Reklama

Reklama

VOD (1)

Dospívající surfařka bojuje sama se sebou. Po děsivém útoku žraloka, jenž jí připravil o levou ruku se odhodlává vrátit se zpět do oceánu. Toto inspirativní drama bylo natočeno podle skutečného příběhu. Toto je skutečný příběh dospívající surfařky Bethany Hamilton, jež při děsivém útoku žraloka přišla o ruku. Jenže Bethany se své surfařské vášně nevzdala. Překonala všechny překážky, znovu našla odvahu brázdit vlny oceánu a stala se opět šampionkou. Dokázala to díky svému pevnému odhodlání a neochvějné víře. Přestože ztratila ruku a málem přišla o život, proměnila svou ztrátu v inspirativní dárek ostatním. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (462)

L-V 

všechny recenze uživatele

Filmový kýč od začátku do konce! Nebýt to příběh podle skutečné události, tak by něco tak klišoidního snad ani nemohli myslet scénaristé vážně... Pokud nejste blázni do surfování nebo pokud není zrovna dovolená na Havaji vaším snem, tak asi budete místy úpět pod patosem záběrů tamních scenérií (některé by se opravdu hodily spíš do incomingové reklamy), nicméně solidní herci a vhodný výběr hudby nedovolí klesnout výslednému hodnocení do podprůměrných vod... P.S.: Potěšilo cameo Branscombe Richmonda z Odpadlíka :) ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Nevím, jestli mě to dojalo proto, že je to podle skutečné události nebo je to díky způsobu podání. Každopádně nemám pochyb, že AnnaSophia Robb je skvělá herečka. Jsem nad míru spokojená s kamerou i s výběrem vedlejších postav. Šťávu tomu dodávají surfařské výkony a fantastická hudba, která přesně vybarvuje každou situaci. Film naštěstí nepodlehl melancholii. Sálá z něj energie, soutěživost a odhodlání. Svým způsobem je i velkou motivací. Poklona. ()

Reklama

Aknah 

všechny recenze uživatele

Tak to byla síla! V poslední době mě filmy nějak neohromily, ale před tímhle smekám! Naprosto nepopsatelná atmosféra, která zahrnovala rodinnou upřímnost, spojenou s přirozeným hraním hlavních představitelů, sportovními výsledky, hravou hudbou, která se hodila právě na Hawai, dále nelze opomenout herecký výkon Anny Sophie Robb, která tu podle mě jednoznačně září. Všechno jsem prožívala, od úspěšných závodů a velkého zvratu, přes první těžké momenty a jejich překonání až po závěrečnou vlnu! Hodně mě zaujala část v zemi zasažené tsunami a také všechny ostatní scény pro mě byly velký zážitek, protože byly skvěle natočeny a podle mě, tam nebyly zbytečné části, ani prázdné dialogy, nebo snad přehnaný příběh! Fotky a videa o pravé Bethany Hamilton jen prohloubily celkový dojem z filmu, který byl velice dojemný a reálný! Hrozně na mě film zapůsobil a dlouho se mi nestalo, aby mě něco tak zasáhlo... hrozný osud, ale krásný příběh! ()

Hild 

všechny recenze uživatele

Největším mínusem tohoto filmu je režisér Sean McNamara. Neuvěřitelně mi vadila cesta, kterou se režisér rozhodl vydat, mrzelo mě, že zrovna zvolil tu cestu typu klasických amerických teen filmů. Nebylo to vyloženě špatné a jisté cílové skupině se film určitě bude líbit, jenže tento silný a velmi inspirativní životní příběh měl navíc. Ten všude přítomný patos mi nevadil, ale ke konci už ho bylo vážně moc a hlavně to celé vyznělo strašně lacině. Některé pasáže nevyužité, například s pasáží v Thajsku se dalo udělat mnohem více. Nejlepší část filmu je jednoznačně závěrečná montáž videí a rozhovorů se skutečnou Behtany Hamilton, tato montáž na mě zapůsobila mnohem více než celý film. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Nádhera, přesně pro takový okamžiky jaký jsem prožíval při filmu surfařka filmy miluju. Ty pohledy na moře a surfaře, když se Bethany vracela z nemocnice to mě bylo úplně do breku, ale pak se spustí hotová oslava života, chutí žít a užít si každou minutu svýho života a člověku se chce brečet znova, ale tentokrát radostí. AnnaSophia mě už jednou svým hereckým výkonem naprosto dostala, ale tady vůbec nenechazím slov, takhle krásně zahrát postavu Bethany, myslím si, že skutečná Bethany musela po projekci filmu dát Ani pusu. Tolik druhů emocí jsem za 102 minut ještě nikdy neprožil. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (16)

  • AnnaSophia Robb nosila při natáčení na levé paži zelený rukáv, který byl posléze digitálně odstraněn. (hellstruck)
  • Předlohou k filmu je autobiografická kniha od Bethany Hamilton „Soul Surfer: A True Story of Faith, Family, and Fighting to Get Back on the Board“ z roku 2004. (Fjera)
  • Pes, který se ve filmu objevil, ve skutečnosti patří Bethany Hamilton. (Fugas.cz)

Související novinky

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

01.01.2012

Žebříček nejlepších celovečerních filmů roku 2011 dle ČSFD.cz se v budoucnu bude měnit - obsahuje totiž filmy, které se teprve chystají do naší distribuce a budou časem hodnoceny více diváky, což… (více)

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

01.01.2011

Žebříček nejlepších celovečerních filmů roku 2011 dle ČSFD.cz se v budoucnu bude měnit - obsahuje totiž filmy, které se teprve chystají do naší distribuce a budou časem hodnoceny více diváky, což… (více)

Reklama

Reklama