Reklama

Reklama

Z flákače géniem během okamžiku... Kdo by nechtěl být géniem, ale jak se říká, mnoho povolaných, málo vyvolených. Americký thriller Všemocný (2011), natočený podle sci-fi románu irského autora Alana Glynna "Temná pole" (2001), si pohrává s nápadem o existenci zázračné drogy, jež by dokázala přimět k činnosti větší část mozku než ten zlomek, který obvykle používáme. Neúspěšný newyorský spisovatel Eddie Morra (Bradley Cooper) narazí na dávného známého Vernona, který mu věnuje zvláštní pilulku, jež ohromujícím způsobem zbystří jeho smysly. Eddie se po Vernonově násilné smrti dostane k jeho zásobám, ale podcení jak toho, kdo Vernona zlikvidoval, tak i neprozkoumané vedlejší účinky nového preparátu. Z bezvýznamného outsidera se během krátké doby stane velmi úspěšný mladý muž, který získá zpět svou snoubenku a upoutá pozornost mocného obchodníka Van Loona (Robert De Niro), ovšem brzy zjistí, že v sázce jsou nejen peníze, ale i jeho život. (Česká televize)

(více)

Videa (23)

Trailer 1

Recenze (1 667)

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Vidíte toho chlápka? To jsem já ne zas tak dávno. Jak může někdo, kdo nemá problémy s drogami a alkoholem, takhle vypadat? Pouze spisovatel...... Námet veľmi dobrý a originálny. Do polovici filmu funguje veľmi obstojne aj scenár, ktorý nepostráda zaujímavé momenty, pútavosť a inteligentnosť, ale v druhej polke už začína byť opotrebovaný, rozpadáva sa a drhne. Vizuál nápaditý a Cooper je dobrou voľbou. Na jedno pozretie veľmi vhodná pilulka. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Co se stane, když Eddie DOSTANE NEZNÁMOU, NEOTESTOVANOU, PRAVDĚPODOBNĚ NEBEZPEČNOU DROGU Z NEZNÁMÉ LABORATOŘE, KTEROU MU DAL VELMI NESPOLEHLIVÝ ČLOVĚK, KTERÝHO NEVIDĚL NĚKOLIK LET?...,,CHTĚL BYS TOHO VÍC?“...,,JO, CHTĚL!“ ..... /// Eddie je sebestřední, energii vysávající sračka, co využívá okolí, ale bude mu pomoženo. Manifest o životě jedince ve 21. století? Asi těžko...JEDINÝ CO ČLOVĚK POTŘEBUJE JE POVOLIT PŘÍSTUP! Všechno tam je! NZT-48 – TAK TO JE JÍZDA!(v klídku, prodávat se prej začne až příští rok). Občas to vypadá, jako by na NZT jel celej filmovej štáb, jindy zase (všichni) prožíváme přicházející absťáček. Hrdinovi se přestává dařit a mizí ona virtuální optimistická představa, že i já dokážu bejt 4x, 5x, 6x.....Přestože je B.Cooper vcelku sympaťák, celej film neutáhne. Zvlášť když tu je kromě výborných i několik slabších okamžiků. 3* nebo 4*? 3a½! Asi už to znova neuvidím, ale zůstává ve mě pocit sladkýho opojení, který navozuje atmosféru vítězství. Ne nad drogou. NAD TĚMI OSTATNÍMI! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Chci vidět dalšího člověka, kterej využívá celou mozkovou kapacitu. (Stejně zjistíš, že jsem dál..) 2.) Techno-thriller od Alana Glynna (The Dark Fields) z roku 2001 číst nebudu. 3.) Můj mozek chrlí jedno moudro za druhým (to znám !!). 4.) Chci začít ,,brát“ a hledám pozitiva. 5.) Thx za titule Semenec a Marty. /// PŘÍBĚH **** HUMOR * AKCE ** NAPĚTÍ * ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Ztotožňuju se s kritickým pohledem mého oblíbeného uživatele Marigolda. Na Všemocném je zajímavý a hodnotný námět, který skýtal obrovský potenciál pro opravdu špičkový sci-fi thriller, jenže ten potenciál promarnil průměrný scénář, který naložil s námětem tím nejlehčím nejméně producentsky rizikovým způsobem, takže vznikl sice technicky vymakaný a profesionálně zrežírovaný thriller, který ale představuje celkem nenáročnou popkornovku s logickými dírami. Je nutné se ptát, proč se distribuce komerčně nesmírně zajímavé drogy zhroutí po smrti jediného dealera, jak to, že jediný její uživatel zvládne správné dávkování, a proč si vlastně uživatelé nabuzení chemikálií, která mnohonásobně zvyšuje výkonnost myšlení, nedokážou při svém inteligenčním kvocientu příslušný preparát obstarat od výrobce. Nehledě na to, že mnohem větší potenciál by skýtalo soupeření jednotlivých géniů mezi sebou navzájem, jenže to by opravdu vyžadovalo extrachytrého scénáristu, který by se musel nejspíš drogy nadopovat sám. O kvalitní kameře a dynamické režii se zmiňovali mnozí jiní, souhlasím s tím a naděluju filmu slabší 4*, přičemž podotýkám, že to mohlo být nepoměrně lepší. Celkový dojem: 70 %. ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Skoda, ze tu pilulku okrem hlavneho predstavitela neuzil aj scenarista (scenaristi). Zaujimava premisa zapadne do stereotypu spiatocnickeho opakovania skor, ako sa stihne rozvinut. Dalej tu mame (ako sa to hodi) bezodne plastikove vrecusko a zaver s pointou, ktorej logicka naslednost by aj normalneho cloveka napadla v prvej tretine pribehu. Ostava len orientacia na efektnost spracovania, pricom skutocnym "limitless" prvkom vo filme je iba pouzity sposob zoomovania. 5/10. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Bavilo mě to, ale konec - respektive vyvozenej závěr - jsem asi nepochopila nebo mi přišel minimálně pochybnej. Čekala jsem asi něco krapet jinýho, než čeho se mi nakonec dostalo (ničeho). Škoda. Protože Bradley hraje až se mu za patama kouří, Abbie Cornish je sympaťačka a De Niro s Annou Friel palec nahoru. Navíc námět by se klidně dal považovat za originální, svěží a vtipnej, film rychle ubíhá, nenudí a chválím i hudbu. No není to nic světobornýho, ale obstojnej film, co zabaví. Čtvrtou * přihazuju za to, že mi Bradley zahrál Rachmaninovo preludium cis moll. Víc jsem si ani nemohla přát. ()

