Reklama

Reklama

Do vesmíru se Stephenem Hawkingem

(seriál)
  • Česko Vesmír Stephena Hawkinga (více)
všechny plakáty
Ukázka z filmu 2
Velká Británie, 2010, 2 h 55 min (Minutáž: 43–88 min)

Epizody(3)

Zásadní, provokativní a neuvěřitelně nádherný, takový je pohled na vesmír v pořadu Do vesmíru se Stephenem Hawkingem, jedním z nejlepších mozků na této planetě. Hawkingovýma očima se podíváte na počátky vesmíru, budete hloubat o životě v jiných galaxiích a prozkoumáte skutečné možnosti cestování v čase.
Kombinací počítačové animace (CGI), živých záběrů, digitálně zvětšených záběrů z archívů NASA i speciálních efektů získáte Hawkingův mimořádný obraz vesmíru, který je určen pro novou hvězdářskou generaci. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Ukázka z filmu 2

Recenze (82)

Devilian 

všechny recenze uživatele

Opravdu úžasný dokument a dá se nad ním skvěle přemýšlet. Informace jsou v něm podány výbornou a jednoduchou formou, takže se z toho i páťák základní školy dozví mnohem víc než ze 4. ročníku středoškolské fyziky, aniž by mu explodovala hlava. Tímhle se jen můj zájem o vesmír a budoucnost prohloubil a uvedl mě na cestu k dalším dokumentům (např. Cestování červí dírou s Morganem Freemanem). Zahoďte učebnice, je tu Hawking. ()

oondra 

všechny recenze uživatele

Výborný dokument. Podle mě ještě lepší než Hawkingova kniha Stručná historie času. I když se třetí část dokumentu od knihy nikterak neliší(avšak pár kapitol je zde vynecháno), vizuální vjem nám pomáhá pochopení daleko víc než vlastní fantazie při čtení knihy. První dva díly nás zavádějí do Hawkingovy fantazie jak by to mohlo být s cestováním časem nebo navázáním kontaktu s mimozemskými civilizacemi nebo jenom jejich životem někde daleko ve vesmíru. Poslední díl je ze všech nejlepší,protože není založen na domněnkách ale popisuje nám jak vesmír vznikl, co a jak se stalo od jeho vzniku až doposud a nabízí nám dvě teorie o konci vesmíru resp.života. Výborné vizuální efekty a do toho sám S.Hawking!! Pro mě jasných 10/10!! ()

Reklama

BigDeal 

všechny recenze uživatele

Úžasné. Pre človeka, ktorý už ako malý rozmýšľal nad vesmírom, planétami a mimozemšťanmi, je táto miniséria splneným snom. Navyše nadšenie z rozoberaných tém (ktoré sú zrozumiteľne podané aj pre nezasväteného jedinca) ešte umocňuje dynamická hudba, krásne počítačové znázornenie, príjemný komentár a samotný Stephen Hawking. ()

Nethar 

všechny recenze uživatele

Trochu jsem se obával, že mě to nebude bavit, přece jenom víme, že na některých fundamentálních záležitostech ohledně černých děr jsem se se Stephenem v minulosti neshodl :-))) ale zaujalo. Hezky to vše zopakoval a konečně člověk, se kterým si krásně rozumím v oblasti mimozemského života a tak nějak filozofie kosmologie vůbec ;-) ()

TomikZlesa 

všechny recenze uživatele

Hodně zajímavý dokument, těžko hodnotit jako celek, nejde asi o to jak se komu který díl líbil, ale jak moc mě zajímal. Například první díl byl super 9/10, jenže vše bylo založený jen na fantasii a domněnkách. Druhý díl byl přesně pro mě, neco takovyho sem dlouho potreboval 11/10. Poslední dál byl taky super, jenže z obasti která me az tak moc nebere, spousta termínů, pojmů a teorie 8/10. ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama