Reklama

Reklama

Apokalypsa: 2. světová válka

(seriál)
  • Česko Apokalypsa 2. světové války (více)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Apokalypsa: 2. světová válka používá provokativní záběry pořízené amatérskými filmaři, odtajněné přísně tajné záznamy a zpravodajské záběry, které v dané době nebyly odvysílány. Tyto znovu objevené záznamy byly obarveny, aby si diváci mohli představit, jaké to bylo zažít válku zblízka. Síla tohoto pořadu spočívá ve snaze vyprávět příběh 2. světové války novým způsobem a pomocí netradičních záběrů, které diváci ještě neviděli. Například v 2. díle uvidíte záběry francouzských školáků v malé vesnici nedaleko Arden. Je to jejich poslední den ve škole, předtím než budou muset vesnici opustit a obsadí ji Němci. Diváci také uvidí strašidelné opuštěné školní třídy bez dětí. Díky těmto záběrům je snazší si představit civilní či také "každodenní" podobu války. (National Geographic)

(více)

Recenze (198)

tahit 

všechny recenze uživatele

Vynikající dokument, který je obohacen o neznámé unikátní záběry zpravodajských kameramanů. Dokonce jsou zde záznamy záběrů z kamer nacistických tvůrců. Obraz nejkrvavější a nejstrašnější světové války ve způsobu zpracování látky a výkladu historie otřesných krutostí a zvěrstev je neuvěřitelně působivý. Upoutá a zaujme především svým obsahem. Zajisté zajímavý dokument, v němž si každý zasvěcenec historie dozví mnoho neznámých detailů a bezpochyby si přijde na své. Proto snímek stojí za zhlédnutí. ()

Herr_Flick 

všechny recenze uživatele

Tento šestidílný dokumentární cyklus se do nejvyšší možné míry komplexně zaobírá nejdůležitějšími aspekty nejdůležitější události v historii lidstva (i se když žabožrouti pochopitelně věnují ve větší míře sami sobě). A i když není jeho smyslem, aby byl podrobný, jako literatura (což je pro mě sice škoda), i tak přináší spousty informací, svědectví a záběrů, které jsou v povědomí veřejnosti zakořeněny jen velmi málo. Největší devízou je samozřejmě jeho barevnost, která dodává pohledu na válku další rozměr. ()

Reklama

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Přemýšlím jak vzteklej, ale lepší ucelený dokument o WW2 mě nenapadá. Prostor šesti padesátiminutových dílů není sice nic moc na detailní a věrné zachycení všeho podstatného, na druhou stranu je to ale příjemně dívatelná stopáž, která také byla určitě z části dána kvantitou použitelného materiálu. O něm to celé právě je. Jedná se o velmi pěkně sestříhané a chronologicky seřazené autentické záběry, na kterých je zřejmé, že si s nimi dal někdo spoustu práce (zresturované do HD, podbarvnené) - fakt velká paráda! Ne všechny jsou záběry jsou dovedené až k barvám, protože vám ručím, že na některých jsou takové věci, které vidět barevně ani nechcete. Postřehl jsem tam sice pár malinkých historických nepřesností, ale na druhou stranu jsem se také dozvěděl několik nových informací, po kterých jsem pak musel i zapátrat hlouběji....Celkově - řekl bych "pastva pro oči", kdyby to oprávněně neneslo název, jaký to nese...... ()

DjangoDoe 

všechny recenze uživatele

Podrobné informácie o celom priebehu 2. svetovej vojny vtesnané do šiestich hodinových dielov. Skvelý francúzsky seriál, ktorý aj keď kruto, ale pravdivo vykresľuje podrobne priebeh vojny. Aj keď je takýchto seriálov mnoho, tento považujem za jeden z najlepšie prevedených najmä vďaka českému dabingu. Aspoň, že Francúzi majú dobré dokumenty, keď ich armáda stojí za .... ()

Evander 

všechny recenze uživatele

Docela povedený dokument o druhé světové válce, který však v přímém srovnání s Druhou světovou válkou v barvě, kterou jsem viděl jen o málo dříve, nemá sebemenší šanci obstát. Kvalitativní rozdíl mezi těmito dokumenty je navzdory stejnému roku vzniku propastný. Samozřejmě každému, koho téma druhé světové války zajímá, doporučuji ke zhlédnutí právě onen druhý zmíněný dokument. Tento sice obsahuje některé unikátní záběry i informace, ale celkově je minimálně dost nekompletní. 72% ()

Galerie (63)

Zajímavosti (3)

  • V druhém dílu dokumentárního cyklu s názvem "Zdrcující porážka" je v českém dabingu trestuhodná chyba. V části, kde je popisována kapitulace Francie v Compiègne, je řečeno: "...tentýž vagón, ve kterém bylo v listopadu 1919 podepsáno příměří stvrzující porážku Německa." Tento akt se udál v roce 1918 a tím skončila 1. světová válka. (Petronylek)

Reklama

Reklama