Reklama

Reklama

Jack se chystá vyplout

  • USA Jack Goes Boating (více)
Trailer

Jack (Philip Seymour Hoffman) je řidičem limuzíny, jenž sní o práci v newyorské hromadné dopravě a miluje reggae. Většinu času tráví se svým spolupracovníkem a nejlepším přítelem Clydem a jeho ženou Lucy. Ti Jacka seznámí s Connie (Amy Ryan), která s Lucy pracuje v brooklynském pohřebním ústavu. Connie má na na svého nového přítele dobrý vliv – Jack se učí vařit, jde za novou kariérou a učí se plavat, aby v létě mohl vzít Connie na její vysněnou projížďku na lodičce. Zatímco však Jack a Connie pomalu propadají své lásce, manželství Clyda a Lucy se začíná otřásat v základech. Sledujeme, kterak se oba páry musí vyrovnat s nevyhnutelným osudem svých vztahů. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (99)

lennyd 

všechny recenze uživatele

Jack (Philip Seymour Hoffman) by poprvé v životě chtěl zaujmout mladou ženu, Connie (Amy Ryan), a udělá pro to cokoliv. Třeba se hodlá nauřit plavat, aby mohl vzít Connie v létě na vodu, nebo se chce naučit vařit, aby mohl pro Connie uvařit večeři. Naštěstí má skvělé přátele, Clyde (John Ortiz) a jeho ženu Lucy (Daphne Rubin-Vega), kteří jsou mu na jeho cestě podporou. Ale čím více se Jackovi začíná u Connie dařit, tím více se vztah Clyda a Lucy bortí... I Philip Seymour Hoffman se vydal do vod "udělej si vše sám vod", a vrhl se jak na režii tak i hlavní roli tohoto snímku (není divu, když jej měl dopodrobna nastudován ze stejnojmenné divadelní hry). A světe div se, ono mu to vyšlo - možná to bylo tím, že z filmu vyzařovala taková radost, kterou do něj Philip Seymour Hoffman i ostatní herci vkládali. K několika scénám bych sice asi měl co vytknout, ale není to nic tragického, a naopak ty příjemné scény to bohatě vyvažují. Herecké obsazení mi taky sedělo, Hoffmana mám rád, a s ostatními jsem se okamžitě dokázal sžít. Chvilkama jsem měl pocit, jako bych se nedíval na film, ale na příběhy kolegů z práce... ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Zápletka filmu je důsledně koncipována podle více než 60 let starých a osvědčených norem klasického Hollywoodu, podle nichž snímek obsahuje dvě dějové linie – romantickou a pracovní, a v nichž musí mužský hlavní hrdina překonat určité překážky, které se před ním objeví, načež se film šťastně uzavře. Jack pozval ženu svých snů na lodičky, jenže vůbec neumí plavat. Naštěstí má půl roku času a vůli se změnit. Ale kromě toho, že se učí plavat, se také musí naučit vařit… Co se týče pracovní linie, tak Jacka jaksi mimochodem a poněkud zbytečně zajímá práce u dopravních podniků, protože spíše než rozvážet jednotlivě bohaté cizince by asi chtěl vozit tisíce stejně obyčejných lidí, jako je on sám. ____ Film je adaptací čtyři roky staré stejnojmenné divadelní hry. Phillip Seymour Hoffman, který se v ní zhostil hlavní role, si dílko asi hodně oblíbil, když se rozhodl ho převést na stříbrné plátno coby svůj filmový režijní debut. Jenže děj, který zřejmě stačil na zabavení divadelního publika, je pro film, byť pouze 90 minutový, poněkud řídký a nezajímavý. ____ Film vypovídá o newyorských příslušnících nižší střední třídy, kteří se tak trochu ztrácejí ve vlastních životech: Jack ve svém bytě ani nemá kuchyň, takže musí uvařit u svého kamaráda, Connie zase svého ideálního muže popisuje jako člověka, který má práci. V jejich postavení se člověk spokojí s málem… Snímek v zásadě funguje jako hořko-smutná výpověď o prostých problémech prostých lidí, jenže podobných, a i lepších filmů již bylo natočeno mnoho, a Jack se chystá vyplout zkrátka nemá moc čím zaujmout. Je těžké pochopit, proč měla divadelní hra takový úspěch; příběh je nenápaditý a postavy u mě nevzbudily ani odpor, ani sympatie. Což je samozřejmě ta nejhorší možnost. ______ Proč se vůbec ztotožňovat s jednoduchým pracujícím čtyřicátníkem, který nikdy nemusí řešit životní problémy, protože se jim vyhýbá příjímáním pozitivních vibrací reggae rytmů? Jack je až příliš nevýrazný charakter; je rád, že má práci, i když by radši pracoval v hromadné dopravě, a nic dalšího už se o něm nedovíme. Je záhadou, čím vyplňoval svůj případný volný čas předtím, než poznal Connii. Nyní ho tráví lekcemi plavání a kurzem vaření. Nikdy v životě neměl dlouhotrvající vztah, přičemž Connie je na tom podobně. Oba se vlastně nacházejí v situaci středoškoláků, kteří poprvé poznávají milostné vzplanutí. Film se tedy příliš neliší od středoškolských melodramat, až na to, že jeho protagonisté již překročili čtyřicítku. A v tom spočívá jeho jediné ozvláštnění. Budikžničemu Jack se sice rozhodl něco udělat se svým životem, což je sympatické a poučné, ale život obvykle vyžaduje větší oběti, než naučit se plavat a uvařit. Film proto zůstává svým vyzněním poněkud odtržený od reality. ()

