Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Veselohra Léto s kovbojem vypráví o setkání venkovského zootechnika a traktoristy Honzy s pražskou psycholožkou Doubravkou, správnou holkou, která se o prázdninách musí starat o svého rozmazleného snoubence. Úsměvný příběh o tom,jak se tihle dva tak rozdílní lidé potkali, seznámili a zamilovali, natočil v roce 1976 režisér Ivo Novák a do hlavních rolí obsadil znamenitě sehranou dvojici Danielu Kolářovou a Jaromíra Hanzlíka. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (290)

argenson 

všechny recenze uživatele

Jako dítě jsem se pochopitelně smál nejvíc scénám, kdy Daniela Kolářová spadne do rybníka nebo Oldřich Vízner dostane dortem do ksichtu. Při pozdějších podíváních jsem si začal užívat jiné finesy a při posledním vidění mě na kolena dostal Jiří Pleskot, jehož vklad do zásadní rodinné debaty o výběru ženicha zněl: "Tak sakra rozsviť." :-) Léto s kovbojem prostě považuju za jednu z nejlepších komedií 70. let, příjemně naporcovaná letní romantika v kombinaci s dobově oblíbenou dvojicí Kolářová-Hanzlík a příjemnou písní Marie Rottrové potěší i dnes. ()

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Hanzlík ve snímku prokazuje, že mu právem náleží titul "český Belmondo". Pečlivě vybraný rafinovaný outfit (ne)skrývá vypracované tělo, které bez problémů obloudí mysl i srdce každé samičky lidské i zvířecí, ve filmu i u televize. Hanzlík dále dokázal, že český národ je národem hrdinů, neboť vzít si hysterickocholerickou, poněkud šáhnutou Kolářovou i s jejím stejně postiženým příbuzenstvem vyžaduje nesmírnou odvahu. A taky musím uznat, že Kořínková byla ve svých dvaceti pěkný kus ženský. A to tehdy nebyly mekáče. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Doubravka má priateľa, ktorý je ale absolútny blbec. Čo znamená, že ak ho začne podvádzať, tak je to úplne v poriadku. Keď Honzovi oznámi, že už má priateľa, tak sa čuduje, že mu je to akosi divné. Že on má spomienku na dávnu lásku v podobe tetovania, to je ale vážny problém. Je to síce celkom fajn letná romantika, ale nielen vďaka spomínaným veciam, ale aj celkovej rozťahanosti a absencie nejakého vážnejšieho konfliktu ma viac menej sklamala. ()

xaver 

všechny recenze uživatele

"...znám všechny krávy v okolí, ale Vás jsem tady ještě neviděl..." předznamenalo tento film jako snímek, na který bude divák rád vzpomínat a vracet se k němu stejně, jako k další spoustě výborných českých komedií. Výborný námět, nesmrtelné hlášky a skvělé herecké výkony zaručují dobrou zábavu, které neváhám dát 5*. ()

maslic 

všechny recenze uživatele

Tohle na me pusobilo jako nejaka politicka agitka o tom, jak nakrasne se inteligence muze dat dohromady s pracujici tridou. A pritom to mezi Hanzlikem a Kolarovou vubec nejiskri, neni tam zadna chemie a vsechno ovlada jen jejich slepa laska. Jasne ze "lasce se meze nekladou". Ale tady je primo do oci bijici, jak prosty lid nad burzoazni tridou zvitezil, a jak dalsi strediskova vesnicka svoje stadecko o jednu ovci rozsirila. Videno az v 2010. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (28)

  • Koncert v televizi, který sleduje Doubravka (Daniela Kolářová) s rodiči, babičkou a prababičkou, je „Koncert pro dvoje housle, smyčcový orchestr a cemballo“ d moll, BWV 1043 (1. věta), skladatele J. S. Bacha. (Idée_fixe)
  • Natáčelo se také v Praze Karlově mostě, Paláci ADRIA, Libeňském zámečku, Kamenickém Šenově. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)

Reklama

Reklama