Reklama

Reklama

Do vesmíru se Stephenem Hawkingem

(seriál)
  • Česko Vesmír Stephena Hawkinga (více)
všechny plakáty
Ukázka z filmu 2
Velká Británie, 2010, 2 h 55 min (Minutáž: 43–88 min)

Epizody(3)

Zásadní, provokativní a neuvěřitelně nádherný, takový je pohled na vesmír v pořadu Do vesmíru se Stephenem Hawkingem, jedním z nejlepších mozků na této planetě. Hawkingovýma očima se podíváte na počátky vesmíru, budete hloubat o životě v jiných galaxiích a prozkoumáte skutečné možnosti cestování v čase.
Kombinací počítačové animace (CGI), živých záběrů, digitálně zvětšených záběrů z archívů NASA i speciálních efektů získáte Hawkingův mimořádný obraz vesmíru, který je určen pro novou hvězdářskou generaci. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Ukázka z filmu 2

Recenze (82)

PauloZ 

všechny recenze uživatele

První vyprávění o potenciální existenci mimozemšťanů je skvělé, zajímavé a hodě mě bavilo, navíc po celou dobu doporvázeno pěknou animací. Takže zatím po prvním díle 4* Po druhém díle: Time travel. Druhé vyprávění Stephena Hawkinga je jedno s nejlepších, nejnapínavějších a nejzajímavějších co jsem kdy vůbec viděl, ono v podstatě moc dokumentů o cestování v čase není. Zde je ale cestování v čase vysvětleno tak srozumitelně a prakticky, že jsem neměl menší problém pochopit a uvěřit! Tohle mě neskutečně vtáhlo do děje. Time travel 5*. Po třetím díle. 5* :) Doporučiju pro všechny milovníky vesmíru a těm, co se chtějí něco dovědět. ()

Dharter 

všechny recenze uživatele

První dvě části této dokumentární série vynikající, ale třetí už ne tak moc (jak se asi stalo pravidlem, konec planety byl zaměněn s koncem lidstva). Není to nějaká strašící epizoda, ale nelíbí se mi to takhle propagovat. V sérii je taky řečeno, že někteří z nás budou v budoucnu mít k dispozici vlastní vesmír. To teda nevím, jak by to pan Hawking chtěl vyčarovat (pokud tedy nemyslí jen nějakou tu standardní Virtuální realitu). (: _ _ _ I přesto, že série nezodpovídá důležité otázky (proč se děje kvantová fluktuace), tak má vysokou informační hodnotu. A taky snesitelnou hudbu a výborného vypravěče. ✔ ()

Reklama

Forsberg11 

všechny recenze uživatele

Úžasný Hawkingov trojdielny seriál, v ktorom nám predstavuje kozmos v širokom ponímaní. Od mimozemského života, cez fenomén cestovania v čase až po, pre mňa, najzaujímavejšiu časť, kde vysvetľuje pôvod vzniku celého vesmíru, jeho veľkosť, javy, ktoré sa v ňom vyskytujú a aj jeho možný zánik. Dokument je urobený veľmi pútavo takmer pre každého diváka, je v ňom veľa hypotéz, teórii, ale aj presných čísel a údajov. Hawking ma neustále presviedča o tom, že je jeden z najlepších na svete vo svojom obore... Už sa teším na jeho ďalšie projekty. 95 %! ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Vesmír je pro mě ta nejvíce fascinující věc - jak naznačuje Stephen Hawking, je to místo jak pro nejpokročilejší vědecké bádání, tak pro špetku snění. První díl je o snění nejvíc, je to divácky velice atraktivní exkurze, která nepřináší kvanta nových informací, ale spíše jen rozšiřuje obzory myšlení - což, si myslím, je v tomto případě pro masy diváků důležitější než klasické bichlování faktů. Druhý díl je na tom obdobně, bere "sci-fi" tématiku cestování časem a snaží se ji věděcky objasnit. Doposud je to zajímavé, avšak nikoliv dokonalé. Teprve třetí díl uvede každého "vesmírného hedonika" do extáze připomínající samotný Velký třesk. Informací je spoustu a jsou podány ohromně poutavým a působivým způsobem včetně fantastických vizuálních efektů. Naráží se až na samotnou hranici uvěřitelnosti, takže těžko uvěřit, že se nejedná jen o další díl Battlestar Galacticy... Samotný poslední díl by si tedy ode mě absolutní hodnocení zasloužil. 9/10 ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Dnes už nebožtík pravdepodobne vie, v koľkých veciach sa mýlil. Veril v nekonečný vesmír, v mimozemské civilizácie, ale v stvoriteľa neveril. Všetko vzniklo samo a úplnou náhodou, prvého hybateľa však nikdy nevysvetlil. Z ničoho nemôže vzniknúť niečo. On sám ale povedal, že je veľmi nepravdepodobné, že by život vznikol len tak, ale nepovažuje to za zásadný nedostatok teórie, čo je tak vedecké, ako keď ja poviem, že viem o existencii nacistických koncentračných táborov ale nepovažujem to za zásadný argument proti nacistickej ideológii. Dokument je filmársky spracovaný skromnejšie, nič extra to nie je, svoju váhu dostáva len na pozadí rozprávania známeho génia. ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama