Reklama

Reklama

Série(8) / Epizody(128)

Hlavní inspirací pro jejich příběhy je manuální nešikovnost. Důležitá však není jen legrace, ale i optimistický postoj Pata a Mata k životu. I když je vše ztracené, nikdy neskládají ruce do klína a nakonec jsou vždy se svým řešením spokojeni. Sláva hvězd rostla až do roku 1995. S novým tisíciletím se Pat a Mat vracejí opět na scénu v nových příbězích. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (260)

megacik 

všechny recenze uživatele

Séria 1 - 100%, Séria 2 - 100%, Séria 3 - 50% a ostatné série..... odpad, odpad, odpad, odpad, odpad. Priemer  31%, dve hviezdy.   V prvých dvoch sériach máte okrem nápadu, ešte aj absolútne skvelý hudobný podmaz, ktorý sa pomaly začal vytrácať v priebehu 3. série, až sa nakoniec vytratil úplne.  Nechápem, prečo zničili to, čo tak krásne fungovalo, a čo dávalo tomuto seriálu dušu, tú neopakovateľnú atmosféru....pustili sa asi do toho nejakí kvázi umelci a z umeleckého diela vyrobili bezduchý brak.  Ešte aj tie reklamy v roku 2020-2023 sú také priblblé. Kedysi to boli dvaja babráci, čo nás tak skvele bavili, a od roku 2020 sú z nich zrazu už "šikovní majstri, a odborníci"...a to úplne vážne, bez štipky irónie, ktorá by to celé vysvetlila, a následne to potom  vyzerá, ako by si z nich deti mali brať príklad, a čo tak vidím súčasnú generáciu, tak si pravdepodobne aj berú. ()

korbitch22 odpad!

všechny recenze uživatele

Dvě hnusné postavičky,se snaží kutit a socialistický divák plus dnešní mládež jsou u vytržení,tohle jsem nenáviděl už jako malé děcko a pamatuju si,jak sem asi v sedmi letech řekl tátoj,jestli bych ho mohl slušně poprosit,jestli by ty dva kretény laskavě vypnul,táta se usmál a hodil tam vhs predátora...jupí :-) ()

Reklama

Mukunda 

všechny recenze uživatele

Dětský seriál, u kterého se baví všichni. Koumalové, kteří na vše mají řešení, které se ale ne vždy povede dle jejich představ. Kromě vtipnosti jednotlivých nápadů a konstruktů mě zaujalo, s jakou nezdolností a odhodláním vycházejí vstříc novým a novým výzvám a jak, přes všechny nehody a neshody zůstávají věrnými přáteli. ()

AweDuckling 

všechny recenze uživatele

Občas i trochu zábavná... ale většinou strašně otravná dvojice Pat a Mat; a všemi příběhy prolínající se ještě otravnější (stále se opakující) znělka. Ne, nikdy jsem je neměla ráda - a asi už nikdy nebudu. Párkrát se ještě škodolibě zasměji, když ty dvě postavičky něco zkazí a zničí, ale podesáté, podvacáté, posté už mi to leze na nervy. ()

lele

všechny recenze uživatele

Když to ještě bylo A je to! (z jakého důvodu není tento název seriálu zde v databázi, je mi záhadou), byla to hrozná sranda. Kdysi jsme šli se synem nějaký pohádkový les a jedno stanoviště bylo tihle dva kutilové. K trase byl takový sešitek s popisem pohádek a seriálů. U A je to! bylo krásně popsáno poselství původního seriálu. I když to dva troubové všechno podělají, nikdy se na sebe nenaštvou, pořád se snaží spolupracovat v zájmu vyřešení problému, a nakonec problém taky vždy vyřeší. Byť často velmi netradičně. No, a pak po letech se objevila jakási další série, to už jako Pat a Mat, a vtipu tedy notně ubylo. A co nejhůř - ten pozitivní závěr často, ne-li vždy, úplně chybí. Prostě už z toho čiší z větší části jen trapnost. ()

Galerie (139)

Zajímavosti (84)

  • Vo Švajčiarsku boli zakázané niektoré epizódy, pretože obsahovali vysoké množstvo groteskného násilia a považovali to za príliš nebezpečné. Francúzske a talianske jazykové kanály tieto epizódy vysielajú ako normálne. (MerlinPolcic)
  • Během normalizace v 70. letech se postavičky staly předmětem kádrování. Autorům bylo vyčítáno nejen jejich nedostatečné „socialistické uvědomění“ ale i „záměrně“ vybrané barvy triček, které podle kádrováků měly ironizovat SSSR (červená) a ČLR (žlutá). Tvůrci tedy museli změnit barvu Matova trička na šedou. V roce 1989 po pádu komunistického režimu Mat zase začal nosit červené tričko. (Terva)
  • Po deseti letech se k animaci seriálu vrátila Xenie Vavrečková. Předtím naposledy animovala epizodu Světlo (1979). (halkovka)

Reklama

Reklama