Reklama

Reklama

Rodinný film, k jehož vychutnání žádnou rodinu nepotřebujete. Neskutečně vtipný knižní bestseller ožívá ve skvělé rodinné komedii! Greg Heffley má velké plány do budoucna, ale nejprve bude muset překonat tu nejhorší a nejvíc ponižující zkušenost každého dospívajícího – střední školu! A to vůbec nebude snadné, vezmeme-li v potaz, že tam na něj čekají zarostlí pihovatí blbečci, zákeřní surovci, plesnivý sýr a jaderné vši! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (116)

Olík 

všechny recenze uživatele

Neznám knižní bestseller amerického designera online her Jeffa Kinneyho (s dobrovolným čtením jsem bohužel seknul již na druhém stupni základní školy), ale hádám že tady se podařilo to, na čem ztroskotal Goscinnyho Mikuláš. Ono zrovna nebude nejjednodušší převést na plátna biografů jednotlivé elementární epizody ze života školou povinného hrdiny a zachovat si kouzlo a poetiku knižních stránek, ale z této adolescentní mozaiky cítím, že je na čase vzít čtení opět na milost. ()

Madhuri 

všechny recenze uživatele

Jakožto velkého fanouška téhle KNIŽNÍ série, jenž se chlubí sbírkou všech dílů, jsem jednou, když jsem film zastihla v TV, neodolala a koukla. Čekala jsem zklamání a také jsem ho dostala. Na rozdíl od knihy, kde téměř neplatila věková hranice (znám hooodně dospělých co knihu vychvalovali), mám pocit že film byl vyloženě na zařazení do dětského sobotního odpoledne a věk diváku je maximálně do 12ti let. Co se týče děje kniha byla opravdu jen a jen předloha, a dějem knížky se řídí jen řídce- Další problém je samotný Greg. Ta postava je v rámci knížek nesymplatickej, manipulativní, egoistický, narcistický, výčuranej zm*d. On nemá být tím typem hrdiny, který půjde dětem příklade, spíš naopak (jako pozitivní model a příklad funguje spíš jeho okolí jako třeba Rowely). A přesně proto jsou knížky tak oblíbené (a proto mám tu postavu v rámci knížek svým způsobem ráda i já.)...Tady z něj dělají čistýho good guye, sice s malými známky nějakého narcisismu, ale ten jde spíš tady přirovnávat k nějaké "dětské nevinnosti". A když se změní prakticky celý hlavní charakter, na kterém celá knižní série stojí, je dosti težké udržet stejnou kvalitu... Hodnotím tedy 2 hvězdičkami, protože jsem se u toho filmu přece jen nad něčím i pousmála. ()

Reklama

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Knihy Jeffa Kinneyho patří k těm nejlepším, jaké jsem kdy četl a v podstatě tím žiji. Samozřejmě jsem byl zvědavý na film. Říkal jsem si, že musí být opravdu dost těžké převést ty úžasné postavy na plátno. Jsem ale rád, že ten film dopadl tak, jak dopadl - tedy velice dobře. Postavy jsou velmi dobře obsazené, komedie je věrná knize a ještě něco přidává (třeba postavu Chloe Grace Moretz) a já se dobře bavil. Ať natočí všechno a budu spokojený. Převelice dobrá zábava procelou rodinu, ale knihy jsou přece jen lepší. 85%. ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Jeff Kinney je kouzelník v tom, že i to nejtrapnější a nejnaivnější dokáže udělat bestsellerem. Thor z toho, ale udělal klasický béčkový rodinný snímek skoro o ničem jiném než, naivnosti a trapnosti. Gordon by mohl být velmi nadějný herec a neříkejte mi, že když už kniha je bestseller, tak film by nemohl být také (viz Pán prstenů, Harry Potter). Jediní herci, který byli ve filmu normální byli Gordon, který se alespoň snažil, Moretz, která svou hereckou dokonalost ukázala již několikrát a Zahn, který byl nejlepší otec v jakémkoliv béčkovém rodinném filmu. Celkově - Režie: 2, Scénář: 3, Herecké výkony: 1, Námět: 1* ()

FEAR99 

všechny recenze uživatele

Tušení, že už jsem na takovýto film trošku starší, se vyplnilo. Diary of a Wimpy Kid tudíž není špatný film. Dovedu si představit, že dětem odhadem do 12 let se může velmi líbit. Ale co dospělý divák? Ten má protentokrát smůlu. Diary of a Wimpy Kid je hodně dětský film a pokud už máte nějaký ten pátek od základní školy za sebou, doporučuju se mu vyhnout velkým obloukem. Plusem některé malované scény, Chloe Moretz (dojem, že měla dostat víc prostoru je oprávněný) a můj oblíbenec Steve Zahn (platí to samé jako u Moretz). Na druhou stranu je třeba nutné sdělit, že je to film neurážející, milý a v zásadě dost neškodný. Za sebe musím říct, že ty 2* jsou tentokrát docela neobjektivní. Nenudil jsem se, nebavil jsem se. Šlo to tak trošku mimo mě. Měli by hodnotit opravdu jen děti! ()

Galerie (54)

Zajímavosti (10)

  • Knižná séria "Denník odvážneho bojka" bola vo februári 2019 dvanástou najpredávanejšou knižnou sériou na svete. (megajalec)
  • Rowleyho mámu si zahrála jeho skutečná máma. (HellFire)
  • Halloweenský kostým Fregleyho je křížencem osla a jednorožce. (HellFire)

Reklama

Reklama