Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Filmový příběh o populárním superhrdinovi ze stáje DC Comics odhaluje původ Arthura Curryho (Jason Momoa), napůl člověka, napůl obyvatele bájné Atlantidy, kterého jeho životní cesta přiměje čelit pravdě nejen o tom, kým ve skutečnosti je, ale zároveň prověří, zdali je hoden stát se tím, pro co byl zrozen… králem. (Vertical Entertainment)

Videa (5)

Trailer 5

Recenze (1 217)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Rozhodně se nedá říct, že by mi v Aquamanovi něco chybělo. Právě naopak toho v něm bylo odhadem tak na tři nebo čtyři trháky, no a právě kvůli téhle scenáristické a režisérské horečce jsem se všech možných i nemožných veleakčních scén, výbuchů, soubojů, drsných pohledů, pubertálních (ale sedících) vtipů, dechberoucích výpravných nápadů a speciálních efektů už někdy v půlce filmu málem přejedl. Nechci ale moc kritizovat, protože po upoutávkách jsem vlastně něco přesně takového čekal - Flashe Gordona tohoto tisíciletí. Stejně mě ovšem zamrzelo třeba to, že film hned na začátku představil skvělého padoucha s pochopitelnou motivací (a ta scéna v ponorce byla vážně nemilosrdně tíživá), aby ho později... Skoro nevyužil a udělal z něj obyčejného mlátiče? Škoda, škoda, to si Black Manta nezasloužil, jeho postava měla (má?) rozhodně na víc. Co se týče herců, Jason Momoa je ohromný sympaťák, ale to už jsme věděli, takže mě překvapil a potěšil hlavně komediální talent Amber Heard. Jo a Rupert Gregson-Williams složil po Wonder Woman další moc dobrý komiksový soundtrack, který se dá bez problémů poslouchat samostatně (a ani mi nevadí, že připomíná .Mothersbaughův Thor: Ragnarok). ()

CrypzzXD 

všechny recenze uživatele

Je to tam! Není to čistých pět hvězd, ale mám za DC upřímnou radost, že se vyhrabalo ze všeho toho srabu, které sužovalo jejich poslední filmy. Snaha dohnat Marvel je u konce a my se můžeme radovat, protože nás naštěstí čeká éra nenásilně propojených filmů, která, zdá se, vyprodukuje řadu kvalitních komiksových adaptací, u kterých nám za tvůrce nebude stydno. Tohle je totiž blockbuster, jak má být, a za který se u DC nemusejí stydět, ba naopak na něj mohou být právoplatně hrdí. Velkolepá, vizuálně podmanivá, zábavná a ve své podstatě sympaticky naivní divočina. 9/10 (DCEU: MoS 8/10 BvS 4/10 SS 4/10 WW 7/10 JL 4/10) ()

Reklama

Psema 

všechny recenze uživatele

Film z ranku vypni, nebo budeš vypnut. Vizuálně neskutečný achievement, který pravděpodobně nemá v současnosti řemeslnou konkurenci a hrdě zadupává předchozí DC věci i cokoli od Marvelu. Vypravěčsky už je to mnohem horší a Aquaman je víceméně funkčně nefunkční slátanina všeho možného, kde se buď mluví v rádoby hláškách nebo kýčovitých proklamacích (chudák Nicole). Amber samozřejmě zralá na porno tape, Momoa užívá kariérní highlight. Wan totálně nezná míru, což je při přebujelé stopáži skoro na sanitku. Každopádně něco, co se nevidí každý den. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Báječné podmořské dobrodružství plné comicsových barev, úžasných obrazů a s příběhem, co skončí dobře. Samozřejmě snímek je určen především čtenářům comicsů a všem, co se rádi nechají unášet do světa fantazie, kde je možné naprosto vše. A popravdě, pro běžného českého diváka tenhle film, stejně jako řada jiných od DC a Marvelu, točena zkrátka není. Kdo v sobě nemá hravost a zbytky dětské duše, může být zklamán. Když ale někdo řekne, že se nudil, nu, pak vážně nevím, co na to říci. Snad - comicsové adaptace prostě vynechat. Zaplaťbůh žádně polidšťování klasických postav-hrdinů se nekoná, a tak šou může začít. Film vypráví obrazem, čehož je Aquaman důkazem. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

DC se snaží, seč mu síly stačí a s Aquamanem už mu to docela i jde. James Wan na režisérské stolici je dobrá volba a Jason Momoa vlastně taky. Nedovedu si představit, že podobného vodního muže by někdo zahrál jinak a líp. Snad jen dodám, že největší překvapení pro mě byl Dolph Lundgren, který mě svojí rolí bavil a klidně bych si ho dokázal představit častějc. Problém s tímto filmem bych vnímal hlavně u scén, které se snaží být až tak strašně moc vtipný, že jsou vlastně děsně trapný. Jason Momoa se snaží mít humor Chrise Hemswortha, když se převlékne do Thora a ze začátku jsem mu to vůbec nežral. Postupem času jsem ale roztál a už to docela šlo. Stejně tak i Patrick Wilson je docela směšnej protivník, nevím, co na něm ostatní mají. No, vlastně, když tu píšu tento komentář, jsem až překvapen, kolik negativ bych na filmu našel. Nevím ale proč, jako s celkem jsem byl v podstatě s tímto filmem docela spokojený. Od DC příjemné překvapení, pro Marvel dnes stále rutinní standard. ()

Galerie (83)

Zajímavosti (75)

  • Ve filmu uvidíme Aquamana (Jason Momoa) také v kostýmu, který je moderní verzí toho comicsového. Brnění je však podle Momoy strašně nepohodlné. Všude dře, a když pod ním má namalované tetování, začne se rychle stírat. (slord)
  • Chobotnice, hrající na bubny, se jmenuje Topo a je součástí komiksů o Aquamanovi (Jason Momoa). Režisér James Wan si zpočátku nebyl jistý, zda Topa použít, nicméně po zhlédnutí filmu Šílený Max: Zběsilá cesta (2015), v němž lidé hrají během automobilových honiček na kytaru, se rozhodl, že se postava nakonec objeví. (fiLLthe3DD)

Související novinky

Jak to vypadá s budoucností Aquamana?

Jak to vypadá s budoucností Aquamana?

17.12.2023

Už za pár dnů do kin po celém světě vstoupí nejnovější snímek studia Warner Bros. a pokračování miliardového hitu Aquaman z roku 2018, komiksovka Aquaman a ztracené království. Film režiséra Jamese… (více)

Gunn začíná čistku DC filmů

Gunn začíná čistku DC filmů

08.12.2022

James Gunn a producent Peter Safran byli nedávno vybráni jako noví šéfové rebrandovaného DC Studios pod studiem Warner Bros. Discovery a jeho ředitelem Davidem Zaslavem. Gunn, který před pár dny… (více)

Studio Warner Bros. chce být druhým Disney

Studio Warner Bros. chce být druhým Disney

04.06.2022

Nový šéf společnosti Warner Bros. Discovery David Zaslav už nějaký ten pátek pracuje na zásadních změnách, kterými by chtěl přispět k nové éře nejen na poli filmů, ale i seriálů, her, a celkově… (více)

Reklama

Reklama