Reklama

Reklama

Croodsovi

  • USA The Croods (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Croodsovi jsou pravěká rodina, která přežívá jen díky pevně stanoveným pravidlům a ochraně taťky Gruga. Tato pravidla sice rodinu chrání, ale zároveň zakazují všechno zajímavé a zábavné, to si aspoň myslí dospívající dcera Iška, která má tendence pořád běhat venku, vzhlížet ke slunci a dělat podobné nesmysly. Díky tomu se seznámí s mladým chlapcem, který dlouhou dobu přežívá sám, je geniálním vynálezcem. Mladík Išce sdělí, že oblast, kde momentálně žijí, se chýlí k zániku a všichni by ji měli opustit. Brzy se jeho slova začnou naplňovat a Išce nezbývá, než pokusit se přemluvit svého tvrdohlavého otce k opuštění jeskyně a odchodu pryč. Rodinu čeká velká zkouška, ale také největší dobrodružství jejich života. (TV Nova)

(více)

Videa (32)

Trailer 2

Recenze (718)

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Co se týká nápaditosti, tak Croodsovi vedou na plné čáře, zejména díky roztodivným stvořením a zajímavým vynálezům. Příběhově nejde o nic vyjímečného, tvůrci se opět nevyhnuli mnoha poučným a sentimentálním momentům, nicméně to patří odjakživa k animovaným filmům. Nemohu říct, že bych se nějak výrazně řezal smíchy, ale prostě se mi tento film líbil, tak či onak. Zkrátka milá oddychovka, která sice není dokonalá, ale potěší a neurazí. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Rodinka úžasných tak trošku inak. Croodsovi su praveká família, ktorá sa striktne drží pravidiel hlavy rodiny, Gruga. Teda, nie tak úplne všetci. Pre dcéru Išku, ktorá je v puberte, sú otcove zákazy, ako hádzanie hrachu na stenu. Jedného večera útekom z jaskyne objaví niečo nepoznané. Rodinku čaká dobrodružstvo na ktoré len tak ľahko nezabudne. Milá rozprávka, ktorá zabaví nejedného diváka. Malého skromného i náročnejšieho veľkého. Vrátane dobre vyobrazeného príbehu rozprávka obsahuje niekoľko slušných, originálnych frkov. Pár krát som sa naozaj schuti zasmial - 75%. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Překvapí akční scény, za které by se nemusel stydět ani uznávaný Michael Bay. Zamrzí podobně jako v minulém Sandersově filmu vykrádání Avatara. Pokud jde o příběh, asi není třeba zmiňovat že i zde se jedná o spíše dětskou zábavu, které se občas zasměje i dospělý. Nicolas Cage za mikrofónem film táhne poměrně spolehlivě. 60% ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Absolutna spokojnost, cakal som, ze to bude trosku slabsie. Su tam krasne kamerove nalety, teda dnes je s pocitacom mozne vsetko a uz teda nic neprekvapi, ale dobre sa na to diva a hlavne je to specialne natocene pre 3D, hlavne ta krasna priroda, takze vyplatilo sa to vidiet v kine. Postavy, ich dialogy a akcie su humorne, hudba od Alana Silvestriho je uzasna, pacila sa mi aj ta skladba pri zaverecnych titulkoch. Nemam tomuto animaku co vytknut, kludne si ho pozriem rad niekedy znovu. _________ Nicolas Cage - (Grug) +++ Emma Stone - (Eep) +++ Ryan Reynolds - (Guy) +++ Catherine Keener - (Ugga) +++ Cloris Leachman - (Babi) +++ Clark Duke - (Thunk) +++ Chris Sanders - (Belt) +++ Randy Thom - (Sandy) +++ Produkcia: Christine Belson, Jane Hartwell +++ Námet: John Cleese +++ (Videl v nemeckom v 3D kine 26.03.13) +++ ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Určitě to má poselství a na každém je, jak si ho přebere. Ale je to tak nijaký, neoriginální, už na začátku je jasné, jak to skončí. Nevadilo by to, ale to by to ovšem nesmělo být fádní, nezajímavé. Všechno je jak podle šablony – příběh, hudba, animace, dabing, návrhy postav, jejich chování, vtipy, … Jako by si tvůrci řekli: „Tak a teď hezky všechny opijeme rohlíkem. Tohle se líbilo tady, s tímhle byli diváci spokojení tady, tohle fungovalo tady, tohle je můj oblíbený vtip, ten tam taky musíme dát… a teď to všechno vezmeme a uděláme z toho super guláš! A všem to bude chutnat!!!“ NOPE. Třeba takové Na vlásku, Jak vycvičit draka i ten blbej Nemo nebo ještě přiblbější Kung Fu Panda se mi líbili mnohem víc – to mělo nějakou jiskru. Slabé 2*. ()

Galerie (76)

Zajímavosti (11)

  • Tržby ze severoamerických kin byly 187,2 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových 587,2 mil. (NIRO)
  • Náklady na výrobu byly zhruba 135 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Po závěrečných titulcích je ještě krátká scéna s mamutími myškami. (necisty)

Související novinky

Zemřela oscarová herečka Cloris Leachman

Zemřela oscarová herečka Cloris Leachman

28.01.2021

Z Kalifornie přišla smutná zpráva, ve věku 94 let totiž včera filmový svět opustila americká herečka Cloris Leachman. Zprávu o úmrtí médiím předala její manažerka Juliet Green. Ve filmu se Cloris… (více)

Nicolas Cage neschopným únoscem

Nicolas Cage neschopným únoscem

17.05.2015

Asi vám neuniklo, že je kariéra Nicolase Cage, ehm... hodně zajímavá. Občas se sice objeví filmy jako Kick-Ass, Joe nebo Croodsovi, jinak ale diváci jen zdrceně vzpomínají na časy Skály, Con Airu a… (více)

Oscarové nominace 2014

Oscarové nominace 2014

16.01.2014

Dnes odpoledne vyhlásila Akademie filmového umění a věd (AMPAS) ústy své prezidentky Cheryl Boone Isaacs a herce Chrise Hemswortha nominace na Oscary pro letošní rok. O prvenství v počtu nominací … (více)

71. Zlaté glóby - výsledky

71. Zlaté glóby - výsledky

13.01.2014

71. udělování Zlatých glóbů v hotelu Beverly Hilton skončilo. Moderátorská dvojice Tina Fey a Amy Poehler dala rychle zapomenout na nepříjemnost, kdy prasklý vodovod kolem poledne zatopil červený… (více)

Reklama

Reklama