Reklama

prkalil 

všechny recenze uživatele

Nelson (též podramenní páka) je klasický zápasnický chvat, který se provádí tak, že se ruka zezadu podstrčí pod paží soupeře, ohne se směrem nahoru okolo jeho ramene a dlaní se zahákne za jeho krk, což velmi ztěžuje vyproštění a umožňuje tlak na hlavu zezadu a ze stran. Rozlišujeme jednoduchý Nelson (provedený jednou rukou) a dvojitý Nelson (provedený oběma rukama), popřípadě v odbornější rovině čtvrtinový, poloviční, tříčtvrtinový a plný (dvojitý) Nelson. Jelikož dvojitý Nelson (též dvojitá podramenní páka či dvojitý zámek) je velmi nebezpečný chvat, neboť provedený s dostatečnou razancí či shodou nešťastných okolností může skončit i smrtí druhého zápasníka (hrozí poranění krční páteře či přímo zlomení vazu), je jeho použití v bojových sportech velmi omezeno. V řadě zápasnických soutěží (zejména v amatérských, ženských a dětských) je přímo zakázán. ... tolik wikipedie. ... - Kdyby nebylo toho dvojitého nelsona před závěrem filmu, byla by to málem příjemná selanka... ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Tak to je hned druhý film za sebou s Phillipem Seymourem Hoffmanem co jsem viděla, ale v tomto případě byl současně i režisérem. Nejen, že si Jacka zahrál na jedničku s hvězdičkou, ale oceňuji, že nás nechal nahlédnout s velkou mírou empatie i do světa takových lidiček, jako jsou právě Jack a Connie. Celý film se linul v hořkosladké atmosféře s velmi jemným humorem. Každý z nás má někde na duši nějaké své citlivé místečko a v případě Jacka to byl mimo jiné i velký pocit nedostatečnosti. Téma o tom, co je ve skutečnosti opravdu důležité, se skvělou muzikou a s některými nezapomenutelnými momenty (např. scéna na mostě). Film o plavání, vaření, poznávání, jemných doteků až..........prostě si ten film nenechte ujít. ()

frashmaker 

všechny recenze uživatele

Kvalitní příběh o chlápkovi, který zatím v životě neměl příliš štěstí a radosti. Příběh o tom, jak je těžké navazovat známosti, o snaze a naději. Spousta lidí, kteří nevypadají zrovna jako z titulní strany Playboye se může chovat velmi podobně. Ale nevzdávejte to! To štěstí jednou opravdu příjde a čím déle budete čekat, tím ten prožitek bude hlubší, intenzivnější a nádhernější. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (2)

  • Jedná se o první a poslední snímek, který Philip Seymour Hoffman zrežíroval a ve kterém si zahrál jednu z hlavních rolí. (willy1)
  • Philip Seymour Hoffman si zde zopakoval roli, kterou již ztvárnil na divadelním jevišti. (oje)

Reklama

Reklama