Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Od svadby Giselle a Roberta uplynulo už pätnásť rokov, ale Giselle prišla o ilúzie ohľadom života v meste. Rozhodnú sa presunúť svoju rozrastajúcu rodinu do ospalého mestečka Monroeville v snahe nájsť rozprávkovejší život. Bohužiaľ, jej nádeje sa nenaplnia. Predmestie má svoje nové pravidlá a svoju miestnu včeliu kráľovnú Malvinu Monroe, vďaka ktorej sa Giselle ešte viac cíti, že nezapadá. Zo zúfalstva, že sa jej nedarí nájsť svoj šťastný koniec, využije mágiu z Andalasie a premení celé mesto na skutočnú rozprávku, čím ohrozí budúce šťastie svojej rodiny. Giselle vedie závod s časom, aby kúzlo zvrátila a pochopila, čo šťastný koniec pre ňu a pre jej rodinu skutočne znamená. (Disney+)

(více)

Videa (3)

Trailer 5

Recenze (51)

Lacike

všechny recenze uživatele

Pustil som si to náhodou úplne naslepo, takže som ani netušil, že to je pokračovanie nejakej rozprávky. A bolo to klasické Disneovské peklo so všetkými ich otravnými trademarkami. Trápny humor, otravné pesničky, priblblé absolútne jednoducho napísane postavy, ktorým kraľovala megaotravná ale stále sexy Amy Adamsová. Proste toto nie je film pre mňa a po pol hodine som to vypol, takže ani nedám žiadne hviezdičky. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Enchanted (Kúzelná romanca) spred 15 rokov bola vynikajúca, a vôbec som si nevedel predstaviť, o čom bude pokračovanie. No po vzhliadnutí "dvojky" som toho názoru, že niekedy je naozaj lepšie zostať bez sequelu. Dejová línia nie je síce zlá, ale akosi ma ten príbeh "nového života" neuchvátil. Posadnutosť syndrómom macochy so všetkými rozprávkovými atribútmi vyplnilo takmer celý dej, a hoci si to zachovalo milý dôvtip, tak som čakal od toho niečo viac. Ale inak fajn, dalo sa na to pozerať. Pointa bola samozrejme pekná a vydarená. No na viac ako 2* to v tomto prípade žiaľ nebolo... ()

Reklama

Hild 

všechny recenze uživatele

Jsem sama strašně překvapená, že nakonec dávám 4*, asi jsem si to pustila správně naladěná. Zatímco první díl byla spíše romantická komedie s pohádkovými prvky, druhý díl je již čistokrevná muzikálová pohádka a přesně takto jsem k filmu přistupovala, od prvního dílu se to značně odklonilo, tohle ale filmu já osobně moc vyčítat nemůžu, je přesně tím, čím chce být. Hlavním tématem filmu tentokrát není romantická láska, ale láska mezi dcerou a nevlastní matkou. Já si to jednoduše užila. Nevím úplně, komu bych film vlastně doporučila, určitě nečekejte nic převratného, ale jako roztomilý jednoduchý film pro rodinu to funguje. Jediný problém jsem měla s Patrickem Dempseym a jeho postavou, opravdu jsem nevěděla, jestli se mu smát, nebo jestli mi ho má být líto, jeho postava je zde úplně zbytečná, což rozumím, že pro milovníky Kouzelné romance může být překvapení a ne zrovna příjemné. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Trefný název. Kouzelná romance byla kouzelná, Prokletá romance jako pokračování po 15 letech je prokletá. Postrádá totiž kouzlo původního filmu a jediný pocit, který vyvolá je nuda. Námět je skvělý a mohl z něj být skvělý film, bohužel ho pohřbil mizerný scénář, který čtveřice scénáristů splácala bez zájmu a snahy, vše navíc dorazila lavina disneyovských klišé, jejichž vinou to všechno spíše než film připomíná Disneyland. Písniček je tolik, že pohřbí tempo a žádná není chytlavá, snad úplně všechny scény jsou přetažené a trvají déle než by měly, dialogy nefungují, casting se nevyvedl a zejména Maya Rudolph a její filmový syn jsou tragickým omylem. Tohle prostě ani excelentní Amy Adams nezachrání. ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Prokletá romance nezvládne navázat na kvality Kouzelné romance a rozhodně nepůsobí jako pokračování, které se chystalo přes dekádu. V součtu převazuje zklamání, které spasuje fakt, že sice existují mnohem lepší návraty k instantním klasikám, ale zároveň i mnohem horší. Z Prokleté romance alespoň nesrší neúcta k původnímu filmu a snaha na to jít alespoň částečně stejně. Ohýbání konceptu je ovšem ve finále nevyužité a Prokletá romance především postrádá uvědomělost, nadsázku a především kouzlo původního filmu. Jako záležitost pro celou rodinu na dvě hodiny neurazí, v katalogu Disney+ ovšem zapadne velmi snadno.... ()

Zajímavosti (2)

  • V Kouzelné romanci (2007) ztvárnila dceru Morgan herečka Rachel Covey. V tomto pokračování však Morgan ztvárnila Gabriella Baldacchino. Přesto zde můžeme Rachel zahlédnout, a to ve scéně, kdy se Giselle (Amy Adams) poprvé setká s královnou na trhu po změně městečka na království – Rachel zde stojí po pravé straně Giselle s menší holčičkou. (Barunn)

Reklama

Reklama