Galerie (115)

Zajímavosti (32)

  • Když Eddie (Bradley Cooper) skáče z útesu do moře, je během skoku den jasný a prosluněný, když se pak vynořuje na hladinu, slunce už pozvolna zapadá. (Conspi)
  • Ke konci filmu, kdy se přesuneme do Eddieho (Bradley Cooper) volební kanceláře, začíná záběr pohledem na jeho knihu s názvem Illuminating the Dark Fields. Její název je odkazem na knihu "The Dark Fields", která sloužila jako předloha k filmu. (polabecak)
  • Natáčanie prebiehalo vo Filadelfii, New Yorku a Puerto Vallarta. (Greenpeacak)

Související novinky

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

PF 2014

PF 2014

01.01.2014

Zima dlouhá, léto krátké, Vánoce bez sněhu a v sedmi stupních. Ale uznejme, že na výborné filmy byl rok 2013 štědrý. Rivalové, Gravitace, Star Trek: Do temnoty, V zajetí démonů, Zmizení, druzí Thor a… (více)

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

01.01.2012

Žebříček nejlepších celovečerních filmů roku 2011 dle ČSFD.cz se v budoucnu bude měnit - obsahuje totiž filmy, které se teprve chystají do naší distribuce a budou časem hodnoceny více diváky, což… (více)

Best of 2011 dle vybraných uživatelů

Best of 2011 dle vybraných uživatelů

31.12.2011

Další filmový rok je za námi, a tak vám přinášíme přehled nejlepších filmů roku dle předních uživatelů ČSFD.cz. Uživatelé i filmy v jejich výběru jsou seřazeny abecedně. Jako vítězný snímek z tohoto… (více)

Reklama

Reklama