SPOILER--- Tak chytrý gangster a když má schovat rodinu, posílá děti do školy, a dokonce pod pravým jménem? ----KONEC SPOILERU ()

Hennes 

všechny recenze uživatele

Hodně průměrný mafiánský snímek z Marseille. Už ten začátek, kdy je Reno roztřílen 22 kulkami a přesto přežije (a je zcela bez následků), mi napověděl, že to bude trochu přitažené za vlasy. Tři kamarádi kteří si přísahali věrnost. Jeden chce ukončit činnost v mafii a žít klidný život, druhý jde naopak tam, kam ten první nikdy nechtěl a to je obchod s drogami. Třetí se potácí mezi věrností k jednomu či druhému. Samozřejmě vše končí krvavou pomstou nejen hlavního hrdiny, ale i vyšetřující komisařky za smrt svého manžela. Že mezitím proběhl únos dětí a jejich záchrana je už jen perličkou. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Tuhý mafián je jediným druhem mafiána, kterého jsem ochoten ve svém životě akceptovat. Proto mne obyčejně souboje ukrutně zlých mafiánů s těmi hodnými, tedy přibližně o 10% menšími zmetky, obvykle nechávají naprosto chladným. Jenže Jean Reno je můj velký oblíbenec a tak jsem musel vidět, kterak si zahraje roli pomstychtivého děravého cedníku. Dal to celkem slušně, nicméně ani jemu se nepodařilo přesvědčit mne, že hodní mafiáni si zaslouží své poctivě nakradené majetky a mou úctu. ()

Thomassi 

všechny recenze uživatele

Další film, od kterého jsem čekal víc. A o to větší je zklamání, že se jedná o francouzský snímek z prostředí mafie. Už úplný začátek se mi zdál celkem špatný. Jean Reno vysadí svýho kluka na ulici, kde se to jen hemží sračkama? To by normální člověk neudělal. Ale to jsem ještě nevěděl, že za pár okamžiků budu svědkem daleko většího průseru. V garáži pak nesmrtelný Jean schytá 22 kousků olova. A myslíte, že po tomto se zaručeně odeberete do věčných lovišť? Ani hovno. Za několik dní se uzdraví a nasraně likviduje všechny, kdo mu to způsobili. Tato část filmu (tedy zbytek bez těch 5 úvodních minut) je poklidnější, místami koukatelná, místami nudná. Jean Reno nehraje vyloženě špatně, jeho odplata je krutá a pomalá, ale žádná brutální akce, která by tomuto filmu velmi pomohla. On vlastně celý film má stoupavou kvalitu, kde konec je asi nejlepší pasáží. Takže tentokráte mě Frantíci zklamali, proto dám nejslabší 3* (50%), právě za ten dobrý konec, jinak by to bylo ještě o stupeň slabší. ()

JJ.Gibson 

všechny recenze uživatele

No moc mě Jean Reno nepotěšil... 22 Bullets se snaží být extrémně vážným a hlubokým snímkem, kterému měl dát Jean Reno typickou ostrost. Jenže to se tady vůbec nepovedlo!!!!! Je to velmi dlouhý a nikterak záživnou formou podaný film. To, že hlavní hrdina nebude skákat z budovy na budovu za doprovodu kulek, to je z tohoho filmu patrné, to nevadí, ale co vadí a hodně, že vás nebaví ani ta neakční část. Jean Reno se poměrně nelogicky pohybuje mezi jednotlivými scénami a člověk ani neví, proč tomu tak je, všude je absolutně v tu pravou chvíli na své pověstné dvě kulky, jednu do hlavy jednu do srdce. Vrchol všeho je, když se proplétá asi kilometrem ostnatého plotu WTF?? A konec filmu je vážně na 22 výstřelů do režiséra, magnumem nejlépe! Celkové shrnutí: Nudné, zdlouhavé, nezáživné, nepříliš dobrý Jean Reno, nakonec dávám jednu hvězdičku, je mi líto... ()

Galerie (41)

Zajímavosti (15)

  • Tony Zacchia (Kad Merad) nosí hodinky značky Jaquet Droz Geneva Grande Seconde. (dyfur)
  • Keď si Charly Matteï (Jean Reno) v nemocnici pichne vidličku do ruky si na ranu priloží obrúsok. V nasledujúcich záberoch však obrúsok mizne a znovu sa objavuje. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama