Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bohatý bankéř J. B. Ball (Edward Arnold) se rozčílí nad rozhazovačností své ženy a ze střechy vyhodí její nový sobolí kožich. Ten přistane na Mary Smithové (Jean Arthur), která se ho pokusí vrátit, ale pan Ball jí ho vnutí a navíc jí ještě koupí náhradu za její poničený klobouček. Kvůli tomu ji majitel obchodu začne mít za jeho milenku. Tato zpráva se rozkřikne a Mary nestačí odmítat nabídky od lidí, kteří se snaží přiživit na jejích domnělých konexích. (IQ Tiqe)

(více)

Recenze (13)

Mol 

všechny recenze uživatele

DON'T YOU LIKE THIS ONE EITHER? I DO NOT. IT LOOKS LIKE A SALT SHAKER. WELL, WE THINK IT'S VERY RECHERCHÉ. THAT'S THE TROBLE WITH IT!! Ztřeštěná komedie s naprosto roztomilou Jean a jejím fantastickým hlasem. Ke konci, kdy na sebe všichni v jednom kuse řvali jsem fakt nestíhal. Pecka. Hlavně Loise, když předváděl jízdu na koni. PS: Buchta v cameo roli na konci s kloboučkem a perem byla nádherná. ()

Borrtex 

všechny recenze uživatele

Tenhle screwballový snímek se liší v jedné zásadní věci. A to v příběhu. Kromě standartní dávky humoru byl příběh neskutečně dobře promyšlený a nebál bych se použít slovo až spletitý. Ale zároveň to bylo tak akorát, a i přes poměrnou složitost příběhu se v tom divák udrží, pobaví a dokonce i v jistých momentech překvapí. Takže 5* především za skvělý příběh doprovázen vyváženou dávkou humoru a samozřejmě skvělými hereckými výkony. 90%. Viděno v kině na 40. LFŠ. ()

Reklama

StaryMech 

všechny recenze uživatele

Američtí kritici hýří přívlastky jako "skvělý", "neodolatelný" atp. Jakby ne: hlavním hrdinou jsou tu prašule, které navzdory nástrahám ze strany slušnosti a skromnosti nakonec vyhrávají na celé čáře. Výprava i konverzace (na rozdíl od situační komiky, s výjimkou sekvence v samoobslužném bufetu slabé) ovšem přesahují průměr. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Screwballová verzia popolušky. Veľmi dobre vystavaný scenár budúceho klasika Prestona Sturgesa, rýchle tempo a hlavne skvelí Jean Arthur a Edward Arnold. Ray Milland je trochu do počtu, pretože na romantickú strunu sa tu prekvapivo veľmi nehrá. V tej dobe a tomto žánri vznikli síce omnoho lepšie kúsky ale väčšinu súčasných komédií to s prehľadom strčí do vrecka 8/10 ()

Hwaelos 

všechny recenze uživatele

Slušná screwball komedie, která ještě hodně vykazuje rysy slapsticku (pády, kopance) namísto slovního humoru (kterej je navíc zpravidla těžko převoditelnej do češtiny - komolení angličtiny francouzským hoteliérem). Ray Milland je (stejně jako v Langově Ministerstvu strachu) nevýraznej jak vojenský fusekle ve smrkovým houští, zato Jean Arthur si mě svým spontánním projevem získala. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (1)

  • Kožich, který v roce 1937 stál 58 000 amerických dolarů, by dnes stál 969 270 amerických dolarů. (Mol)

Reklama

Reklama